Tanel Kiik: valitsus on inimeste usaldust mitmekordselt kuritarvitanud!

Tanel Kiik

Valitsusel puudub mandaat laiaulatuslikeks maksutõusudeks ja perevaenulike otsuste vastuvõtmiseks ning süveneva majanduskriisi tingimustes tegeletakse asendustegevustega – Eesti väärib paremat valitsust, ütles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik peaministri umbusaldusavalduse ettekandes.

“Valitsus juhib riiki täiesti vales suunas ning süvendab oma tegevusega rahvastiku-, majandus- ja usalduskriisi. Kaja Kallase juhitava valitsuse vale ja valelik poliitika, peaministri ebaväärikas sõnakasutus ning parlamendi tasalülitamine on vastuvõetamatu,” lausus Tanel Kiik. “Maksutõusude asemel tuleks välja töötada meetmed meie inimeste ja ettevõtete toetamiseks, kes on sunnitud oma tegevust koomale tõmbama ja töötajaid koondama.”

Keskerakonna aseesimehe sõnul on Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuskoalitsioon asunud ellu viima lühinägelikke ning perevaenulikke otsuseid, millest enne valimisi sõnagi ei räägitud. “Keerulistel aegadel vajame usaldusväärset ja läbimõeldud rahvastikupoliitikat, mitte peretoetuste kärpimist. Pealegi toetas Reformierakond pool aastat tagasi lasterikaste perede toetuste tõstmist ning nende vähendamine rahvastikukriisi ajal on lubamatu ja suurendab veelgi ebakindlust. Praegu on löögi all lastega pered, homme võivad kärpimise ohvriks sattuda pensionärid, puuetega inimesed või muud haavatavad sihtrühmad,” rõhutas Tanel Kiik.

Tanel Kiik märkis, et ükski valitsuse osapool ei küsinud Riigikogu valimistel rahvalt mandaati laiaulatuslikeks maksutõusudeks, mis tabavad nüüd nii inimesi kui ettevõtjaid. “Valitsuse maksupakett halvendab Eesti majanduskeskkonda ja lööb kõige valusamalt neid, kel on niigi raske igapäevaselt toime tulla. Seeläbi süvendatakse majanduslangust ja halvendatakse Eestimaa inimeste toimetulekut. Kurioosne on, et 1200 eurot teeniv töötaja võidab tulumaksumuudatustest kõigest 6 senti kuus, aga muud maksutõusud vähendavad madala ja keskmise sissetulekuga inimeste heaolu olulisel määral,” rääkis ta, lisades, et kompromissi otsimise asemel otsustas koalitsioon võtta tarvitusele seadusevastased meetodid opositsiooni vaigistamiseks, piirates Riigikogu liikmete õigust küsimusi esitada ning eelnõusid ja arupärimisi üle anda.

Vastuvõetamatu on Tanel Kiige hinnangul ka peaministri retoorika – Kaja Kallas on võrrelnud opositsiooni Putini Venemaa, Hitleri Saksamaa ja KGB-ga ning kuulutas viimati Riigikogu liikmed hoopis klounideks. “Eesti Vabariigi peaminister ei ole ainult ühe erakonna esimees või valitsuskoalitsiooni juht, vaid peab kogu ühiskonda austavalt suhtuma. Kaja Kallas on tõestanud, et ta seda ei soovi ega suuda ning on korduvalt loobunud võimalusest vabandada. Seetõttu ei näe Riigikogu opositsioon muud võimalust, kui peaministrit umbusaldada,” selgitas Tanel Kiik.

4 kommentaari
  1. Jura Koffimassin 1 aasta ago
    Reply

    Kas Kiiksu soengu saaks miljoni eest maha müüa. Äkki on seda kesikurotid seda juba arutanud.

  2. ? 1 aasta ago
    Reply

    ja teie ei teinud seda mitte?

  3. Soo 1 aasta ago
    Reply

    Kuidassai üldse inimestel olla usaldust reformierakondlaste vastu, Nad on ju ka varem tõestanud et ei sobi valitsema, Nad pole kunagi midagi head teinud meie rahvale ja peals olema päris rumal et usuks et nad nüüd midagi positiivset teeks.Ja mis puutub rahasse siis võetakse see meie rahva käest ära ja loobitakse mujale mis in teiste jaoks nagu tilk ookeani põhja aga oma rahvas jäetakse abita. Valitsus on ikka selleks valitud et oma riigis oleks inimestel hea elada.

  4. Ohoo 1 aasta ago
    Reply

    Meie rahvak pole midagi head loota. 499 miljonit läks juba surmarelvade saatmiseks ukrainale ja eks nii mõnigi sinna saadetud noormees saab surma ka selle abil. mingit abi sellest kpll pole seal aga meie ragvas vaesub nunde saadetiste tõttu küll. Poetakse EL-u ja Bibeni eews kes oli selle sõja algataja hakates andma relvi Zelenskile ja ässitades olles ise huvitatud Dongassist kus ta kohtu all olnud huligaanist pojal on aktsiaselts ja teune põhjus oli Venemaa nõrgestamine. Sõda poleks olnud ja kõik oleks samaks jäänud kui Ukrainal oleks olnud normaalne presudent kes ei oleks lasknud oma rahvast tappa.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.