Keskerakond andis üle jõulusoovid peaminister Kaja Kallasele

Keskerakonna esindajad andsid üle Eesti inimeste poolt edastatud jõulusoovid peaminister Kaja Kallasele, mille sõnum on lühidalt: “Lahkuge peaministri ametist ja viige maksutõusud endaga!”

“Jõulud on soovide aeg ja aeg, mil imesid juhtub. Tuhanded inimesed on end selgelt väljendanud läbi Keskerakonna kampaania, et nad ei toeta praeguse koalitsiooni poliitikat ja jätkamist,” lausus Keskerakonna peasekretär Anneli Ott. “Eesti majandus on allakäigutrepil ja valitsus pole esitanud kriisi lahendamiseks usutavat plaani.”

Teisipäeval andis Keskerakond Riigikogule menetlemiseks ligi 30 000 allkirja, mis nõuavad Kaja Kallase tagasiastumist, parlament hakkab rahvaalgatust menetlema tuleval aastal. “Keskerakonna vähem kui kuu aega kestnud üle-eestiline kampaania ja selle raames saadud tagasiside valitsuse tegevuse osas oli äärmiselt kriitiline. Majanduslangust ja töötuse kasvu ei saa peatada maksutõusude ja kärbetega. Kõige selle kõrval oli rohkem kui kümme tuhat inimest Eestimaa eri paigus päevi elektrita ja uue aasta algus toob  õpetajate streigi, sest valitsus ei leidnud lubatud palgatõusuks raha,” rääkis Anneli Ott.

“Vahetult enne jõule tekitas täiendavat segadust rahandusminister Mart Võrklaev, kes teatas plaanist jätta ära 400 miljoni euro suurune maksutõus, mis on ministri poolt siiski poolik plaan, sest ümbervaatamist vajab ka Reformierakonna 500 miljonit eurot maksev tulumaksureform, mis toob arvestatavat lisatulu vaid jõukamale ühiskonnakihile,” lisas Anneli Ott.

4 kommentaari
  1. Nojah 8 kuud ago
    Reply

    Paistab et meil on jõukaid palju kuidas muidu nii palju hääli saadi et meil selline valitsus on. Aga inimesed peaksid ju teadma et reformistlik valitsus ei hooli meie rahva heaolust. Selge näide oli Ansipi valitsuse ajal kui meie ealtustase veeres viimaste hulka ja ega praegu parem pole.Selles valitsuses polegi kedagi kes sobiks peaministriks.

  2. jaak 8 kuud ago
    Reply

    meie väike ja vaene riik ei pea teistele riikidele raha saatma. Nüüd las Brüsseli poliitikud koguvad raha kokku ja annavad tagasi mitusada miljonit.Omal tõstetakse palku aga näe õpetajatele ei jätku. Valitsevate erakondade poliitikud on rikkad ja neid ei huvitagi kuidas elavad vaesemad inimesed. Mis siis aitab aga loomulikult astmeline tulumaks. Ei saa ju vaesematelt inimestelt võtta ära raha. Paljud lapsed elavad vaesuses. Mul ei ole selle vastu midagi kui inimene saab suurt palka tehes tööd kogu rahva heaolu nimel aga mitmed poliitikud saavad raha vaid selle eest et vajutavad nupule olles nõus kõigega mida Reformierakond välja mõtleb olgu see nii vilets otsus kui tahes. Ebaõiglust on palju. Valitsus peab tegelema oma rahva heaolu nimel.

  3. Soo 8 kuud ago
    Reply

    Kuidas saada riigile raha. Astmeline tulumaks, kes teenib rohkem maksab rohkem. Automaks kuid ainult linnades maal elavad inimesed ei pea maksma. Linnades vuravad sõiduautod päev otsa ringi saastades õhku. Kes ei jõua maksta võib auto maha müüa ja sõita ühistranspordiga.Mitte anda teistele riikidele raha mis ei muuda maailmas nagunii midagi aga meile on seda endale vaja. EL võiks aidata meid küll aga ei pea sekkuma meie riigi ellu muul moel. Oleme iseseisev riik, vähemalt peaksime olema.peaminister ja rahandusminister peaksid oma töö nii seadma et saavutaksid kõigi inimeste rahulolu.

  4. kus Kaja Kallas on ? 8 kuud ago
    Reply

    puhkab Karjalas Sanatooriumis ?:), vene piir avatud ju

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.