Keskerakonna esimehe Jüri Ratase pöördumine erakonnakaaslaste poole

Jüri Ratas

Head erakonnakaaslased!

Viimasel ajal on Eesti poliitmaastikul palju juhtunud, võlgnen teile selgituse. Keskerakond kandis valitsusvastutust alates 2016. aastast ning selle aja vältel kannustas meid soov panustada Eesti riigi arengusse ja meie inimeste heaolu kasvu.

Viimaste aastate jooksul oleme seisnud silmitsi mitmete kriisidega ja Keskerakonna ministrid on nende lahendamist võtnud täie tõsidusega. Viimases valitsuskoosseisus pingutasid selle nimel Jaak Aab, Tanel Kiik, Erki Savisaar, Taavi Aas, Tiit Terik, Eva-Maria Liimets ja Kristian Jaani. Nad tegid oma tööd suure pühendumusega ning minu siiras tänu neile selle eest!

Peaministri tänane otsus vabastada ametist Keskerakonna ministrid jääb mulle arusaamatuks. Täiesti võimalik, et selle käiguga üritab Reformierakond juhtida tähelepanu kõrvale Eesti ühiskonda kimbutavatest probleemidest. Kui Kaja Kallasele on vastumeelne tõsta peretoetusi, langetada kütuseaktsiisi ja pakkuda eestimaalastele leevendust ülikõrgele inflatsioonile, siis tuleks seda avalikult öelda või ise tagasi astuda. See olnuks aus ja riigimehelik samm, arvestades seejuures asjaolu, et peaminister on ise korduvalt tagasiastumisele viidanud

Kujunenud olukorda arutab täna õhtul kogunev Keskerakonna juhatus. Eesti riigi areng ja inimeste toimetulek on meile jätkuvalt oluline ning luban pingutada selle nimel, et saaksime enda eesmärke ellu viia. Poliitmängude nimel Keskerakond oma põhimõtetes kompromisse ei tee!

Kõige austusega

Jüri Ratas

6 kommentaari
  1. ei keegi 2 aastat ago
    Reply

    kas see polnud mitte herr Ratas ise, kes eelmise üsna hästi tasakaalustatud koalitsiooni Isamaa ja EKREga ära lõhkus ja selle pahalasega, kes ta enda nüüd üle parda viskab, käed lõi?

  2. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Sur viga oli ühineda Reformierakonnaga selles pole kahtlustki. Reformierakondlased pole meile rahvale ega riigile midagi head teinud, halba aga küll. Valesüüdistustega on nad võimule saanud lükates kõrvale segajaid ja lõpuks jõudsid süüdistused Rataseni. EKRE sobis kaaslaseks palju paremini kui Reformierakond.

  3. jane 2 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on ka praegu parim erakond aga kahjuks on sinna sattunud ka inimesi kes sinna ei sobi. Sisepoliitikas on palju head tehtud ja tahetakse veel teha ehkki takistuseks on reformierakondlased ja välispoliitika. Eesti ei peaks sekkuma teiste riikide siseasjadesse sest sellest ei muutu maailmas midagi vaid tegelema oma koduste probleemidega. Varem reformierakondlased tegelesid valesüüdistuste vorpimisega, nüüd vaid välispoliitikaga. Meie rahva heaolu neid ei huvita.

  4. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Õige ta ju on aga Liimets ei sobi Keskerakonda. Ta sõidab müüda maailma ringi maksumaksja raha eest, vestleb aga maailmas ei muutu midagi, lihtsalt raiskab aega. Minu teada pole ta mitte midagi meie riigi heaks teinud. Teisi riike peaksid abistama rikkamad riigid aga meie vajame ise abi. Lii,ets sobiks rohkem Reformierakonda .

  5. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Muidugi oleks peaministri vahetus vajalik aga selleks ei peaks saama taas reformierakondlane sest selles erakonnas pole kedagi kes sobiks peaministriks. Peaminister peaks hoolitsema kõigepealt oma riigi ja rahva heaolu eest. Aga reformierakondlased seda ei tee. Ei jää muud üle kui neilt võim ära võtta ehkki see on ohtlik samm sest siis võib Reformi tagatoas alustada jälle tööd valesüüdistuste leiutamise laboratoorium.

  6. Jah 2 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on alati olnud parim erakond ja koostöö EKRE-ga oli hea aga see et Liimets nagu ma aru olen saanud pole enam välisminister ja sellest on mul hea meel. Välisminister peaks tegelema oma riigile kasulike lepetega mitte tegutsema seal kust temast mitte kellelegi kasu ei ole. imelik et ta peaministrile ei meeldinud neil on ju välispoliitikas palju ühist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.