Tartumaa piirkond on tselluloositehasele vastu

Keskerakonna Tartumaa  piirkond võttis eelmisel nädalal vastu pöördumise, milles väljendab oma vastuseisu Tartu lähistele planeeritava Est-Fori  puidurafineerimistehase suhtes. „Mõistame, et sedalaadi investeeringuid on Eestile hädasti tarvis, kuid seda ei saa teha kohalike inimeste arvamusest hoolimatult üle sõites. Plaanitav tehas puudutab vahetult just meie, tartumaalaste elukeskkonda. Ja seda mitte üksnes Tartu linna lähistel ja Emajõe ääres, vaid ka niigi tugevasti reostunud Peipsi järve kaldal,“ seisab avalduses.

Piirkonna juhatus teeb ettepaneku, et valitsuse 12.05.2017 korraldus, millega algatati eriplaneeringu koostamine ja keskkonnamõju strateegiline hindamine, tuleb lõpetada.

Riigi eriplaneeringu kehtestamiseks on planeerimisseaduses väga selged tingimused. Eriplaneeringu peamiseks ülesandeks on riigi jaoks oluliste, eelkõige sõjaliste ehitiste rajamiseks sobivaima asukoha valik.

Kuid Est-Fori puidurafineerimistehas seaduses loetletud objektide loetellu (riigikaitseline või julgeolekuasutuse ehitis, ohtlike jäätmete lõppladustuspaik, 150-megavatine elektrijaam, riigimaantee, avalik raudtee, torujuhe, rahvusvaheline lennujaam ja sadam, 110-kilovatine kõrgepingeliin) paraku ei kuulu.

Keskerakonna Tartumaa piirkonna liikmete ja Tartumaa elanike ulatusliku vastuseisu tingimustes pole Est-Fori puidurafineerimistehase planeerimine Tartu külje alla arukas ega otstarbekas, rõhutatakse pöördumises.

Valitsus arutab tselluloositehase küsimust 21. juunil kabineti istungil.

Kn

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.