Jüri Ratas: võitlus perede heaolu eest jätkub

Jüri Ratas

Koalitsioon loobus opositsiooni survel maksutõusude kobareelnõust, kuid võitlus paljulapseliste perede heaolu eest jätkub, ütleb Riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Viimasel nädalal Riigikogu tööpäevi sisustanud arupärimiste ja eelnõude üleandmise kohta märkis erakonna esimees Jüri Ratas, et obstruktsioon on alati olnud opositsiooni õigus, et juhtida tähelepanu oma seisukohtadele ja survestada valitsust pidama sisulist parlamentaarset debatti.

“Kui koalitsioon soovib kärpida peretoetusi ja võtta laiamahulisi maksumuudatusi vastu ühe kobareelnõuna, siis ei saa opositsioon seda käed rüpes pealt vaadata. Väike võit on opositsiooni jaoks tänaseks saavutatud, kui valitsus otsustas maksumuudatuste kobareelnõu neljaks jagada. Keskerakond on seda meelt, et kõiki maksumuudatusi tuleb eraldi ja põhjalikult arutada. Seejuures on meie hinnangul lubamatu, et valitsuse maksupakett halvendab enim just vähekindlustatud inimeste toimetulekut,” rõhutas Jüri Ratas.

Jüri Ratase hinnangul on pall koalitsiooni väravas. “Keskerakonna vaatest on obstruktsioon kiiresti lahendatav, kui valitsus võtab suurperede toetust vähendava eelnõu lihtsalt tagasi. See ei ole sisuliselt ega õiguslikult mõistlik, kui Riigikogu võtab enne valimisi vastu peretoetusi suurendava otsuse ja 2/3 ulatuses sama valitsus soovib kohe pärast valimisi neid kärpida. Mäletatavasti võeti lasterikaste perede toetusi tõstev seaduseelnõu parlamendis pea konsensuslikult vastu vähem kui pool aastat tagasi,” lausus Jüri Ratas.

“Kahetsusväärselt ei ole koalitsioon ilmutanud valmisolekut ühekski sisuliseks kompromissiks laste- ja peretoetuste teemal. Keskerakond on korduvalt esitanud ettepaneku, et luua erakondadeülene töörühm, et laste- ja peretoetustega seonduvat sisuliselt arutada, kuid sellest on koalitsioon keeldunud,” märkis Ratas võimalike kompromisslahenduste osas.

1 Kommentaar
  1. Tõnis Viiloli Komm. 1 aasta ago
    Reply

    ÄRGE RATAST USKUGE.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.