Keskerakond kutsub 12. septembril Toompeale meeleavaldusele hinnatõusude vastu

Jaanus Karilaid ja Kaja Kallas. Foto: Riigikogu kantselei

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon võttis vastu otsuse korraldada 12. septembril Toompea lossi ees meeleavaldus hinnatõusude vastu.

“Eestis on neli kuud järjest olnud inflatsioon rohkem kui 20 protsenti, augustis esialgsetel andmetel koguni 25,2 protsenti. Valitsus on olnud pealtvaataja rollis ega ole astunud konkreetseid samme olukorra parandamiseks. Löögi all on inimeste toimetulek, töökohad ja ostujõu vähenemine,” ütleb Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

Meeleavaldus toimub vahetult enne Riigikogu sügisistungjärgu algust ning Keskerakond ootab osalema kõiki inimesi, kes ei ole rahul peaminister Kaja Kallase tegevusetusega ja kelle hinnangul tuleks kiiremas korras välja töötada lahendused inimeste toetamiseks.

“Ülikõrge inflatsioon ei mõjuta tänasel päeval ainult väiksema sissetulekuga inimesi, raskustes on ka keskklass ja järjest rohkem ka kõrgepalgalised elanikud. Ees on ootamas uus kütteperiood, mis omakorda suurendab märkimisväärselt inimeste igapäevakulusid kommunaalarvetele, toidule ja transpordile. Me peame vältima sotsiaalmajanduslikku katastroofi,” lausus Jaanus Karilaid. “Keskerakond on teinud mitmeid ettepanekuid hinnatõusude leevendamiseks, nagu näiteks toiduainete käibemaksu ja kütuseaktsiiside alandamine, kuid tänane valitsus on suhtunud nendesse üleolevalt.”

34 kommentaari
  1. Soo 2 aastat ago
    Reply

    See kulub ära küll. Meil on nii vilets valitsus et sellelt midagi head loota pole. Peab tegutsema. Varem on olnud ka selline valitsus nagu praegu aga siis oli sotsidel parem esimees kes polnud rahul koostööga Reformierakonnaga, ka Isamaal oli parem esimees kui praegu ja kas mitte ei antud talle parem töökoht et ei segaks taasühinemist Reformierakonnaga, aga eks nüüd peab olema sõnakuulelik ja täitma kõike mida reformierakondlased nõuavad.Saaks ometi EKRE nii palju hääli et ühinedes Keskerakonnaga saaksid valitsuse moodustada. Kahju et Rahvaliit aeti laiali. Aga kord oli koostöö Refirmierakonnaga edukas siis kui peaminister oli Siim Kallas kes kahjuks tütrele pole õiget juhtimist õpetanud, kuid kutsus valitsusse Edgar Savisaare kes kohe tõstis pensione 30 protsenti ja elu läks paremaks ka teistes valdkondades. Kaks tarka meest suudavad palju aga siis tuli võimule Ansip ja elu veeres allamäge, ei võetud vastu mitte ühtegi õiget otsust.

    • Pjotr Poljažajew 2 aastat ago

      Vanasti oli viimane vaba ajaleht Kesknädal. Seal ilmusid asjalikud artiklid ja kirjutajad olid vahvad.
      Korb oma sisevihas hävitas kõik ja keeras erakonna korruptsiooni teele.
      Ka ekre pole nii tugev ja ühtlane, et hakata midagi siin riigis muutma. Tallinnal oli oma elektrijaam. Nüüd on selle asemel “tillu-lillu”. Nagu ka kogu riik, mille valitsust vihkas eelmine naispresident.
      Ja seda ta kuulutas väliajakirjanduses! Kas teda karistati? Muidugi mitte.
      Head põrumist, kallid kaasmaalased!

    • Vene teatrijuht 2 aastat ago

      Käitus nagu kõik teised. Alul kiitis Eestit, et saada leiba. Hiljem saatis kukele ja tibib venemaale tagasi. Aga seal saab kindla koolituse-paarkümmend aastat järelemõtlemist Butõrkas!

    • Olgem ausad 2 aastat ago

      • Eelmise aasta rahvaloenduse andmetel elab Eestis 315 252 venelast, mis teeb 23,67 protsenti riigi rahvastikust. Tänasega lisandus veel 87 000 Ukraina venelast! Seega kuulub Eesti venelaste osakaalu poolest suurima vene rahvusega riikide hulka. Eesti iseseisvuse taastamisest on möödunud 31 aastat. Ometi on venelaste Eesti ühiskonda lõimimise probleem lahendamata. Ukraina sõda on ainult süvendanud konflikti Venemaa toetamisele keskendunud Eesti «Vene maailma» esindajate ja Putini režiimi suhtes teravalt kriitiliste eestlaste vahel

    • Stalnuhha reetis erakonna 2 aastat ago

      Paras oleks 15 päeva türmi anda!

    • uskmatu-toomas 2 aastat ago

      Kas relvad antakse kohapeal või peab igaüks ise kaasa võtma ?

  2. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Karilaid on väga tubli poliitik hoolitsev ja õiglane. Oleks ometi Reformierakonna asemel mõni teine erakon mis sarnaneks Keskerakonnaga, olen kindel et meie elu Eestimaal oleks palju õiglasem ja parem.Reformierakondlased mitte ainult ei tee meie inimeste heaks midagi nad veel oma laimuga rukuvad tublide inimeste tervist.

    • Tõnis Viilol. Kuidas on tegelikult? 2 aastat ago

      EVE. Ole hea ja ütle Keskerakonna liikmetele, et ei istuks neist keegi akendel. <näete. LUKOIL suur juht istus ja kukus alla. Keskerakonna tegelasi ei jää peala sinu keegi neid leinama ja elu läheb paremaks

    • ON NII. 2 aastat ago

      Usun, et meie riik on viidud on viidud Keskerakonna juhtimisel maksujõuetuks. Nüüd lutsitakse inimestel ka viimane.

    • Tõnis Viilol. Kuidas on tegelikult?Keskerakond mänib ausust ja rahva eest seisjaid 2 aastat ago

      Järjest ilmuvad välja Keskerakonnas uued vargad. Nüüd siis ka Siret Kotka.

  3. suurim jama 2 aastat ago
    Reply

    on kuulata , kuidas hakatakse metsiku kuluga rajama Paldiskisse mingit jama, järgmisena räägitakse – mingit värki valmistame ette – tuule, päikese .
    On ju vaja momendi lahendust sinnani ja edasi Aatomienergiale , meil ju käisid teistes riikides midagi õppimas ka .
    Seni tuleb käivitada olemasolevad võimalused, toota vajaduspõhine ja siseriikliku hinnaga nagu teistes riikides. Mitte vaakuda, et kevadeni ja nii muudkui vaesume ning tohutud hinnatõusud, kontroll puudub kartelli üle – kes kinnitab hinnad. Täna teavad vastutajad, et valitsus maksab vahe kinni – st. hinda aetakse kunstlikult üles, see on tohutu kartell.

  4. to suurim 2 aastat ago
    Reply

    Aatomienergia on liiga KALLIS ja OHTLIK. Eestil puudub võimekus ka mikroaatomijaama jaoks. Igas mõttes.
    EKRE on vist tuumajaama pooldaja koguaeg, kuigi põlevkivienergiast rääkis õigesti.
    Maailm juba tihub hirmust, mis saab kui Ukraina jaam lekkima hakkab või õhku lendab. Süüdlaste otsimine ,kes tegi, ei aita suurenenud vähkide ja kiiritustõbede vastu mis üle maailma suurenevad veel 30 aastat peale pauku. Aga kes meile sellest teatab, kuigi peaks. Vähemalt kaupa ei ostaks sealt. Vihmaga kannaks kindlasti sirmi ja vihmariideid.
    Palju neid jaamu õhku lendama peab enne?

    • kas sa tead 2 aastat ago

      kuula paremini – Paldiskist pole viidudki kõiki vardaid ära ja see oleks sealse potentsiaali ärakasutamine , sellest on räägitud.
      Huvitav, kuidas sinu kõrvust on see ammune meediauudis möödaläinud – et ministrid otsisid taga dokumenti mingil ajal , kus meie teatud spetsialistid vist Prantsusmaa leppega seoti – et väljaõpetada ……

      Ja pealegi elad sa Eestis selle dikta-kihi peal, milline on mürgine ja radoonimõõtmiste kaardiga tutvu – seda on pea igalpool.
      Ja ma kirjutasin, et kasutada tuleb momendil olevat , kättesaadavat-et hinge jääda ja edasi vaadata Aatomi poole.- Sa tõmbad ühe jupi tekstist ja ka valesti. See tuumaenergia kasutus muutub selleajaga veelgi – uued tehnoloogiad.

  5. aastakümneid 2 aastat ago
    Reply

    Ühte või rohkem vasakpoolse kallakuga teadlastest ja flos.eetikutest koosnevat parteid on vaja!
    Loojauhkusega inimesi, keda pole nii kerge mõjutada.
    Justkui kanad takkus siblime ikka ja jälle aastakümneid ühtede ja samade vahel kaagutades.

    • Jurakas 2 aastat ago

      “Vasakpoolse kallakuga” teadlasi on meil jalaga segada. Rahvas kutsub neid rohelollideks!
      Ning tänu nendele olemegi selles olukorras, kus me oleme!
      Alustada tuleks roheliste ja CO2 kvootijate vastutusele võtmisest! K.a. selle eest, et nad teaduse sildi all jamajuttu on ajanud!
      Nad ei tunnista ju siiamaani, et tuulikud-paneelid reostavad SUMMA-SUMMAARUM loodust rohkem kui fossiilkütusel jaamad! Vahivad ainult oma CO2’te!
      CO2 utiliseerimisega saab loodus ise väga hästi hakkama! Enamgi veel – mida rohkem on õhus CO2’te, seda paremini taimed kasvavad, seda rohkem toitu meil on!
      Ning nii madalat CO2 protsenti, nagu praegu on, ei ole Maa minevikus mitte kunagi olnud!
      Nii kõrget tuulikute-pannelide reostust samuti mitte!

  6. robert 2 aastat ago
    Reply

    Miks küll Keskerakond ei saa aru et vaid EKRE ga koostõõ korral on lootust võimule saada Isamaa ja punasotsid pole tõsised poliitikud Oravad on õhevil oma oskusest rahvast lollitada Pind kaob neil varsti jalge alt sest valel on lühikesed jalad Jüri peab rusika lauale lõõma Ilujuttude aeg ammu mõõdas Urgitsejad erakonnast välja

  7. Inimene kirjutab. 2 aastat ago
    Reply

    EVELE . Ekre liikmed aknast alla ei lenda. Istugu julgelt.

  8. to kas sa 2 aastat ago
    Reply

    Otrsisid vardaid taga ? Mida kõike sealt otsitud pole. See just näitabki, et meil puudub know-how. Isegi Venes juhrus pahandus ,kuigi neil ON tuumakäsitlemise igakülgseid teadmisi, on USA-l dt. NEIL ON LAIALDASELT TEADMISU, MITMELT TUUMAALALT, ARENDAVAD TEADUST SELLEGA SEOSES, ON TEADLASI LAIALT VÕTTA, ARUTADA, Ka Soomes vist oli karta tulemas riket või oli kusagil mujal.
    Prantsusmaa õpetab. Prantsuse keelt võib ka õpetada, aga seeläbi ei saada prantslaseks.Nagu ei saada MÕNE
    “koolituse” läbiteinud teadlase olemasolu TUUMARIIGIKS TÕSISEMAS MÕTTES.
    Ja kuhu need Paldiski vanaema sukavardad PÄRAST PANNA. ? Kas tead, et isegi meditsiinijäätmete matmispaik kiirgab tervistkahjustavalt? kui kahjustavalt? kes seda mõõdab-hindab? et kui 20 a kiirguses oled, et siis ongi “normaalne” selle tagajärjel ära surra ,et “nagunii” oleksid surnud, 3-30 km kaugusele. Vette.
    Seda Kiisa meest mäletad kes pisijublaka sealt taskus koju tõi ja kärgmine päev oli koer surnud, ta ise ja ta pere haiglas eriosak. Naabrite majad elamiskõlbmatud. Ilmselt siiani.
    Tuumajaama jäätmeid nii ei likvideetita.Terve kärbsemusta suurune Eesti on siis selle mõju all jaama töötades ja selle jäätmete likvideerudes. Jaama töös pidamise kulud on tohutud.Eesti on palju lollusi tehtud ja muudkui tehakse, tehke see viimane ka ära…ja rahu majas.
    Mitte keegi ei suuda maksta tuumakaama pidamise kulusid, mis see odav energia siis aitab?
    Ja sõja korral sammuke tuunasõjale lähemale.
    Ja kust see raha võetakse mis ehitamine maksab???

    • .... vastuseks sulle 2 aastat ago

      See Kiisa mees ei toonud Paldiskist midagi, vaid käis tollal Saku männikus Viljandi mnt. ääres koukimas omapead. Mõistuseta loomi on igasuguseid. Teiseks – läksid teemast kõrvale , ETV näitas kui head sarkofaagid on betoonist tehtud Paldiskis , et ladestada olemasolevat…. Seega, mis sinna juurde toodi ja kui suure osa Vene üldse ära viis, sellest ei räägita, osa vardaid on alles. See energia tuleks ärakasutada. Kolmandaks – te keegi ei kuulata ja ei näe- viimase aja meedia kirjutab, et 300 m puuraugud tehti ja kavatsetakse veega reservuaartüüpi elektritootmist arendama hakata – mida see aga võib tuua tervikuna- sellele Niitenbergi ministriks oleku ajal loodule, samuti ei pidanud ju Paldiskis mingit nn. maaalust järve olema … Seega luuakse ühel või teisel juhul maasisene koormus, kuidas see osaliselt seismilisele piirkonnale mõjuma hakkab ?
      Kui üldse sellise maa-aluse elektrijaama ehitamine toimub , peaks see jääma Riigi omandisse – tegemist on ju tegelikkuses kui maavara kasutusega, pigem võib see koormus lammutada paekihtides ja ettearvamatut põhjavee – joogivee reostuse lisaks teha.
      On imelik, et Ida -Virumaal on kaevandused vett täis – keegi ei suuda arendada seal soojuspump meetodit ja kasutada olev energia ära ? Samuti aheraine mägede sisemine temperatuur on niisuur , et neid ei saavat liigutada muu keemiatoodete jaoks – võtame sealt siis soojuse ja muudame elektriks? TTÜ akadeemikuid ja professoreid on ju piisavalt ? Mida nad munevad? Hiljuti hakati katsetama mingit teede betoonist valmistamist ja tehti katselõigud – ometi betoonist teede ehitamine oli juba Eestis , 1920 aastatel. Seega on meil lasteaed ja mitte professorid või akadeemikud.
      On ka veel üks võimalus – uputada Narvas Kreenholmi säng ja rajada tohutu hüdroelektrijaam, sealkandis on tsemenditehas, liiva, tuhka, …. ehitusmaterjal on olemas kohapeal ja lammutamisele kuuluvad hooned kogu Kohtla, Kiviõli jm. sealsamas.
      Kogu selle energiavärgi juurde on kujundatud Kartell Konkurentsiametina. Konkurentsiametil oleks tulnud panna keeld hindasid kinnitada ja läbivaadata – pange tähele kuidas värk käis: 1. Energeetikute tohutu surve maailma Ansipi 5 rikkaima riigi hindasid ületavad hinnad , 100*. ja 2. kohene reformikate kuulekas iseendale(kelle mees või endine mees seal juhib?) hindade kinnitamise alustamine ja 3. valitsus alustas kõvahäälselt arutama, palju makstakse toetust nendele börsiettevõtetele :)!, -kelle arvelt see tuleb: see tuleb selle 200000 inimese , vaesuspiirilt või vaesuses elavate arvelt TM kaudu + pensionite mittetõstmine. Sissetulekute tõstmine aga nähti ette avalikus teenistuses.
      Seega, Kartell hakkas hindasid kinnitama väljahõigatud – ette ühtki energeetilist väärtust alla 400.- EUR MWh ei saa. Kohe kui ilmusid Riigikogus peale 1 lugemist nendele tycoonidele selguseks, et nende mäng läheb läbi – ilmusid juba täna rahustavad artikklid – … ei pruugigi küündida sellesse kanti… Ja ilmade jahenemisel, hakkas elekter odavnema:)- kui päev läheb lühemaks ja pimedamaks.
      Õige oleks – üldse mingeid energiatoetusi mitte arutada ja maksta – siis jääksid kõik need Riigi AS ja vahendajad KOV ilma oma riigipoolsest vaherahast:) , olenemata kui suur see on. Tänavune talveennustus on siinkirjutajal – max. temp. miinus 10 C ja sedagi ainult detsembri II poolest kuni märtsi keskel, edasi läheb soojemaks, miinus 4……. +10. .
      Mis on soovitav- kel on vanu akusid, laadige odaval ajal täis ja pärast kasutage seda 12 V muutes 220.
      See on küll labane lihtsus ja kortertüüpi elamus ei sobi. Maal saab hakkama. KOV tuleb aga anda korraldus, et kella 01.00…. 05.00 -ni tänavavalgustus kustutada linnades, alevikes. Hajus piirkondades – ka jalgratta teedel kustutada samas vahemikus ja kasutagu laetavaid taskulampe. Mis juhtub – juhtub selline värk, et nagu NSVL ajal – tekib kohustuslik tarbimistund- vahemik vähendatud kujul. Ja meie Kartellid lihtsalt hakkavad niutsuma, sest eletritootmist ei suudeta ühtlasena sellisel langusel ka pidada berse süsteemis. Ja tarbijad on vajalikud, hind langeb normtasemele nagu ka ütles Riigikogus Helme, et hind on üleskeeratud – puudus on tekitatud. Gaasi osas võib puudust olla aga Eestis on kõik jaamad ju jutupoolest Eurorahadega rajatud erinevatele kütustele- seega tsentraalkütte piirkonnas ei peaks üldse tekkima probleemi. Praegu põletatakse ka prügi! – IME, ET POLE MATSIKARI PRÜGI M3 HINDA TÕSTNUD(veohinda ilmselt on liigutatud), milline kasum sealt veel Kartellile läheb. Seda pole keegi arutanud.
      ETV peaks tegema saate – igale erinevale kütuse liigile pühendusega- 1 tund (mitte poliitikute ja akadeemikute mula , vaid täpselt selgitagu tegelik hinna kujunemine, praaligu pärast kõrtsis) ja see tähendaks vähemasti 5 tunnilist maratoni ETV , sest see peaks olema järjest ja 10 min vaheaegadega nagu koolis. Toimumispäev peaks olema Laupäevane päev kui saab istuda teleka juures – mille arvelt teha , selleks saab Hommiku TV ja Ringvaate arvelt, jmt. tunniajalise saate 1* ärajätmise arvelt. See pole ju suur kahju, kui tuuakse TALENDID rahva ette , kes koguaeg nõuavad teadusele raha- las siis räägivad siis konkreetselt edenemisest! EV 2 – on olnud 30 aastat aga teadlased on olnud Eestis 100 aastat 🙂 , tulemused ?! Nädal hiljem teha veel 1 saade 1 tund – kokkuvõte ja alternatiivid. Kui teadlastelt peale sousti midagi ei tule, siis ei ole ka raha vaja neile. Ja üleüldse teadlaste rahastamine Eesti energiasüsteemile peaks minema kohustusliku tellimusena nendele Kartellidele, alluma Majandusmin. ja Riigikontrollile. Haridusministeerium ei peaks Ülikoolides neid üldse rahastama. Mingi udujutt , et veskitega saab ja päikesega Eestis mingiks 2035 aastaks elekter normaliseeritud – siis vaadake , see Lenini GOELRO – IRW:) , see toimib siiani , kehvasti aga veel püsib.IRW.:). Seega aitab udutamisest ja Toompeal peaks siis kõlama – mitte ainult rahakoti suurendamine aga HÄBI TEADLASTELE- saamatutele!
      Tänan tähelepanu eest!
      ***eriline värk on viimasel ajal pensionile jäämise aja vanuse vähendamisest:) – need nokatsid, kes seisid tegeliku EV nüüdse loomise eest, neile peedistatakse ja pikendati pensioniiga …. (tühja taskuga) ja nüüd äkki soovitakse iga vähendada (täistaskuga nokatsid tahavad varem koos oma ümbrikupalkade saamisega pensionile minna ?!) . Aga mis neid segab? – on ju seadus olemas, jäägu pensioniootele 2 aastat varem :). Ja töötagu edasi oma ümbrikupalkadega. Tehku kasvõi painutusi oma pensioniga.

  9. to jurakas 2 aastat ago
    Reply

    PÄRISROHELINE EI TAHA EI TUULIKUID EGA TUUMAJAAMA.CO2 tuleb mõelda alati ja igas olukorras, kuid mitte hulluks minna. PÜRISROHELINE EI TAHA METSARAIET, 1-3 TAIMELIST PÕLLUNDUST.
    TA TAHAB, ET KORSTENDE, KA ERAMAJADE, KA VABRIKUKORSTENDE OTSAS OLEKSID FILTRID, NAGU HAKATI SELLELE MÕTLEMA NÕUKAAJAL JA VABRIKUKORSTENDELE PANDIGI. SEST PUIDU PÕLETAMISEL TEKIVAD
    MIKROSKOOPILISED TERAVAD OSAKESED MIS SARNASELT ASBESTIGA VÄHKI TEKITAVAD JA SEEJUURES LENDUVAD VÄGA KAUGELE SOOME JA ÜLE , KUNI LÕIKS MAHA LANGEVAD.
    KIVISÖE, PÕLEVKIVI jm. PÕLEMISEL ERALDUVAID KANTSEROGEENE TEATE ISEGI JUBA. SESTAP FILTRID JA NENDE VÄLJATÖÖTAMINE ON ESMAVAJALIK.

    • Jurakas 2 aastat ago

      CO2 on küll see kõige viimane., millele mõelda!
      Veel kord – nii madalat CO2 protsenti, nagu praegu on, ei ole Maa minevikus mitte kunagi olnud!

      “… PUIDU PÕLETAMISEL TEKIVAD
      MIKROSKOOPILISED TERAVAD OSAKESED MIS SARNASELT ASBESTIGA…. ”
      Asbesti osakesed on ogadega pikad KIUD! Magneeiumsilikaadist. Selliseid-sellelaadseid osakesi puidu põlemisel ei teki! Mistõttu filtrid puitu põletavate kollete otsas on bullshit!
      See, et puidu mittetäielikul põlemisel võivad tekkida orgaanilised kantserogeensed osakesed, on iseasi. Selle vastu aitab ennekõike puidu kuivatamine. Soovitavalt paar aastat katuse all riidas. Ning õige põlemisreziim. Filtrid seda keemat ei võta.
      Kuivatamine eeldab varude olemasolu ja suuremaid puukuure, kui detailplanneringud lubavad!
      Lisaks “Kulakuks Kuulutamise Seadus”, mis näeb ette, et kui Sul on rohkem kui ühe talve puud riidas (või ühe nädala söök külmkapis), siis võib Kommunist-Kaja saata oma mausritega komissarid Sult ülejäänut ära rekvireerima!

  10. to kas sa 2 aastat ago
    Reply

    Kas nendest vähkigest ja radoonist on veel vähe ja diktiüneemakiltast ?
    Muideks, miks ei kontrollita riiklilult majade radoonisusaldust kui lollid hakkasid soojustama ja keldriaknaid
    kinni müürima. Tahaks teada ka, kuidas käitub radoon nende uute ja vanade soojustusmaterjalide puhul???
    Varrasvumdament 1 m maapinna kohal aitaks ainult, sest tuuled puhuvad alt läbi.

    • Jurakas 2 aastat ago

      Radoon on õhust märgatavalt raskem inertgaas. S.t. et soojustusega ega muude materjalidega ei reageeri.
      Akende tihendamine jm. ventilatsiooni piiravad asjad on radooniohtlikes piirkondades KURJAST. Sest õhust raskema gaasina on teda raske välja ventileerida – vantilatsiooniavad on reeglina “lae all”.

  11. to jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Siis ka majade soojustamine on rasoonisõbralik ,sest tihendab mikroavasid, kust tõmbus siiski liigub.
    Puidu põletamisel tekkivate nõelkate osakeste kohta olevat Soome kaevanud juba 20 a. tagasi, et kanduvad eestist tuulega neile. Eks nad ise jüta ka muidugi…Nendest osakesed tunduvad olevat alles viimase 20 a.
    leid ja ma ei suuda uskuda, et kosmoseajastul pole võimalik tekitada tõhusaid filtreid mille tahes peale.
    Rahamajandus pole sellest muidugi huvitatud kui pole tellimust ja keda inimeste või loomade tervis võiks huvitada? Seega sellest ei räägita. Haigekassa saab oma rahad ja olgu rahul. Kõik.
    Meie rahvas pole nii rikas, et luua elumajades tõhusat ventilats., seda pole isegi haiglates, peale Tartu Kliinikumi
    ja Regionaalhaigla teat.osades. Selmet seda käigus hoida.
    Ja pane sa LOLLIDELE ARU pähe. Eriti veel nüüd kui energiat poe.

  12. to jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Muide, kuidas ta majja sisse pääseb kui materjalidega ei reageeri, mingite nanosuuruste loomulike materjaliavade kaudu??? Keldri põrand tsementeeritud,betoonutud ja nüüd veel pannakse soojustus ka sinna.
    Pidada isegi mööda seinu seestpoolt üles tõusma või vahetan ma maa kiirgusega ära? kasvõi 30.korrusele.

    • Jurakas 2 aastat ago

      Minu mälu järgi kaebas Soome põlevkiviTUHA tolmu üle

  13. Jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Radoon on gaas. Mahub läbi palju väiksematest avadest kui mikroosakesed.
    Tuleb maa seest. Läbi põranda, läbi keldripõranda. K.a. läbi betooni, mis on gaasi jaoks nagu hõre sõel.
    Tõuseb üles ka müüda betoonsinu, kui need om mõlemalt poolt piisavalt tihedad, et radooni külgsuunas kinni hoida. 30 korruseni sisuliselt siiski ei jõua.
    Välja läheb -. kui läheb – läbi ventilatsiooniavade ja seinte. Paraku on enamikel juhtudel seinad palju gaasitihedamad kui põrandad. Isegi tapeet on gaasi jaoks “tihedam” kui betoonikiht.
    Ning GAASITIHE soojustus soodustab radooni säilitamist tubades.
    Võrdlusmomendiks sobib veeauru läbilaskvus. (Veeaur on ka gaas, aga õhust kergem. Läheb läbi kõrgel olevate ventilatsiooniavade palju kergemini välja. Radoon on õhust oluliselt raskem). Et kui on veeauru väljaminekuga probleeme, siis on radooniga ammugi.
    Minu mälu järgi kaebas Soome põlevkivitolmu üle, mis olevat Soome kandunud.
    Tõhusad filtrid on muidugi olemas, aga nad MAKSAVAD! Praegu tundub, et filtrite nõuded haisevad filtritootjate promo järele.

  14. to jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Miks sa oma küünalt vaka all oled hoidnud? ESINE ROHKEM. SU JUTT OLI ASJALIK JA VAJALIK !!!
    Muidu ongi nii, et eesti mees läheb sauna taha ja ütleb oma krrradid seal ära ja miski ei muutu ja lollide
    hordid kasvavad ja tapavad meid hoopis ära.
    Tänan kommentaari eest.Sisukas.

    • Jurakas 2 aastat ago

      Kahjuks ei saa ma oma küünalt vaka peale panna – sabavoolumeedia ei lase!
      Isegi kommentaariumides higistab tsensor minu pärast seitse särki päevas. Kommentaare maha kiskudes!

      Poolteist aastat tagasi sai Postimees ikka jube vihaseks, kui ma ühes kommentaaris soovitasin elektri hinna päästmiseks rohelistega midagi radikaalsemat ette võtta. Ning kirjutasid sõimu-artikli.
      Nad olid sunnitud vastulause avaldama.
      Kuigi isegi siin tegid haltuurat – sõimuartikkel ilmus üle-eestilises Postimehes, vastulause ainult Tartu Postimehes.
      Tänaseks on selge, et mul oli õigus. Aga rohelised ja CO2 kvootijad ning sabavoolumeedia lipulaevad on ikka oma juures kinni. Pole – ei mulle ega avalikult – tunnistanud, et nemad eksisid ning mul oli õigus.

  15. to vastuseks sulle 2 aastat ago
    Reply

    Sul võib ju õigus olla. Aga seda ma just rääkisingi ,et Eestis on teadlasi ja võimalusi liiga vähe. Eriti veel tuumaaskanduse tarbeks.
    Pealegi rahamajandus jääb jalgu ju ega teadlane ilma rahata midagi korralikult uurida saagi ja kui on avastaud midagi, võidakse see kalevi alla panna, sest kartellile sobib nii. Rahamajandus võimaldab kartelle

  16. harry advokaat 2 aastat ago
    Reply

    Kas see leht siin tükkis komentaaridega teenib jumalat või kuradit.?
    H. heastsüdamest püüab põrgulisi parandada.

  17. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Pole vaja kirjutada pikki kommentaare ega arvustusi teistele. Igaühel on õigus oma arvamusele oma südametunnistuse järgi. Selge see et meil on vilets valitsus praegu aga neid valitsusi on ka varem olnud. Laari, Ansipi ja Rõivase valitsused olid ka viletsad . See on fakt et Keskerakondlased ainukesena püüavad meie onomeste heaks tööd teha. Keskerakondlased on hoolivad. Keskerakondliku valitsemise ajal on tehtud väga palju head sisepoliitikas. Välisminister mulle ei meeldinud sest sõitis mööda maailma ja lobises millest maailmas midagi ei muutunud aga mitte ühtegi kasulikku lepingut meie riigi heaks ei sõlminud. Aga ega praegune välisminister parem pole.

  18. to ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Pole vaja käiata ühte ja sedasama plaati koguaeg.
    Ilma pikkade komment. ei saa keegi aru mis toimub tegelikult.
    MIDA head on keskid siis teinud ? Indekseerinud pensione, mis on iga valitsuse püha kohus! Mitte tõstnud Euroopa tasemele vastavalt SOTSIAALHARTALE.
    Selgelt tunda et ka nende käed vägagi seotud ja suhtumine tegelt nagu teistel, aga et nad leiavad olevat pensionärid oma suurima valijagrupi, siis viskavad igaks juhuks cenre.
    Pole enam usutav, et valimistulemused üldse midagi otsustavad,nääravad. KUI see nii oleks, poleks keskid penskareid reetnud, kurja juur ka elektroon. valimised, mida pensionärid kaasa ei tee. Seega pole mõtetki nende huvide eest seista. Keskid viskasid koduteenindus -ja põetusteema kodus KOV kaela ja välja tuli MITTE MIDAGI.
    Praegune valitsus IRVITAB vanadele näkku oma HOOLDEKODU VÕIMALDAMISEGA PENSIONI EEST.
    Et 500.-eur maksab pensionär oma pensionist, 100 annab KOV ja 700 riik. See 700+100 oleks võinud ju
    KODITEENINDUSELE-KODUPÕETUSELE kulutada, mis oleks RIIKLIKULT KORRALDATUD, SEST KOV-idele LOOTA EI SAA !!! Millal see selgeks saab !!! LÕTVA TÖÖD TEGID KESKID ja välja tuli MITTE MIDAGI. Ja nüüd on vanad
    hooldekoduHIRMU all ja valitsus TEAB, ET KEEGI SINNA MINNA EI TAHA. AGA TEEB IKKA.!!! Kus need INIMÕIGUSED nüüd on ??? Poetakse hooldekoduomanikele.? Kartellidele?

  19. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Tehke rohkem sanktsioone – või endale harakiri. Valitsus oma russofoobse tegevusega on viinudki asja selleni, et rahvas vaesuma panna. Või minge panka- see võtab teid lõa otsa.
    Sina Ansip käisid ja ka Paet Kiievis kargamas. See kõik on kargajate töö, et allutada rahvas nii vaimult, kui ka materiaalselt uusokupandile ( lombitagusele)
    Kõik need kargajad ja eneseimetlejad ühele saarele ja onu Putinilt neile mänguasjad -las kõmmutavad või söövad üksteist ära.
    Ei ole keegi te näpuotsagagi teinud liigutust, et rahvas siinkandis elaks rahus- vaid relvi ,sanktsioone, mingid võitlust imelike kommetega inimeste eest Sinu peaminister isa on Fašist- teda ei huvitanud-kas EV toimiksid reaalselt inimõigused .ta toppis teisel suu kinni- ja ka tütrekese tegevus ei erine.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.