Keskerakond kinnitas valimiste hüüdlauseks “Julgelt inimeste heaks!”

Keskerakonna meeskonna lipukiri tulevastel Riigikogu valimistel on “Julgelt inimeste heaks!”, mis annab edasi nii erakonna seni tehtu kui ka uued suured eesmärgid, nagu pensioni tõstmine erakorraliselt 1000 euroni ja inimeste parem toimetulek ajal, mil hinnatõus purustab rekordeid.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et just Keskerakond on nii opositsioonis kui ka koalitsioonis seisnud otsuste eest, mida tihtipeale ei ole oponentide poolt peetud võimalikuks ega vajalikuks. “Kui Keskerakond 2016. aastal valitsusse tuli, ei pidanud hoopis meie võimalikuks jätkata peenhäälestusega, vaid teha vajalikke, aga ka julgeid otsuseid inimeste heaks. Täna on julgeid otsuseid vaja veelgi enam,” rõhutas Ratas.

Keskerakonna esimees tõi toonastest kriitikatki pälvinud otsustest välja muuhulgas tulumaksuvaba miinimumi tõusu 180 eurolt 500ni, lisarahastuse ja reformid tervishoius, tasuta ühistranspordi, aga ka konkreetsed sammud parandamaks eakate toimetulekut. “Keskerakond on tõstnud erakorraliselt pensione ning võtnud vastu otsuseid, tänu millele tõuseb juba järgmisel aastal keskmine vanaduspension 704 euroni. Lisaks oleme tõstnud üksi elava eaka toetust ja mitmeid teisi toetusi,” tõi Ratas välja ning lisas, et uus eesmärk on viia keskmine vanaduspension 1000 euroni kuus.

Ratas lisas, et ka viimased vaidlused Reformierakonnaga nii energiahindade kompenseerimisel kui ka lastetoetuste tõstmisel näitasid selgelt, et erakond on valmis Eesti inimeste eest seisma. “Me oleme erakonna ajaloo jooksul alati välja toonud ühiskonna kitsaskohad ning valmis võitlema selle eest, et aitaksime ühiskonna nõrgemaid ja arvestaksime kõigi Eestimaa inimestega, mitte vaid valitutega. Ja kui algul murramegi piike, siis hiljem on isegi Reformierakond saanud viitega aru, et me tee on olnud õige – olgu selleks suuremad pensionid, perede toetamine või energiahindade kompensatsioon ettevõtetele ja elanikele. Sama selgelt ja julgelt töötame Eestimaa inimeste heaks ka edasi!” kinnitas Ratas.

21 kommentaari
  1. Uskmatu-Toomas 2 aastat ago
    Reply

    Siiani on üle 300 miljoni panustatud inimeste heaks aga mitte kohalike aborigeenide heaks ? Kas Teie võimule saades hakkate panustama kohalikele või konstanteerite taas fakti,et raha pole ?

    • 300 MILJONIT Venemaa kodusõjaks 2 aastat ago

      Kas pole karm?

    • Kui 2 aastat ago

      nii, siis enam ei kardetagi inimeste heaks petta.

    • 19.11.2022 21:42 [New post] Ootamatu meelemuutus USA-s: kaitseminister tunnustas Venemaad 2 aastat ago

      Nimelt tunnustas kaitseminister Lloyd Austin Venemaad.

      „Venemaal on hiiglaslik armee ja muljetavaldavad relvad,” ütles Austin pressikonverentsil ja lisas, et talv saab olema Ukraina jaoks väga karm.

      Selle peale märgivad kommentaatorid, et selle kommentaariga tegi Austin oma margi täis ja NATO pole muud kui üks käputäis argpükse.

    • Jurakas 2 aastat ago

      Selles kaitseminister Lloyd Austin Venemaa tunnustamises ei ole midagi imelikku, kui teada, et USA LKA pealik peab oma Moskva kolleegiga juba üle kuu aja Ankaras läbirääkimisi!
      Loomulikult salajasi, nagu nendel organitel kombeks!

      Tundub, et põhjuseks on “tants Zaporozje AEJ ümber.”
      – Ukraina tulistas pidevalt ohtlikku aatomiobjekti
      – Aatomoagentuur mängis kontrollimise asemel tola
      – Aatomiagentuur – täpsemalt temal kaasas olnud ihukaitse (=sõjaspetsid) – “ei suutnud öelda, kustpoolt on mürsud tulnud, kellele kuuluvad seal maa sees turritavad Hirmas-rakettide sabad, ….
      – aatomiagentuur esitas ajuvaba nõude neutraaltsooni loomisest AEJ ümber! Alates sellest, et seda oleks hakanud “valvama” kõike muud kui neutraalne USA! Ning leida tõeliselt neutraalne riik, (USA-NATO+käsilased, nagu ka Vene-Hiina-Iraan selleks ei sobi), kes oleks valmis välja panema väekontingendi, kes suudaks “lõdva randmega” Ukride dessandi tagsi lüüa, pole lihtne. AInult India??
      – 2-3 aastat tagasi prääksus ka meie sabavoolumeedia midagit sellest, et ukridele oleks nukepommi vaja!
      .
      Ju siis on seal AEJ’s midagi sellist, mis ei tohi avalikkuse kätte sattuda!
      .
      Selle kohta oli netis ka pikk ja põhjalik analüüs. Paraku olen selle lingi kusagile ära kaotanud.

  2. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Väga optimistlik hüüdlauseja sobib hästi Keskerakonnale sest on alati olnud täidetud kõik lubadused vaatamata segajatele ja on tehtud palju head meie rahvale sisepoliitikas. Minule meeldis koostöö EKRE-ga aga koostöö Reformierakonnaga pole meeldinud sest reformierakondlastel on teised huvid mitte meie inimeste elujärje parandamine. Isamaa ja sotsid on vaid kohatäiteks ja alluvad kõiges Refirmierakonnale. Muidugi on Keskerakond parim erakond ja alati tuleb mulle meelde kui fea koostöö oleks neil olnud Rahvaliiduga mis kahjuks aeti laiali.Edu keskerakondlastele valimistel sest meist oleneb meie elutee paremuse poole. Ausad, hoolivad ja töökad inimesed valivad kindlastt keskerakondlasi.

    • Miks 2 aastat ago

      pole Jurka täitnud oma pinsilubadusi?

  3. nii 2 aastat ago
    Reply

    Oleks Keskerakond kogu aeg võimul olnud oleks ele meie maal palju parem olnud aga alati on viinud reformistlikud valitsused meie elatustaseme alla ja eriti märgatav oli see Ansipi vlitsemie ajal. Ma ei tea ühtli otsust mida õigesti tehti. Et edasi minna on pidanud Keskerakondlik valitsus kõigepealt reformierakondlaste vigu parandama. Pole õiglased e-valimised ega võimu saavutamine valesüüdistuste abil mis lõpuka jõudsid Rataseni. Peavoolumeedia aitab kaasa a Reformierakonna võidule on nende hääletoru. Kunagi kirjutasid mõned ausad Postimehe ajakirjanikud et meile üeldakse ette millest kirjutada ja keda laimata. See mis tehti Edgar Savusaarele meenutas stalinistlikke kuritegusid.Keskerakond on väga palju head teinud sisepoliitikas ja teeb kindlasti veel ja õige oleks valida partneriks EKRE sest nad ei takista keskerakondlaste tööd vaid vastupidi aitavad.

  4. Jura Koffimassin 2 aastat ago
    Reply

    Sitaratas pole elus ühtegi senti teeninud aga raha külvama on kesikud maiad. Ainult loll ei saa aru et kogu see populism on ainult rahva raha eest. Võiks lubada ka 2000 euri pensi , vahet pole. Selle sama trikiga on valimistel inimesi haneks tõmmatud juba aastaid.

  5. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Sisepoliitikas pole keegi paremini tööd teiinud kui keskerakondlased. aga nende välisminister ei teinud meie riigi heaks midagi, ei ea ühtegi kasulikku lepingut meie riigile. Ta ainult reisis mööda maailma ja vestles ehkki tema vestluste tagajärjel maailmas midagi ei muutunud, lihtsalt ajaraiskamine.Praegune välisminister on nagu tiiger kes on pääsenud välja ja teeb vaid halba meile. Me ei peaks abistama ka teisi riike las seda teevad rikkamad riigid. Meil on küllalt inimesi kes abi vajavad. Väga kahju on mul Ukraina elanikest ja vene noormeestest ke saadetakse sinna surema. Aga olen kindel et sõdapoleks kui Biden ja mõned Euroopa riigid poleks hakanud sinna surmarelvi saatma. Zelinski oleks jätnud nii nagi oli peale verist ja ebaseaduslikku võimuvahetust. Bidenil on Ukraina suhtes oma huvid mängus ja ta on USA ja Suurbritannia käsualune. Bidenil on peamine Vebemaa nõrgestamine ja Ukraina kaudu on seda kergem teha.USA on mitmeid riike käinud pommitamas ja vaevalt ta midagi halastusest teeb. Bideni pojal on Ukrainas aktsiaselt ja ta loodab sealt kasu saada. Venemaa pole kaugeltki ainuke sppdlane, teda kihtsalt sunniti sõda alustama.

  6. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Keskerakondlased teevad ausalt om tööd ja sellesse erakonda kuulivad Eestimaa parimad, ausamad ja töökamad inimesed. Lihtsalt õelad inimesed ei saa sellest aru. Ma ise ei saa aru mille eest reformierakondlased tasu saavad kuna nad ei tee meie rahva heaks midagi. Sinna erakinda kuulub näieks Randpere ke enne valimisi teles räägib lollusi aga palk on hea. Kross saab ka riigilt raha aga ei saa aru mille eest jnesee on vaid mõni näide. Reformierakonnal on tagatuba kus mõeldakse väla valesüüdistusi tublide inimeste suhtes ja nad saavad selle eest raha jne.. Keskerakondlased on ainukesed kes teevad tööd meie rahva heaks. Kui palju parem oleks meie elu kui Reformierakonna asemel oleks mõni parem erakond.

  7. jane 2 aastat ago
    Reply

    ma ei saa aru mis on Bidenil asja tema poolt saadetud lõhkuja Navalnõiga. Ta ardab et see mees sureb vanglas aga ise käis Süüriat pommitamas kus said surma tuhanded inimesed. Miks ta annab surmarelvi Ukrainale ilma selleta poleks süda ega tapatalgut ja kõik oleks nii nagu oli.ise ta tuli võimule kui peaaegu pooled inimesed ei tahtnud teda ja toimusid kokkupõrked kus inimesed said surma ja läksid vangi. Loomulikult on tal oma huvid mängus seoses Ukrainaga.krimmi saaka paigutada biorelvi Venemaa jaiks ja nõrgestda Venemaad. Buden lasi ümbritseda Venemaad natolastega ja tahtis ka muutusi Valgevenes aga ei läinud läbi.Juba enne presidendiks saamist oli ta arvatavasti tegevuses Ukraina verise ja ebaseadusliku valitsusvahetusega. Tema polak on või oli aktsuaselts seal kust ta sai tohutut kasumit. Vana mees tegutseb kuidagi imelikult.MUIDUGI ON KESKERAKOND PARIM ERAKOND MEIE MAAL JA HOOLITSEB MEIE RAHVA HEAOLU EEST AGA TULEKS JÜTTA KA MÜNEDEL KESKERAKONNA POLIITIKUTEL PUGEMINE BIDENI EES JA JÕUDA ARUSAAMISELE ET BRÜSSELIS EI TEHTA MIDAGI MEIE HEAKS JA MEIL TULEB ISE HAKKAMA SAADA. MUIDUGI ON KESKERAKONDLASED SELLEST ARU SAANUD ET KÕIK OLENEB RIIGIS VALITSUSE TEGEVUSEST JA JA TEGUTSEVAD MEIE HEAOLU NIMEL.

    • Jurakas 2 aastat ago

      “ma ei saa aru mis on Bidenil asja tema poolt saadetud lõhkuja Navalnõiga.”
      .
      Mis siin arusaamatut on! USA on ju igasugu värviliste revolutsioonide eksportija. Ikka selleks, et see-teine maa paljaks röövida.
      Ntx.
      Obama ju ütles otse välja, et nad andsid Ukraina “õigetele” VIIS MILJARDIT nn. demokraatia edendamiseks!
      Olemasolevatel andmetel sai Navalnõi ja ta punt küll oliliselt vähem, aga siiski!
      Ntx
      tapjakoera omanikul on oma “magamapandavast” koerast kahju, miks Bidenil ei peaks Navalnõist kahju olema!
      Sai teist ju tükk aega tapjaks dresseeritud!

  8. Jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Väga julge juhtlause!
    Sest siiani on liberaalias kaitstud-poputatud mitte inimesi, vaid loodust, lemmikloomi, rohelolle, vikerkaarlasi, suurt M’i, vaktsiinimõrvareid, ….
    Ja seda kõike inimeste arvelt!

  9. to jurakas 2 aastat ago
    Reply

    LOODUST JA LEMMIKLOOMI PEABKI POPUTAMA, SEST INIMESES ON PALJU KURIKAVALUST SAATA HÄDA TEISTELE OLEMDITELE JA ISE “PUHTAKS” JÄÄDA. AGA OMA KARISTUSE NAD SAAVAD NAGUNII,
    MINUL ON KA SELLEST KOERAST KAHJU ! VÄGA! NAABER PIDI TEADMA KOERTE REAKTSIOONI ENDA ILMUMISELE, OLGUGI OMA KRUNDIL VÕI KUS IGANES OLI.
    MINUL ON OLNUD KA 2 VÄGA AGRESSIIVSET JA VÄGA KAUTSVAT JA HELLA KOERA. EHITASIN TREPPOJAL
    VÄIKEST SUVILAT ELAMISEKS JA KOERTELE 1000 n2 AEDIKU JOOKSMISEKS, KUS NAD PÄEVAL OLID. MUIDUGI VIISIN NEID KA JALUTAMA. NAABRINAINE AGA OLI MILLEGI PEALE KADE JA KIUSAS MIND LÄBI MENDE KOERTE. TAL OLI KA KRTNT 2000m2 NAGU MINULGI, AGA MINU AIAST OLI TEMA MAJA 6 m KAUGUSEL JA JST SELLES RRIBAS TAVATSES TA OMA AEGA VEETA! KOERAD MUIDUGI PIDASID SEDA ALA KA ENDA OMAKS. TARA OLIN EHITANUD NAGU VANGLAS, PEAL SISSEPOOLE KOONDUV VÕRK JA TARA LL KA VÕRK MAAPINNAL, ET EI KRAABIKS. KULUTASIN SELLEKS NEED RAHAD ,MIS OLID MÕELDUD SISETÖÖDES. TEMA AGA TULI JA IRISES ,ET KOERAD HAUGUVAD. HAUKUSID KOHE KUI TA SELLELE RIBALE MU AIA ÄÄRDE ASJATAMA TULI. MIDA MA PIDIN TEGEMA SIIS ???!!! OLEKS MA TEADNUD, ET SELLINE PIPRA…t NAABRIKS TULEB /kolisin talvel musta majakarpi!/ OLEKSIN AEDIKU TEINUD TEISELE POOLE, KUS ELAS UIGUURI SAMAAN, SEESAMA NAABER OLI TEKITANUD EBASEADUSLIKULT PUURKAEVU OMA KRUNDILE JA TEISED NAABRID PIDID SEALT VEE SAAMA JA OLID MAKSNUD. AGA SELGUS, ET EHITAS OMA KRUNDILE JA SERVITUUTI EI SAANUD, SEST KAEV OLEKS KINNI AETUD KUI OLEKSIN AMETLIKU KÄIGU ASJALE ANDNUD. MILLINE PETIS JA ALATU MÕTTELAAD NAGU KOERTE SÜÜDLASEKS TEMBELDAMINEGI. MIDA PIDIN TEGEMA. TULEN MAALE, NÄEN HIRMSAT VAEVA, KULUTAN RAHA, ET LOOMADEL HEA OLEKS JA NÜÜD EI SAA NEID IKKA VÄLJA LASTA ÜHE MAADAMI TUJUDE TÕTTU. VETT
    POLE KA AMETLIKUST KAEVUST JA SERVITUUTI EI SAA. MAHA NÜÜSIN. LOODAN JA SOOVIN, ET TAL ELUS
    KURATLIK KARISTUS TULEKS.!
    SEEPÄRAST EU USU KA nn.”TAPJAKOERTE” KURJUST. VAID INIMESTE ISEKUST. JU EI NÄINUD PEREMEES SEDA ETTE EGA POLNUD TAL KA NIIPALJU RAHA TARA JAOKS. SELLISEID KOERI KETIS PIDADA AGA AMMUGI EI TOHI. IGA OHVER PEAB KA ISE OMA NAHA EEST VALVEL OLEMA JA MÕTLEMA KUIDAS END ÜLAL PEAB. KOERAGA KIUSU AJADA EI OLE MÕTET. TEMA ÜTLEB SULLE OMAL-LOODUSE VIISIL ENESE JA PEREMEHE EEST TÕTT HAMMASTEGA.
    ROHELOLLE EI OLE OLEMAS. ON VAID SINUSARNASED INIMLOLLID KES ARVAVAD VÕIVAT LÕPMATUSENI
    TEISTEL ELUDEL PARASITEERIDA.
    VIKERKAARLASED ON ALATI OLNUD JA JÄÄVAD NII INIMESTE KUI LOOMADE HULGAS- SEL VIISIL REGULEERIB LOODUS LIIGI LIIGSIGIVUST.
    KAS nn. INIMESED ON NEED KES TEISTE ELUDEST EI HOOLI, NEID EI AUSTA JA HOOLI, KES EI SUVATSE ISEGI VIISAKAD JA TÄHELEPANELIKUD OLLA NENDE SUHTES ?

    • Jurakas 2 aastat ago

      Kõigepealt – ära KARJU!
      Juba see näitab Sinu kohta anii mõndagi!
      .
      Lemmikloom on oma peremehe mure ja rõõm. Tema probleem. Teiste arvelt teda popotada ei tohi!
      Need lemmikloomad, kelle probleem muutub ka teiste (naabrite) omaks, tuleb kas ära võtta või koguni “magama panna”.
      .
      Koer pidavat olema oma peremehe nägu. Küllap ongi.
      Kuigi võib olla ka vastupidi – peremees on oma koera nägu.
      Järeldus-iseloomustus selliste koerte ja nende pidajate kohta tee ise!
      .
      Haukumisest
      Vaikust armastaval naabril ei ole vahet, kas lõugab Sinu peni või lõugad Sina ise. Mõlemad on keelatud.
      .
      Vikerkaarlastest ka.
      Seda, mida ütleb Darvini seadus loomade hulgas olevate VÄGA VÄHESTE “vikerkaarlaste” kohta – väljasuremisele-hävingule määratud hälve – tuleks ütelda kõigi “vikerkaarlaste” kohta. Sest Darvini seadus käib kõigi elusolendite kohta.

  10. Ei ole see idikas Jane 2 aastat ago
    Reply

    Julgelt riigiraha vargile !!!

  11. Jah 2 aastat ago
    Reply

    Julgust peab tõepoolest olema sest kui reformierakondlasele midagi ei meeldi hakatakse nende poolt jälle valesüüdistusi vorpima. Ainuke lootus paremale elule on kui Keskerakond saab võimule ja seda koos EKRE-ga. Isamaa ja sotside peale loota ei saa sest neil pole enam selliseid esikehi kes toetaks Keskerakonda ja praegusi eu huvita meie rava elatustase kuna nad ühinesid reformierakonnaga ja said võimule ja on seal tänu oma sõnakuulelikkusele.

  12. to algeline demagoog jurakas 2 aastat ago
    Reply

    Ei OLE AINULT OMA PEREMEHE MURE JA RÕÕM, NAGU SEDA POLE KA SINU LOOMAVAENULIKKUS /hälve tunnistamata alaväärsus, mida aitab kompenseerida vähemalt loomast “üleolek” nn.vananenud ja ebapädevate st. olukordi mittearvestavate seaduste alusel -olla inimene on suur ja helge i täpiga ./
    ELAME ÜHISKONNAS JA SELLE KUJUNDAB BAASTURVALISUS – FÜÜSILISES, MATERIAALSES, VAIMSES KUI EMOTSIONAALSES VORMIS. KUI BAASTURVALISUSES ON MÕRA, MÕJUTAB SEE OTSE VÕI KAUDE MEIE HINGERGU, EMOTS. HEAOLU, TERVIST jne. MEIE BAAST. ON MÕRASID JA AUKE TÄIS. SINUTAOLISTE SÜÜ TÕTTU SUURES OSAS.
    KUI KEEGI EI SOOVI MÕISTA LOOMA JA TEMA PEREMEEST, JÄTTES MURED /näit. vara puudumine suure aediku ehituseks, peremehe oletatav tähelepanematus või infopuudus / NENDE ENDI LAHENDADA = nn.”SINU PROBLEEMI” SÜNDROOM, MIS VAATAB VASTU SAGELI RIIGIAMETITESTKI, KUNI POLIITIKA JA VALIMISTULEMUSTE VAJADUSED, AEG, ARENGUD SEDA MUUDAVAD . KUI KEEGI KIUSLIKULT PROVOTSEERIB OMA LOLLUSE /lollus makstakse alati kätte tekkinud o lukordade poolt, ka kiuslikkus/ TÕTTU KOERA RÜNDELE MEELEGA VÕI HOOLIMATUSEST LOOMA TUNNETE, JAH, LOOMADEL ON SAMUTI TUNDED JA NAD LAHENDAVAD NEID OMA ARUSAAMADE KOHASELT, MDA MEIL INIMESTENA MÕISTA TULEB, SEST OLEME INIMESED = VIISAKUS JA HOOLIVUST ILMUTADES KA LOOMA VASTU, LIIKLUSEESKIRJU SA JU VAEVUD ÕPPIMA?
    KOERAD ON HAUKUNUD LÄBI 10 ooo aasta ja ENAMGI, ELADES KOOS INIMESTEGA, KES NAD KODUSTAS.
    INIMENE, KES LOOMI VIHKAB, OLLES NEILE KADE ARMASTUSE VÕI HOOLE PÄRAST, MILLEST ARVAB ENNAST PUUDUST TUNDVAT, ÄRGU MINGU ELAMA KOHTA, KUS PEETAKSE KOERI vms. VIIS HAKATA JÄRAMA LOOMAOMANIKU NÄRVIDEL MISTAHES LEMMIKLOOMA PÕHJUSTATUD ELUAVALDUSEGA, MUUDAB OMANIKE JA LOOMADE ELU PÕRGUKS JA HÄVITAB NENDE BAASTURVALISUST = TERVIST jms.HEOLU.
    SEEGA OLED SA BAASTURVALISUSE HÄVITAJA OMA KÕLBMATUKS MUUTUNUD DEMAGOOGIAGA MEIE AJASTUL, SEST HÄVITAD RÕÕMU JA ARMASTUST, HOOLT, ARENGUT. SEEGA EI SAA SA KA ISE NEID KUNAGI.
    MENTALITEET, MIDA LOOD, HÄVITAB SELLE JA KA SINU JAOKS = SEESAMA ÕELALT IGRITSEV MENTALITEET NAGU SÜGELISED.
    ET KUI NAABRILE MIDAGI EI MEELI VÕIB LEMMIKLOOMA MHA TAPPA JA PÕHJUSTADA TRAUMAT OMANIKULE KUI LOOMALE ???
    MINA POLE ELUSKI , BEEBIST PEALE, TUNDNUD HÄIRITUST EGA UNETUST KOERA HAUKUMISE PEALE vms. LOOMADE HÄÄLED JA TEGEVUS – SEDA VAID SENI, KUNI TAJUN, ET NAD ON ÕNNETUD, HÄDAS, PALUVAD ABI.
    SIIS ON MU BAASTURVALISUS OTSESELT HÄIRITUD . TAVALINE HAUKUMINE vm. LOOMAHÄÄLED EI SEGA BEEBISID KUNAGI MAGAMAST ! SAMUTI NORM. MÕISTUSEGA INIMEST, NAGU TRAMMI VÕI RONGIHÄÄLED. KÜLL AGA LOOMA HÄDA/kisa/ KUI NAD TAJUVAD SELLE TÄHENDUST JA TAJUVAD. MINA TAJUSIN JUBA SIIS KUI RÄÄKIDA EI OSANUD JA SEKKUSIN;
    INIMESE LÕUGAMINE, TEMA RAADIO LÕUGAMINE, LASTE NUTT, TRIMMERI JA NIIDUKI LÕRIN HÄIRIVAD KÜLL. VÄGA.
    DARWIN EI OLE HOMOSEKSUAALSUSEST TÕENÄOLISELT LOOMADE HULGAS MIDAGI RÄÄKINUD. SEE ON LEVINUD VÄGA KAS OTSESELT /näit.on olemas merelinnud, kes moodustavad isaste paare ja hauvad ja kasvatavad emastelt saadud mune jt.liike/ JA KAUDSELT, KUS PAREMA PUUDUSEL VÕI HARJMUSEST ARENDATKSE SEKSUAALSET TEGEVUST SAMASOOLISTEGA.
    SEE POLE VÄLJASUREMISELE MÄÄRATUD HÄLVE, SEST LÄBI AEGADE ON TA INIMESTEGA KÕRGTSIVILISATS. SAMUTI KAASAS KÄINUD. ÜTLESIN, ET LOODUSE ÜKS KORRIGEERIMISVIISE LIIGI MÕTTETUT SUURENEMIST ÄRA HOIDA .INIMKOND OLEKS VARSTI SINU TAHTMISTE JÄRGI KUI PRUSSAKAD ÜKSTEISE OTSAS.JA SIIS TULEB SÕDA, EPIDEEMIA, NÄLG, LÕPP.

  13. vanamemm 2 aastat ago
    Reply

    Et niikaugele olemegi selle 31 aastaga jõudnud, et inimeste heaolu, õigem oleks öelda RAHULOLU tagamine nõuabki JULGUST siin oravamaffia vabariigis.

    • to Vanamemm 2 aastat ago

      ilmselt ikka 32 aastaga+ IME periood. IME perioodil, lõpul, läks varastamine juba moodi – nt. sovhoosidest-kolhoosidest avati isegi arveid Soome ja kupeldati autodega, eramajad osteti nö. 300.- Soome margaga päriseks, maad jagati 2 ha suuruses lausa alevikku kui oli käpp sees…. Tehnika müüdi maha ja kõik muu vanarauaks… Kanalisatsioonikaevude luugid ja raudtee semaforid jms. läksid kaubaks juba EV alguspäevil, vene armee lahkumisel nt.Harku vallas olnud kortermajad rüüstasid eestlased(oleks sissekolinud ja öelnud , me nüüd elame siin kui enne olime pehkinud pindadel – aga lõhuti ja müüdi….), seda teavad Harju TSN TK osakonna töötajatest komisjon- kes võttis tervelt vastu ja vastutama pidi säilimise eest nn.kodukaitsjad.
      Seega rahulolu algas koheselt – kõigile võimete järgi.
      Miks nüüd on sinuarust keegi teine süüdi ? Esmaselt oled ikka sina ja ise süüdi – keda sa oled valinud, kas üldse oled valimas käinud, oled sa midagi vastuvõtnud hääle andmiseks ? Kuipaljusid oled sa veennud kellegi poolt häält andma ?
      Nüüd on 2 võimalust : kas praalid edasi või teed reklaami , et valitaks KESK .
      Tulemus on väga lihtne – kui nüüd võidab RK valimi ülekaalukalt Reform, järgneb KOV valimiste ajal Ref. poolt veel ülevõtmisi ja president – saab samuti Ref. Peale seda Riigikogu valimistel on max. Ref.hääled ja saabub – Pätsi vaikimise ajastu….

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.