Jüri Ratas: Rõõmurohket iseseisvuse taastamise aastapäeva kõigile, kelle südames elab Eesti

Foto: Erik Peinar, Riigikogu

Me saame olla täna ja igavesti tänulikud neile 69 naisele ja mehele, kes 1991. aasta 20. augusti õhtusel tunnil ütlesid Eesti Vabariigi Ülemnõukogus oma ajaloolise sõna Eesti riikliku iseseisvuse taastamiseks. Nad ei saanud seda otsust tehes olla sugugi kindlad, et tormimöll on raugenud ja tuuletuhin vaikinud. Seda enam lisab see teadmine kaalu toonastele tegudele ning väljendatud vaprusele. Enda isikliku saatusega riskides andsid nad meile kõigile midagi päris hindamatut – taas vabanenud Eesti.

Poliitikas tehakse ajalugu iga päev, kuid ajaloos on hetki, kus kõik sõltub tõepoolest ühest julgest otsusest. Niikaua kuni me Eesti vabadust kalliks peame ja nii kaua kuni oleme oma otsustes hoolivad ja koostööd otsivad, teenime me kõige olulisemat ülesannet, milleks on kindlustada Eesti rahva ning iseseisva ja kaitstud Eesti püsimine.

Soovin kõigile ilusat iseseisvuse taastamise päeva!

Jõudu Eestile!

4 kommentaari
  1. Eve 11 kuud ago
    Reply

    Rüütel kuulutas välja iseseisvuse. IIseseisvuse eest oleme palju võlgu Savisaarele.

  2. Enn 11 kuud ago
    Reply

    Venemaa tolleaegne juht andis meile vabaduse tänu läbirääkimistele saimegi vabaks.Vahepeal lühikeseks ajaks Venemaal võim vahetus ja tankid tulid Eestisse. aga nad varsti kutsuti tagasu. savisaar tegutses vabaduse nimel riskides eluga,samuti Rüütel. Muidugi ka nende pooldajad eriti rahvarindlased.

  3. Enn 11 kuud ago
    Reply

    Kahjuks lahkuvad palud eestlased oma kodumaalt et teenida rohkem raha. Eriti kahju in et arstid ära lähevad. Ma arvan et juba ülikoolis peaks neile sisendama ei inimeste ravimine oma kodumaal on tähtsam rahakoti paksisest- Tekivad suured järjekorrad arstiabi saamiseks, eriti hull on lugu kui on vaja operatsiooni, järjekorrad on pikad. Arst peaks peale kooli lõpetamist töötama vähemalt 4-5 aastat oma kodumaal. Võõrast rahvast tuleb aina juurde, Suurriigid peaks neid vastu võtma aga mitte nii väike ja vaene riik nagu meie. See vihavaenu õhutamine toob vaid kahju meie riigile. mõned poliitikud sõidavad mööda maailma ringi ja räägivad sellist juttu mis maailmas ei muuda nidagi aga meile võib palju halba teha ning isegi tapatalguid tuua.

  4. Jane 11 kuud ago
    Reply

    Iga riik peaks olema vaba.Kui õnnelikud me olime kui nägime rippumas sini-must-valget lippu, saime oma raha ja kuulsime meile nii armast hümni. Vabadus milline ilus säna see on. meil olid suured lootused paremale elule.Rahvarinne andis palju lootust, Keskerakond on alati tasemel olnud aga kahjuks Rahvaliit läks laiali. Laari, Ansipi ja Rõivase valitsused ei toonud meile head elu, vastupidi kõik läks allamäge.Praeguselt valitsuselt pole ka midagi head loota, see on selge juba praegu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.