Eesti Keskerakonna asutajaliikmete pöördumine: osale kindlasti valimistel ja kutsu seda tegema ka teisi

Valimiskast

Austatud erakonnakaaslane!

Tänavused, 2023. aasta Riigikogu XV koosseisu valimised leiavad aset 35 aastat pärast Rahvarinde asutamist. 13. aprillil 1988. aastal ütles Edgar Savisaar Eesti Televisiooni saates „Mõtleme veel“ oma kuulsa lause: „Minu arvates on praegu ikkagi põhiline küsimus, millest tuleb lähtuda ja mis tuleb üles tõsta – see on Rahvarinde loomise küsimus…“.   Just siis läkski lahti veretu laulev revolutsioon.

Keskerakond kannab edasi Rahvarinde ideed. Nagu Rahvarinne, tahab ka Keskerakond olla ühendaja, olla jõud, milline saab aru, et hea tervise juures olev ühiskond koosneb väga eripalgelistest arusaamadest. Samas on oluline kõik üheks tervikuks kokku siduda. Tervikuks, mille nimi on Eesti riik, meie kõigi ühine kodu.

Eestil on olnud suuremaid ja väiksemaid valesid otsuseid, ebaõnnestunud valitsemist, ajaraisku. Aga ikkagi – üle kolmekümne aasta on kestnud areng tõusujoones.

Nüüd oleme olukorras, kus ümbritsev maailm on oluliselt muutunud ja mitte paremas suunas. COVID, inflatsioon, energiahindade kasv ja kõige õudsem: sõda Ukrainas. Populism, lamemaalisus, võõrapelgus. Kõik see, mis teeb meid seesmiselt nõrgemaks.

Riigikogu valimised määravad paljuski seda, kui targalt ja oma riiki edasiviivalt suudame järjest keerulisemaks minevas olukorras käituda. Kõige olulisemad on kolm märksõna – riigimehelikkus, pikk pilk ja ausus.

Riigimehelikkus on omadus aru saada ja otsustada nii, kuis meie riigile kõige kasulikum on. Tihtipeale on see osutunud raskeks või lausa ülejõukäivaks.  Motiveerivaks jõuks saavad siis kitsad grupihuvid, populaarsuse kasvatamise lootus, pehmelt öeldes veidravõitu kokkulepped. Kui need pikemas perspektiivis Eestile head on, peab Riigimees suutma teha ka omaenese populaarsust ohustavaid otsuseid. Laulva revolutsiooni õnnestumise võti oli paljuski selles, et oma panuse andsid kirjanikud, kunstnikud, arstid, teadlased, kõik eestimeelsed riigi- ja kohaliku omavalitsuse tegelased. Vaimustunud tegutsemine Eesti tuleviku eest peab olema kandev liin.

Pikk pilk on iseenesest eelduseks riigimehelike otsuste tegemiseks. Mitmeid kordi öeldu: inimesed ja energia. Energia olulisus ei vaja enam pikemat selgitamist. Pole energiat, ei toimu mitte midagi. Peale elektri on olulised nafta, põlevkivi, toit, igasugune energiat andev allikas. Võõrastest energiaallikatest sõltumatus on riigi suveräänsuse küsimus.

Riigi arengu määravad inimesed. Teevad seda, kui neid on piisaval hulgal, nad on terved ja haritud. Elavad rõõmsalt ja kaua, saavad omavahel hästi läbi. Ja muidugi, kui nendel inimestel on energiat, mis neile hõlpsasti ja mõistliku hinnaga kogu aeg kättesaadav. Sellised inimesed on seesmiselt tugevad, arendavad ja kaitsevad riiki.

Mõtleme, kes kandidaatidest on kõige rohkem pika pilguga, asju lõpuni mõtlev aus riigimees. Konkreetset valikut tehes jõuad ikka Keskerakonna kandidaadini. Hoiame ühiselt Eesti vanima ja suurima erakonna väärtusi, toetame Keskerakonna tugevat meeskonda kõikjal ringkondades ja erakonna esimeest Jüri Ratast teel peaministriks. Keskerakonna valitsemise ajal tulid muutused, mis tõid õiglasema riigi kõigile.

Osale kindlasti valimistel ja kutsu seda tegema ka teisi, sest minemata jätmine ei ole riigimehelik. Sinu hääl Keskerakonnale on toetus Eesti jätkusuutlikkusele!

Soovime Sulle tujuküllast Eesti Vabariigi 105. sünnipäeva ja head tervist!

Keskerakonna asutajaliikmed:

Rene Brenner, Harjumaa

Tiiu Aasa, Harjumaa

Aleksander Vinkler, Harjumaa

Arvo Aun, Ida-Virumaa

Laine Kangur, Ida-Virumaa

Enn Liivik, Ida-Virumaa

Aleksandr Grinko, Ida-Virumaa

Villem Kelgo, Järvamaa

Elvi-Silvia Petter, Järvamaa

Enn Habakuk, Lääne-Virumaa

Tõnu Joost, Lääne-Virumaa

Jaan Meerits, Lääne-Virumaa

Georg Pelisaar, Põlvamaa

Reet Õunas, Pärnumaa

Karl Valgepea, Pärnumaa

Aleksander Kuruson, Raplamaa

Jüri Võigemast, Raplamaa

Igor Djomin, Saaremaa

Arnold Lokna, Saaremaa

Jüri Petrov, Saaremaa

Tõnu Saarman, Tartu linn

Õnne-Ellen Metsar, Valgamaa

Kustas-Reedik Närska, Valgamaa

Helmut Hallemaa, Viljandimaa

Peeter Rahnel, Viljandimaa

Kalev Kallo, Haabersti

Küllo Arjakas, Kesklinn

Aljona Gustavson, Kesklinn

Taavi Gustavson, Kesklinn

Arvo Haug, Kesklinn

Andres Hakk, Kristiine

Henno Hakk, Kristiine

Ann Paal, Kristiine

Elmar Geine Lasnamäe

Benhard Mustonen, Lasnamäe

Ingrid Preeks, Lasnamäe

Toomas Priimets, Lasnamäe

Andres Hiie, Lasnamäe

Andres Kollist, Mustamäe

Monika Luhalaid, Mustamäe

Jaanus Mumma, Mustamäe

Tiiu Sääsk, Mustamäe

Enn Viidu, Mustamäe

20 kommentaari
  1. Pisipeeter 1 aasta ago
    Reply

    Tehke ometi EKKE= konservatiivne keskerakond! Ühinege EKRE-ga!
    Valimised saavad võidetud.

    • Avage silmad 1 aasta ago

      Kes meie valitsuses ja parlamendis on sugulased? Kes on rahvuskaaslased Ukraina presidendiga?

    • Bogdan 1 aasta ago

      Kuidas võib USA oodata, et teised riigid üle maailma toetavad tema poliitikat, kui ta on ise paljudesse riikidesse sisse tunginud?
      „Kui Ameerika läks Iraaki, kui Ameerika läks Liibüasse, olid neil omad õigustused, mida me ei uskunud, ja nüüd üritavad nad maailma Venemaa vastu pöörata.

  2. Jane 1 aasta ago
    Reply

    Mina leian et kindlasti peaks olema keskerakondlik valitsus ja ainuke erakond millega peaks liituma on EKRE. Nende erakondade valimiseelsed lubadused on õiged ja vajalikud. Isamaa erakond hõljub pilvedes kuid nende ilusate sõnade taga pole midagi. Ka teised erakonnad teavad et meil on tähtis meie keele ja kultuuri säilitamine ja et meil on üks isamaa, aga tuleb veel peale selle tagada meie inimestele inimväärne elu ja seda teevad keskerakondlased koostöös ekrelastega. Eks sotsid in ka vaid kohatäiteks nagu isamaalasedki keda kamandavad reformierakondlased kes pole ise suutnud meie rahvale pakkuda inimväärset elu.

  3. Nii 1 aasta ago
    Reply

    Edgar Savusaar on olnud meie riigi suurkuju, Rahvarinde asutaja, meile vabaduse tooja, aus, suure töövõimega, tark, hooliv. Kahiuks nüüd peab ütlema et oli sest ta on meie seast lahkunud. Parimatel Eestimaa inimestel on sellest kahju. kuidas see sööbia bakter ta jalale sattus ei tea aga see et mõned õelad inimesed ja tema terviserikkujad on nüüd rahul. kui palju kordi taheti Savisaart valesüüdistuste abil hauda ajada. Liiga palju hääli sai Savisaar rahvalt ja eks taheti Tallinn üle võtta. Kui jube on mõelda et surmasuuust pääsenud inimene istus ratastoolis ja vaatas pealt kuidas kapo Savisaare kodu rüüstas.aga reformierakodlaste kodudes ei käidud isegi sadamaafääri korral, ei käudud ka poliitiku kodus kes renoveeris oma elamuid riigi raha eest jne. See mis Savisaarele tehti meenutab stalinistlikke kuritegevusi. Savisaare tervuse eest palvetati kirikutes . Puhka rahus parimatest parim inimene-

  4. Soo 1 aasta ago
    Reply

    Ah et reformierakondlased ei hooli meie inimeste heaolust. Aga neil pole ju aega on vaja oma nina toppida teiste riikide siseasjadesse ehkki nendest ei olene maailmas midagi. On vaja vihavaenu õhutada nis võib vaid meile halba Ah et raha on vähe meie rahva jaoks. Raha saadetakse teistele riilidele ehkki see abi on nagu tilk ookeani põhja.Reformierakonnal on kadunud huvi tegutsemiseks meie rahva heaolu saavutamisel.

  5. Nii 1 aasta ago
    Reply

    Ma ei tea ühtegi reformierakondlast kes sobiks riigikokku või valitsusse.

  6. Uunold Heinoülovello 1 aasta ago
    Reply

    Esimestel vabadel valimistel valisin US Army kolonel Jüri Toomepuu. Olin naiivne: minu valik osutus valeks kuna too mees on osutunud kitsarinnaliseks ksenofoobiks ja natsiks. Hiljem olen valinud üksnes Keskerakonna kandidaate.
    ja mitte üksnes valinud, vaid olnud ka aktiivne KE poliitika toetaja ja propageerija, astusin ka erakonna liikmeks jne.
    Kahjuks nüüd ei pea võimalikuks erakonda toetada, astusin ka erakonnast välja sest erakonna on kaaperdanud munadeta munelejad, ebapädevad politikaanikesed -ekshibitsionistid: poliitpeded ja pedekesed. Erakond on allakäigutrepil.
    Mind hakkas KE kergelt võõrana tunduma juba siis kui erakonna alusepanijale Edgar Savisaarele “kanakarja kambakas” tehti. Oleks saanud mentori ja poliitsauruse ka viisakamalt ja väärikamalt pensionile saata-oli minu arvamus.
    Edgarit süüdistati liigses võimuahnuses… Loomulikult oli ta võimuahne, poliitik peabki olema võimuahne aga mitte ükski tõsine poliitik ei saa olla “liiga” võimuahne. Võim on kõigest vahend. Süüdistada poliitikut, et see tahab liigselt võimu-on vähemasti sama jabur kui süüdistada aednikku või farmerit selles, et nood tahtvad liigselt vaba voli kasutada omi tootmisvahendeid selleks, et põld kannaks vilja või farm annaks piima.
    Edgarit oleks pidanud kaitsma kogu südamest aga ta lenese õpilased tegid ta sisuliselt maatasa.
    Ma ei süüdista Jüri Ratast erakonnas ja riigis võimule trügimises. Võimu peabki ise võtma …keegi seda niisama ei anna aga võimu peab võtma väärikalt, ning oskama seda ka hoida. Minu arvates võimu kinkimine RE-le oli KE ajalooline viga ja lõpu algus. Siinkohal joonistub välja Jüri sarnasus Edgariga-kes ka ei olnud parim inimesetundja ning ei osanud võimu hoida eeskätt just seetõttu. Edgaril olid vähemasti kandvad ja õiged ideed. Õige filosoofia. Kus on uued KE ideed? Ei ole suudet ka erakonna põhiväärtusi propageerida. On lastud need sotsidel kaaperdada?

    • to eelkõneleja 1 aasta ago

      Kuidas küll mõni inimene ei taha ikka veel aru saada et igal asjal ja ka inimesel on oma aeg, mis ei saa kesta lõputult. Nii ka Savisaare valitsemisel. Kui palju olen ma oma elu jooksul näinud juhte kes hoiavad kümne küünega kinni oma positsioonist, ega kannata seda kui keegi hingab kuklasse. Aga kui see ükskord ikkagi juhtub ja see juhtub kõigiga, siis me näeme mis selle valli taga kinni on olnud palju aastaid. Kõik muutus ja üldsegi mitte halvemas suunas, tulid uued mõtted, ideed, teostused. Elu meie ümber on totaalselt muutunud, poliitika on muutunud oluliselt jõhkramaks ärapanemiseks. Riigile on vaja juhti, kes suudaks vankri õigele teele suunata ja Ratas on selleks õige mees. Minu hääle ta saab, sai ka eelmine kord. Edu Keskerakonnale valimistel. Loodan ise ka südamest et valijatel oleks seda talupoja tarkust ja oskust ennast välja lülitada propaganda toru otsast ja teha valik eelkõige selle järgi mida üks või teine erakond on reaalselt inimeste ja riigi heaks ära teinud. Minevikku ei tohi kinni jääda, see pärsib arengut.

    • Uunold Heinoülovello 1 aasta ago

      Mina sain väga hästi aru sellest, et Savisaar oli ennast nurka värvinud ning tema aeg oli läbi
      Küll aga oli too nn Roheliste Sallide liikumine erakonna sees intriigimaiguline ning kõrvalt vaadates väga inetu, et mitte öelda-isatapjalik. Ei jätnud soliidset muljet. Kuidagi väike ning väiklane. Ma ei ole täheldanud peale seda paleepööret mitte ühtki uut mõtet ega ideed … peale n.ö. parketikõlbulikuks saamise. Mitte midagi mis annaks juurde. Uut poliitilist narratiivi ei sündinud. Miskit justkui traheti teha… aga siis heideti RE rüppe ja kõik vajus susinaga kokku. Ratas ei kandnud oma rolli välja. Mitte vabandada polnud vaja vaid oli vaja teha samamoodi nagi Seeder: jesuiitlikult oma poliitikat ajada. Krt. IRL -il lasti progresseeruva üksikisiku tulumaksu idee ära lörtsida-nudida. Ainuüksi selle sigduse eest oleks tulnud Ratasel pagunidmaha rebida. Aga kos sa sellega.
      Minu arvates peaks KE välistama libaliberitega koalitsiooni. Põhimõtteliselt ei tohi võimule lasta külakurnajaid-röövoravaid. Põhimõttekindlus on see mida mina Ratase juures ei hooma.
      Seda on ka valijad mõistnud. Arvan, et kui KE jääb valimistel esikahest välja: peaks ta astuma KE esimehe kohalt tagasi.
      p.s. ma olin küll üle 20 a KE liige, ka volikogu liige kuid see on lihtsalt ühe erakonnas pettunud inimese isiklik arvamus- ei enamat. Ma arvan, et erakonna esimehe jaoks piisavat ajukapatsiteeti ja juhiomadusi samaaegselt omab praegusest juhtkonnast vaid Kõlvart. Tanel Kiik on küll tark aga ma ei usu, et juht. Ratas võib olla minu arvates ÜRO või NATO peasekretär või ROK-i president aga mitte riigijuht. Riigi ja parteijuht ei pea olema eelkõige diplomaat. Riigijuht peab olema Kapten, Komandör, Juht ja Õpetaja… führer-kui soovite.

  7. Uunold Heinoülovello 1 aasta ago
    Reply

    Mitte, et Riigimees ei peaks olema muuseas ka diplomaat-omasuguste seas aga mitte poliitiliste konkurentidega: neile on enamasti vaja ära panna. Väärikalt ja nii, et nad sellest kohe aru ei saa…
    Otsi ikka omale sõpru oma vaenlaste hulgast ja sa oled suuremeelne ning võitmatu …s.t kui positsioneeritakse end sotsiaalliberitena siis oma lähimate poliitiliste konkurentide : RE ja Sotsidega peaks koalitsioone vältima.
    EKREIKE oli ainuke kooslus kus KE sai eristuda ja end näidata, sellest oleks pidanud juhinduma ja panema 12 aastat jutti seda rida. Nüüd, pakun peab 12 aastat opositsioonis sitsima. 700 aastane orjaöö( nii on öelnud üks tark keskerakondlane Heimar L)laskub erakonna peale…peale mida peab hakkama valimiskünnisega maadlema. Kahju kohe kuidas Edgari pärand mureneb.

  8. eelmistele 1 aasta ago
    Reply

    See KÕIK ON JU JAMPS- TÜHJUS, MILLELE MÕTLETE, TEGELETE. ELU ENDAGA JA SELLE PROBL. TULEB TEGELEDA.Mingi tühine paralleelmaailm.,sehkendamine, enese tõsiseltvõtmine. Jah, osa rahvast mängib kaasa, et täita oma tühja hinge. Ehk tõesti füürerit vaja, aga siis jälle häda, missuguse saame…Praegu nagu kanad takkus.

  9. tundub 1 aasta ago
    Reply

    et seekord tuleb 3…4 erak valitsus ja kesk+ekre või 2 erak ja kesk+ref. on selles. viimane ülevabariigiline ERR lehel küsitlus ja kaardina väljapandu näitab seda.
    ……….
    Kummaline, et Tartu linna korraldatud peaministri Kaja K. esinemist korrati-kordusena nüüd, kõigile.
    Kallase kõnes oli huvitav ütlus ehk reklaam reformierakonnale(justkui 24.veebr. oleks tühisem)- …peale 5.märtsi ……
    …….
    SDE läks poliitilise mänguga hoogu – raiemahu vähendamine ja samasoolistele kohtuotsust ootamata tellinud viimaseks minutiks tõlgenduse, milline lubab ühist perenime võtta

  10. Uunold Heinoülovello 1 aasta ago
    Reply

    Võiks kihla vedada, et tuleb RE, IRL-i ja E200 valitsus. E200 ei vandunud truudust RE-le mitte ilmaasjata. Ja kaalukeeleks osutuv IRL saab jällegi ilusa noosi välja kaubelda. Öeldakse, et hooletus ees-õnnetus taga: KE-l oli vaja koos EKRE-ga teha IRL-ile selgeks, et põhiseadusevastane e-valimissüsteem on vaja likvideerida-oleks võinud IRL-ile selle eest mida iganes kokku lubada.
    Kasvõi kontrollikoja kohta. Nüüd on seal Keit Rollomannus, eksole. Kas siiani ei ole pärale jõudnud milles uba?
    Kohe kui e-valimispettus rakendus-sai RE +15%(ja edaspidi vastavalt vajadusele)
    Ratas sai oma valitsusi teha ju IRL-i tüdimusest RE suhtes-mitte valimiste võitmise tagajärjel. See oli RE-le lihtsalt tööõnnetus ja muude juhuste kokkulangevuse tagajärg. Muuhulgas ei kujutatud ette, et Ratas võiks ka oma sõnu sööma hakata: see oli varem ju põhiliselt Re monopol ja leivanumber.
    EKREIKE oli ja on ainus võimalus Eestis midagi põhimõtteliselt muuta, see on ka ainus KE võimalus olla võimul ja seal midagi ka oma valijate heaks ära teha, seda võimalust oleks pidanud maksimaalselt kasutama, seda võimalust enam KE-le ei anta.
    Mängumuutja on E200 ja see toodi spetsiaalselt mängu selleks, et anda väljund RE-s aga üla-ülla- ka sotsides pettunuile, konsolideerida muidu tõenäoliselt kaduma minevad hääled ja kokkuvõttes päästa globalistlik sooneutraalne liberaaldemokraatia kaotusest Eestis.
    p.s. kahju,samas imestamapanev, et end konservatiivseks pidava IRL-i süda tumerohevikerkaarevärviliste sotside ja paduliberite poliitika peale pahaks ei lähe ja nad loodavad koos nendega ka edaspidi sooneutraalset võimu jagada? Napakad, nad visatakse nende p.dede poolt esimestena üle parda või jäetakse ukse taha-kui muud hääled kokku annavad. Sõnaga : olukord on ka-ka ne aga see võib-kui klassikuid meenutada-olla tuleviku väetis. EKREIKE-le, muidugi, mis teie siis mõtlesite?

    • to Uunold Heinoülovello 1 aasta ago

      Te võite siin spekuleerida millega tahes, aga lihtne matemaatika määrab mis peale 5.märtsi juhtuma hakkab ja kes kellega kokku kolib. Aga teile kui endisele keskerakondlasele soovitan eluga edasi minna ja minu arvates on natuke mage oma endist koduerakonda selliselt taga kiruda. Keegi pole teil ju keelanud ise KE etteotsa pürgida ja kõike paremini teha. Eksole.

    • Uunold Heinoülovello 1 aasta ago

      eelmisel-to-le: mitte mingit eksole vaid EI OLE NÕUS!!!
      Matemaatika ei määra midagi. Ikka inimesed määravad.
      Ka matemaatika kui meetod ja distsipliin on muuseas homo sapiensi leiutatud ning matemaatika ei tee ilma inimesteta iseenesest mitte midagi. (seda tõestas muide ka J. Ratas kui ta KaKa-le valimised kaotanuna ja vastu kõiki oletusi ning ootusi EKREIKE valitsuse moodustas. Miinusest saab osav inimene hea tahtmise korral teha plussi. Selles on küsimus.
      Teiseks: erakond ei ole minule andnud maailmavaadet ja elukombeid, ega ka elatusvahendeid mitte
      Mind paluti omal ajal erakonda ja ma olin nõus kuna toonane KE poliitika, programm ja põhikiri sobis minu meelsuse ja maailmavaatega. Mina ei ole kusagile võõrasse kirikusse oma reegleid kehtestama trüginud. Mulle KE “kirik” toona sobis. Enam mitte.
      Mina ei astunud erakonda selleks, et kusagile pürgida. Kutsujatel oli vaja s.t.põhjus oli ning minu ajend oli muude seas toonane nn- Edgar Savisaare lindiskandaal : KE-ga liitumine oli ajendet minu sisemisest protestivaimust tollaste Isamaarüüstajate ja Reformikommude sigaduste suhtes. Ma põhimõtteliselt ei salli ahnust, valelikkust, variserlikkust nartsissistlikkust ja tõusikmatslikkust- ühesõnaga sotsiopaatilisust. RE ja Isamaa on poliitilised jõud Eestis kes minule eesti poliitika sotsiopaatilist poolust sümboliseerinud ja sümboliseerivad.
      Ka Roheliste Sallide liikumine operatsioon erakonna esimehe Savisaare vastu tundus olema samast ooperist
      Võib-olla ma eksin rängalt ja inimesed tahtsid head ( ja tapsid muuseas ISA…? aga vaevalt. Ja kui Savisaare isiklikud sõbrad-lähimad kaasvõitlejad leidsid, et Edgari tümitamine ei ole avalikkuse ees mage ja aitas neid elus n.ö. edasi minna- siis miks mina, väike erakonna eksliige-teisitimõtleja ei või sama magedat nende suhtes siin sarnast asja harrastada?
      Muide, ma ei kiru siin tagantjärele ainult. Olen neidsamu asju ka parteikoosolekuil eelpoolmainit tegelastele jamitteainult neile-vahetult öelnud. Meil ja ka KE kiituseks saab öelda, et sõna on alati vaba olnud-neid võib nii moodustada kui ka välja öelda täitsa vabalt .(kuigi ei ole väga soodne ega moodne). See ei ole president Kaljulaidi avastus. Erakonnaliikmena ei saanud ma avalikult kiruda-sest see on põhikirja vastane. Nüüd saan. Ja üleüldse, milleks see kommentaarium siin muidu on? Et ette ja taha kiita ja kummardada? Nagu Breznevi ajal? Kriitika ja avalikustamine on edasiviiv jõud, seda taipas juba kommunist Gorbatšov.

      Et teha midagi eesti erakonnapoliitikas PAREMINI ? Andke andeks, meie nn. komberuumis poliitikas midagi paremini teha tähendab kellelegi paremini kaikaid kodaraisse virutada, ennast kiita, vastast laita, intriige ja gambiite kokku keevitada, kusagilt selle kõige käivitamiseks raha kerjata(või sahkerdada) jne jne. Vältimatu ja vajalik ent mulle isiklikult Tülgastav. Ma ei kvalifitseeru selleks kõigeks, mul pole vastavaid atestaate.
      Leian, et on õige minnagi mujale ja teha midagi muud…. Tehtud!

  11. Isamaalased on jälle omakasul väljas 1 aasta ago
    Reply

    kavalasti seatud MTÜ Kuldne liiga , mille kaudu aktiviseerus Agu Laiuse eestvedamisel 2022.a. teises pooles eakate ja sellele piirile jõudjate jällegi programmirahadega ja palve annetada ehk siis ajupesu Valimisteks. Kui riigi meedias sellest väga kuulda pole olnud , tekitatakse juba uusi allklubisid – Vananemise Akadeemia jms. nimedega ning seda arendatakse ühe erakonna- Isamaa kaudu!
    EV Kodanikeühiskonna (KÜSKI) kaudu läheb kõigi raha Isamaa poolsele ajupesule….. Ja vaikselt valitakse oma juhtkonnad, kuskil peetakse tarkusepäevi jne.

    Vaat kuidas seda ei märka Riigikontroll ja Riigikogu järelevalve komisjon – et tegelikult 1 erakond peseb seal kaudselt raha , tegemist on MTÜ ühendusega, kus riiklikult on maksuvabastus.

  12. Sergei. 1 aasta ago
    Reply

    Keda valida- Riigis palju vaeva nähtud, et riigil jääks rahakotti tulevad tulud aina väiksemaks.
    Reformirottide juhid hävitasid transiiditulud( vähemalt 25 % riigieelarvest)Alates Aljoša näotu teisalamisega- seda saanuks ka nii teha et kedagi poleks solvatud- orkestriga !. JM. klähvimised ainult ühte suunda.
    Reformirottide juhid käisid ka UKR natse julgustamas- lennati relvadega ,(lennukitelt saadeti fosfor pomme ) rahva vastu, kes töötasid rasketööstuses, kaevandustes ja kelle isad peksid fašistid minema ( päästsid maailma katkust).
    Venemaa sekkus 8 a .kestnud tapatalgutele vahele. MH. poseerivad isegi USA tipp riigiametnikud UKR-ide maal mistahes natsi sümboolikaga lippude taustal- seega meie sõbrad ongi natsid.
    Sanktsioonid- turismindus ja hävitatud majandussuhted. Eesti impordib isegi sealiha ( 40 % tarbitavast)
    Mis oli Keskerakonna või Edgari ja Venemaalt antud rahad Vene õigeusu kirikule- vat kus tehti skandaali.
    Kui aga Mart Laarile USA-st 6 milj. krooni- ei midagi. Midagi oli veel ?!
    Olemas dokumendid kus nii reformi rottide Justiits minister, Rahandus minister toetavad justiits terrorit EV-s
    Olemas Siseministeeriumi kiri , Kus Suur Isamaalane Reinsalu käseb inimese tänavalt koristada, kuna kodanik julges Presidendile tähelepanu pöörata, et justiits terroristid ei tunnista EV põhiseadust ja irvitavad ka Presidendi institutsiooni peale.!!! ( VT Toimikuid)
    Irevil nägu Euroopa koridorides töllerdaval peaministril- Ainult klähvib- ( praktiliselt kogu euroopa juhid) püüavad kuritegudest oma süüd puhtaks pesta .
    Eesti rahvas veetakse vangi – tema sõber USA (orjapidaja välisvõlg 31+ triljonit) – no ei mahu pähe
    Ka Saksamaa välisvõlg kasvab- Ometigi oli teine EL-i majanduse vedur.
    Aga maailma orjastajale ei lähe mitte korda, et meil siin Euroopas hakkas hästi minema.
    Pähe määritud lastelt varastatud vikerkaare vargad, oma demokraatia ( maailmas on ainult üks õige demokraati- ( USA oma )). Euroopa majanduse panek endast sõltuvusse ! Isegi gaasijuhe lasti õhku ( Biden lubas seda avalikult)
    Ja momendil ongi enamus EL riikide juhtideks lontis kõrvadega rumalad, mõned enese upitajad, ja kõik nad pööranud kellegi sõja lõpetamise sõja jätkamiseks,- fašistliku reziimi toetajad..
    JUST NII- SELLES MA TEID SÜÜDISTAN . On asju , mida enam tagasi ei saa AGA Kes teist veab Eesti soost välja- kuidas teha riigile raha ( ühelt riiuli nurgalt teisele, kerjamine – pole raha tegemine). Kes on julge ja tunnistab ka vigu !

  13. Ida Viru ja Lõuna Eesti aktiivsus 1 aasta ago
    Reply

    Keserakond, tegelege ometi Ida Virumaa ja Lõuna Eesti valimisaktiivsusega! Seal on madal aktiivsus. Hoolitsege, et see oleks suurem! Vajame valimisaktiivsust, et reform opositsiooni saata.

  14. Uunold Heinoülovello 1 aasta ago
    Reply

    Ütlesin , et võiksin kihla vedada aga hea et siiski ei teinud seda. IRL-i asemel tehti esimene pakkumise sotsidele. Jajah, kuigi räägitakse suure suuga asjadest mida teha siis tundub, et üks põhiasi on ikkagi ministrikohad ja IRL-is on paar ministrikohtade peale väga maiast ja edevat meest(Reinsalu nt) . Välisminni koht kulub ilmselt oravaile endilegi marjaks ära… Teine “asi” on muidugi pedendus ja selle rakendusaktid. Need on vaja ka kiiresti ära teha. Kuidas ma küll selle peale kohe ei tulnud: kevad tuleb , loodus tärkab ja paljud rikkad (sh sponsor)peded tahavad pulmi pidada.
    Seeder on nagu punn praegu sellel pedemajandusel ees. Aga eks ta peab paar aastat ootama kui oravatel kellestki jälle kõrini saab. Aga siis on rikastel pededel pulmad peetud
    p.s.(vaesed peded keda sotsid aidata ei saa ega taha- peavad siiski ise oma m.i imema)

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.