Siseminister: Eestis ei kiusata diplomaate ega venelas

Kristian Jaani

Siseminister Kristian Jaani ütles vastuseks Venemaa teatele nagu kiusataks Balti riikides Vene diplomaate, et tegemist on Putini režiimi valeinfoga, kirjutab Postimees. 

Siseminister Kristjan Jaani tuletab meelde, et Ukrainas toimuv on Putini sõda, mitte vene rahva oma. Eestis elab mitmest rahvustest inimesi, kellele kõigile on Putin oma sõjaga kannatusi põhjustanud.

«Me oleme kõik Eesti ühiskond – oleme siin koos eestlaste, venelaste, ukrainlaste ja paljude teiste rahvustega. Kõik need mitme rahvuse esindajad, kes Eestis elavad, on meie inimesed. Meil on praegusel ajal väga vaja üksteist hoida, mõista ja üksteisega rahumeelselt koos seista vastu Putini sõjale. Putini režiimi valeinfoga tahetakse meid lõhestada ja vähendada meie kõigi turvatunnet. Vähendada meie jõudu kogu maailma rahvaste hulgas, kes on Putini sõja vastu,» seisab ministri vastuses.

Jaani kinnitab, et Eesti suhtub täie tõsidusega nii kõikide Eesti elanike kui ka teiste riikide siin asuvate diplomaatide turvalisuse tagamisse.

«Kõik Eestimaa rahvad – pöörame suurt tähelepanu sellele, et me ei lase Putinil ja tema käsilastel provotseerida rahvuse pinnalt konflikte, mida meie vastane meie vastu ära saaks kasutada. Oleme ühtsed – see on meie tugevus!»

Kristjan Jaani pöördumine oli vastuseks Vene välisministeeriumi ametliku esindaja Maria Zahharova väljaütlemisele, kes nõudis Läti, Leedu ja Eesti võimudelt vajalike meetmete võtmist Venemaa diplomaatiliste ja konsulaaresinduste ning nende töötajate kaitseks.

BNS

7 kommentaari
  1. Enn 2 aastat ago
    Reply

    Kiusatakse ikka aga muidugi mitte nii palju kui Ukraina ekstremistid on seda aastaid teinud. Ei saa vahetada rublasid eurodeks, ei saa vaadata vene televisiooni ja mõned eestlastest ajukääbikud solvavad venelasi. Aga õnneks meil ei tapeta nagu seda tehakse Ukrainas. Ehk Ukrainas poleks sõda ka kui seal kõigisse rahvustesse sohttaks hästi ja kui nad ei ähvardals aatomipommiga.

  2. sergei 2 aastat ago
    Reply

    Ekstremism vähemalt 1990 aastast saadik. ajuloputus koolipingist saadik- Ka paljud nn venelased muutunud… On kaineid . Tapetud ajakirjanikud, suletud meediakanalid. Kelle huvides ???
    Kui meil demokraatia, sõnavabadus -miks meil ei lasta ise infot analüseerida .- vaid kellegi suu läbi.
    Vene propaganda vale või- paljudes Euroopa riikides on mitu riigi keelt sh. Soomes -soome ja kunagise okupandi Rootsi rootsi keel.
    Kuidas vene nimega mehe inimõigusi tagati -saab igaüks lugeda ! Kogu EV võimuinstantside ja EIK, ÜRO Inimõiguste Komisjoni tasemel !!!! Kusagil teatakse ka seda !!!

  3. Kurad jama lahti. 2 aastat ago
    Reply

    Venelased leiutasid uue tee, kuidas edestada teavet. Rändlindude sappa kinnitatud vene ajalehed ja need jõuavad siia. Peab hakkama parte, hanesi, luikesi jne põmmima. Edaspidi vist panevad oma info karudele külge. Venelased on leidlik rahvas.
    Rahvas ei tohi teada mis rindel toimub. Massiliselt tapetakse imikuid jne. See selleks, et ei kasvaks uusi ukrainlasi.
    (Inimesed. nüüd on lubatud üksteise peale koputada. Miks te seda ei tee? See kaitseb ju meie söönuid, tarku ja kauneid. <kaitstud on ka meie kamp pravuuritajaid. Kahjuks ma ei saa aru, kas nende tegu on mingi eriala esindajatega või maa keeles öeldes l-ts dega. Kui nii, siis moodustada tuleb neile ametühing ja nende esindajad saata Ukrainasse seda eriala esindama. Ehk need paravuritajad tuleks liita Keskerakonnaga. Seal vargaid ja muid elukaid juba ees on.

  4. Rahu ! 2 aastat ago
    Reply

    Leian,et meie siseminister on oma ülesannete kõrgusel ja annab endast võimaliku parima.Sõda ei käi mitte rahvaste vahel vaid poliitikute,seepärast ei ole tark tegu rahvuste vahel vaenu õhutamine ja seega õli tulle valamine kui muidugi soovitakse rahu aga kui soovitakse sõda siis muidugi.

  5. Loomulikult! 2 aastat ago
    Reply

    See värd kiusab eestimeelseid . Idi na x…!

  6. ei muidugi mitte.... 2 aastat ago
    Reply

    …ei kiusa ta ei putiniste, staliniste ega vägisi vabastajaid. Diplomaatilist korpust peab ta seaduste järgi kaitsma. See jupijumal kiusab eestlasi, neid “mitteõigeteks” kuulutatuid. Kusagile peab ju oma sisemise liberiviha valama. Eestlaste vastu koerte ja “Rambodega”, Z-tähega putinisti vastu viisakas märkusekene, ehk sm. võtaks agressori häbimärgi oma autolt maha. “Georgi” lint” on aga erilise kaitse all. Nii, et sergeid võivad üpris rahul olla, nemad on igati kaitstud. Oma rahvale võib nuuti anda.

  7. laureon 2 aastat ago
    Reply

    Neid muidugi ei kiusata. Tegelikult pagulased siin ju kõige paremad inimesed ongi ja venelased on olnud üldse Suurimad sõbrad. Ja vaadake eesti teenindussektorit. Algusaegadel enamasti teatud klientide petmine ja tüssamine, edaspidi kujunenud see teatud klientidele jatkuvaks ja üleüldiseks undamiseks ja ülbamiseks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.