Ester Karuse Nursipalust: elus on asju, mida raha eest ei saa

Nursipalu harjutusväljak

Nursipalu harjutusväljaku laiendamine keerab piirkonna senise identiteedi pea peale ja lepitusmiljonite eraldamine on justkui linnukese täitmine, suude vaigistamine, ütleb Ester Karuse. Kagu-Eestist valitud saadik lisab, et teerullipoliitikat kasutav koalitsioon jättis arvestamata Keskerakonna fraktsioon esitatud muudatusettepanekud, mis võimaldanuks pingeid maandada ja osapooltel ühisosa leida. Seetõttu hääletas Riigikogu Keskerakonna fraktsioon Vabariigi Valitsuse algatatud eelnõu teise lugemise katkestamise poolt.

“Oleme pingutanud, et Kagu-Eestisse lisanduks uusi töökohti, rohkem avalikke teenuseid ning noored pered rajaks sinna kodu. Ikka selleks, et saada eemale linnakärast ja nautida loodussõbralikku elukeskkonda,” lausub Ester Karuse. “Kui Nursipalu laiendamise plaan sellisel kujul teoks saab, siis astume olulise sammu piirkonna arengus tagasi. Kes on need inimesed, kes soovivad rajada oma elu piirkonda, kus on kuulda kahurite kõminat? Milliseid arengusuundi ja tulevikuplaane saab seada kohalik ettevõtja? Mis saab kaunist looduskeskkonnast, mis ikka on inimesi piirkonda meelitanud? Otsus parlamendi suures saalis sünnib justkui nipsust, aga paarisaja kilomeetri kaugusel avaldab see oma selge mõju ka järgmistele põlvkondadele.”

Ester Karuse sõnul läheb Reformierakonna valitsus jõuga mööda kehtivast planeerimisseadusest, mis annaks kohalikele inimestele kindlustunde, et laiendamistöid tehtaks kõiki kaasnevaid mõjusid arvestades. “See on hoolimatu riigivalitsemine, mille viljelemist Reformierakond ka maksutõusude puhul rakendab. Valitsusliikmed on vältinud teemat, millist mõju avaldab Nursipalu laiendamine pikemas vaates Võrumaale ja Kagu-Eestile tervikuna. Meil on suurepärane elukeskkond oma kultuurilise eripära, kauni looduse ja kohapeal elavate inimestega. Nursipalu laiendamise plaan keerab piirkonna senise identiteedi pea peale,” nendib Ester Karuse, kes kuulub ka Valga vallavolikogusse.

“Meil on sellest kaasusest palju õppida. Inimestega tuleb suhelda ja neid tuleb protsessi kaasata esimesest päevast. Täna ei ole hilja taastada usaldus riigi ja kogukonna vahel. Teeme paar sammu tagasi ja alustame kaasamisprotsessiga, mis on 21. sajandi kolmandal kümnendil elementaarne,” räägib Ester Karuse.

1 Kommentaar
  1. robert 1 aasta ago
    Reply

    Lausa imelik mõelda kui vähe on meie militaarasjameeste ajudes loogilist mõtlemist Internetiajastul kui isegi kosmonaute treenitakse simulaatorite abil on nende ainus argument naturaalne kõmmutamine No kahurite laskeulatus aina kasvab ja meie pisike Eesti jääb juba kitsaks Pole küll uskunud et meid juhivad nii kitsa tehnilise tasemega asjamehed Vanasti naerdi et vene raudteel pole mõistust vaja Nüüd siis meie kaitseväe juhtkonnas

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.