Ratas: Reformierakond ja EKRE tõmbavad ühiskonda veelgi rohkem lõhki

Jüri Ratas

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul on Reformierakond ning Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) välistanud sisulise debati ning kisuvad ühiskonda veelgi rohkem lõhki. 

“Suled lendavad, aga samal ajal purustab inflatsioon rekordeid, LNG-laev läheb Soome, valitsus keskendub kontrollikoja liikme määramisele, toiduhinnad närivad rahakotti ja inimeste ostujõud järjest väheneb. Ja kui kedagi valvamas ei ole, tõmmatakse kindlate kätega maha Tallinna haigla ehitus, päästekopterite soetamine ja Rohuküla raudtee rajamine. Kindlates kätes on võib-olla osa ühiskonnast, mõned valitud. Täpselt nii, nagu 15 aastaga on mõned tõepoolest jõudnud rikkamate hulka, aga mitte Eesti riik,” kirjutas Ratas oma Facebooki lehel.

Tema sõnul on Reformierakonna ja EKRE stiil must-valged lahendused ja inimesi välistav. “Seeläbi välistatakse ka sisuline debatt, vajalikud otsused ja mõistlikud arenguteed. Ühtlasi tõmmatakse ühiskonda veelgi enam lõhki ajal, mil meil ühtsust kõige rohkem vaja on,” ütles Ratas.

Tema sõnul Keskerakond sellega kaasa ei lähe. “Tõime koalitsioonierakonnana valukohad välja ja teeme seda ka täna: eakate toimetulek, tervishoid, toiduainete ja ravimite hinna vähendamine ja vajalik abi kõrgete energiahindadega toime tulekuks on vaid mõned küsimused, mille puhul tahaks Reformierakonnalt ja EKRE-lt näha samasugust kirge, nagu omavahelises paaritustantsus,” lisas Ratas.

11 kommentaari
  1. Uskmatu-Toomas 2 aastat ago
    Reply

    Minu perekond oli aastaid keski valija aga tänaseks olen teis pettunud.Olete samasugused selgrootud,kahepalgelised,topeltmoraaali jüngrid nagu teisedki erakonnad.Eestis puudub erakond mida saaks austada,kes seaks võimu juurde saades esiplaanile oma rahva huvid !
    Alati on mingi otsitud põhjus,kui me ei tee nii siis meid ei kaitsta,kui teeme nii siis mida arvatakse Kentmanni tänaval jne.Täna toetame ukrainlasi aga hommseks leiame uued toetust vajavad ja nii aegade lõpuni !
    Samas sõimame Orbanit kuna tal on esiplaanil ungarlased !

    • Vene klassika 2 aastat ago

      Fjodor Dostojewsky: Kui mõned rahvad ei mõista meie elulaadi ja ei taha sellekohaselt elada, tuleb neile see jõuga selgeks teha!

    • Noh, ja... 2 aastat ago

      Tõepoolest, see on Ukraina otsus, kuidas sõda lõpeb, kuid väita, et USA-l või Läänel laiemalt ei ole selles konfliktis huvi on tegelikkuse eiramine – see on suures osas selle konflikti osapool ja mida kiiremini sellest väljamõeldisest loobutakse, seda parem. Läänel on selles konfliktis huvid ja vihjata, et ta lihtsalt laeb relva ja annab selle Ukrainale üle, on parimal juhul ebaviisakas ja halvimal juhul ohtlik.

    • Jurakas to .... Noh, ja... 2 aastat ago

      Ukraina otsus…???? Megairw!!

      Isegi NYT kirjutas juba kuu-paar tagasi, et UKraina vägesid käsutavad Pentagon ja Luure Keskagentuur.
      Sama on kirjutanudd veel paljud väljaanded, mille sõja-ajakirjanikud on seda Ukrainas ise näinud-kogenud.

      Pole vaja imestada. Sest Bidee käsul võeti ju maha Ukraina peaprokurör, kui see julges hakata Biden-junn’i mahhinatsioone Ukraina gaasis uurima. Ning see juhtus tükk aega ENNE Venemaa “erioperatsiooni”.

  2. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Aga missuguse erakonnaga kavatseb Keskerakond ühineda järgmises valitsuses. Ainuke erakond kes tuleb kõne alla on ju EKRE. Isamaa on kohatäiteks vaid ja nende endine esimees ühines küll Keskerakonnada kuid nüüd on teine esimees. Sotsid saavad küll vähe hääli aga kohatäiteks sobivad needki. Ainult et nad ei ühine EKRE-ga ja keskerakonnale kohatäidet ei tule. SDE oli tore erakond varem aga seal on nüüd mõningad poliitikud kes on selle erakonna ära rikkunud. Reformierakond on meie riigile ja meie inimestele vaid halba teinud. Olen alati olnud Keskerakonna poolt sest palju head on tehtud sisepoliitikas ja valinud keskerakondlasi aga EKRE ob ka meeldima hakanud tema julgete arvamisavalduste tõttu ja nendega koostöö toimis hästi sisepoliitikas.

  3. Tõnis 2 aastat ago
    Reply

    Rattas koos ma parteiga tõukas riigi ja rahva viletsusse. Nüüd süüdistab teisi. Rattas on reetnud oma pundiga Savisaare Eesti rahva. Reetureid peab ootama nende palk.

  4. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Ühikonda tõmbab lõhki peamiselt Reformierakond koos oma kuulekate kaaslastega.. Ma tahaksin teada mida head on teinud meie riigile Reformierakond. Tegelikult mitte nidagi.Kungi püüdis teha midagi head SDE aga koostöös Reformierakonnaga oli see võimatu ja nüüd võimu nimel on nad sõnakuulelikud ja alluvad reformierakondlastele nagu IsamaagiöJubedad on olnud Laari ja Ansipi valitsemisajad ja ega praegugi parem pole. Võimule saadi mõeldes välja valesüüdistusi et puhastada teed võinule. praegised võimul olevad erakonnad said võimule ilma töötulemusteta ja jätkavad samas vaimus.

  5. Jane 2 aastat ago
    Reply

    Keegi peab ju Reformierakonna poliitikutele tõtt ütlema. Arvatavasti Ratas seda teha ei aagi sest reformierakondlaste valesüüdistused jõudsid temani ja ta oli sunnitud võimu käest ära andm ehkki koostöö EKRE-ga oli edukas ssepoliitikas. Kahjuks väl’jisministritega meil pole vedanud nii eelmine kui ka praegune pole meie riigi heaks ühtegi kasulikku lepingut sõlminud.Eelmine vähemalt seiseis ja rääkis sõite müüda maailma ringi ehkki sellest maailmas midagi ei muutunud, praegune on tige nagu tiiger kes on pääaenud vabadusse aga meil sellest kasu pole, kahiu aga küll. EL-u ees pugemine käib aga meil pole sellest mingit jEKRE on palju parem erakond kui Reformierakond ja las ütleb tõtt näkku.

  6. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Poliitika tuleb ka tantsusaatesse. ratas võtab ka sellest osa. Tubli. Aga kõige viletsam tantsija oli ja on Ruslan- Esimese tantsu ajal ta lihtsalt jaluta aa rahvas hääletas tema poolt ja ta jäi tantsusaatesse edasi. Sama oli ka teise saate ajal. Kolmandas voorus hääletati väla Birgit kes tantsis palju paremini kui Ruslan.Jüri Nael andis talle kui ma ei eksi 8 punkti mida polnud seni aanud ükski paar. Ei tea mis selle põhjuseks küll oli. Martin Parmas andis 5 punkti mis oli Ruslani jaoks õige ja Ruslan oleks pidanud lõpetama. Ka eeömised lahkujad tantsisid temas paremini. Ah jaa RUSLAN ON JU UKRAINLANE JA SEE OLI MÄÄRAV MITTE TANTSUOSKUS. Rohkem ma seda tantsusaadet ei vaata sest see on ebaäiglane saade.

  7. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Venemaa ongi kõigil hambus,: sest ta ei lasknud end lõpuni okupeerida NN ,pede propaganda, maavarade varaste , ja impordiga end muust maailmast sõltuvusse panna. . Küll aga tuleb meelde meie kargamised ja karjed- Venemaa sööb meid paljaks
    Kahjuks nüüd kus oleme väidetavalt vabad, tuleb 50 % sealihast importida ja nii paljus.
    Ei pidanud me lugu nafta ,gaasi , maakide puurijatest : nüüdne meie kaubamärk on hammaste näitamine Venemaa poole ja
    uusokupantide p … lakkumine .

  8. robert 2 aastat ago
    Reply

    Jüri ongi oma erakonna viinud mugavusparteiks nagu krokodill Gena davaite zit druzno No punaoravatega kes iga nurga taha hunniku teevad pole võimalik elada rahus Nii et Jüril ei jäägi muud kui panna pillid kotti ja las juhiks saab mõni tugevama närvikavaga mees või naine Teine võimalus on kaotada viimased eestlastest valija nagu n mina kes alati valis keskerakonda Enam mitte

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.