Eestimaa Aasta Pere 2018 on perekond Põldvee Valgamaalt

17. juunil toimus Tallinnas tänu- ja tunnustustseremoonia, kus oli tähelepanukeskmes Eestimaa Aasta Pere 2018. Sellise aunimetuse pälvib kord aastas küll ainult üks pere, kuid algatuse sügav mõte on kantud hoolivusest, soojusest ja soovist rõhutada pere olemuse tähtsust ning rolli tänapäeva ühiskonnas.

Kingitusena EV 100 raames kutsus Keskerakonna Naiskogu (KENA) üles valima Eestimaa Aasta Pere 2018. Sest mis on meie riikluse alustala? Muidugi perekond, selles ei ole kahtlustki!

Valides Eestimaa aasta pere, loodame senisest enam pöörata tähelepanu perekonna tähtsusele, hoolimata sellest, missugune on pere koosseis. Oluline on hoolida üksteisest, raskel ajal tuge ja rõõmuaegadel rõõmu jagada. Nüüdisaegne elukorraldus erineb oluliselt läinud sajandi omast. Ajuti tundub, et pere tähendab üksnes nende inimeste kogumit, kes elavad ühise katuse all. KENA aga peab oluliseks, et peres hoolitaks üksteisest, et leitaks aega ärakuulamiseks ja jutuvestmiseks. Eestimaa Aasta Peres hoolitakse kõigist pereliikmetest. Laps hoolib vanemaist, jagab oma rõõme ja muresid nendega. Emal, isal, vanaemal, vanaisal jätkub aga aega lapsele.

Elu keerdkäikude tulemusena on Eestimaal väga palju üksikvanemaid. Tunnustust väärib  perekond sõltumata sellest, kas perekonnas on mõlemad vanemad või on perekonda vedamas vaid üksikema või hoopiski üksikisa või  on tugisambaks ja pere kooshoidjaks koguni vanavanemad.

Üksteisest hooliv pere

Tiitli pälvinud perre kuulub neli liiget: ema Kristi, isa Siimo ning tütred Triinu ja Heidi. Kogu peret iseloomustab hoolimine üksteisest. Ühiselt on muudetud hubaseks koduks suvila keset lilleaeda. Ema Kristil jagub hoolt ja armastust nii kahele tütrele ning abikaasale Siimole kui ka lemmikloomadele. Just Kristi oli see, kes algatas kampaania „Jõulurõõm kodututele loomadele“ ja on olnud eestvedaja taimevahetuses. Pereisa Siimo teenib perele sissetulekut ehitajana. Põldveede perel on palju unistusi seotud tervise, pere ja koduga.

Pere kahest tütrest vanim 12-aastane Triinu on Valga Põhikooli õpilane, kes osaleb kokandusringis ja käib laulmas laulukooris. Triinu on abivalmis ja suure südamega neiu. Kõige enam saab ta hellust ja hoolt jagada nooremale õele, 9-aastasele Heidile, kes vajab hoolitsust ja abi ööpäevaringselt.

Pidulikul koosviibimisel kuulati meeleolukat  muusikat Vertigo Music’ult – Martin Järvi (viiul) ja Henri Zibo (akordion). Omapoolse tervitusega osales haridusminister ja suure pere ema Mailis Reps. Eestimaa Aasta Pere tiitlit jäävad meenutama tänukiri ja kaunis Helina Tilga valmistatud vaagen.

Kingitusteks ulatas abikäe ajakiri Pere ja Kodu, kelle poolt saab tiitli pälvinud perekond selle ajakirja aasta tellimuse. Oleme tänulikud OÜ Rika Mor ja kohvikule Ott & Matilda Laulasmaal, kes võimaldasid perekonnale ajaveetmise koos ööbimisega Laulasmaa SPA-s ja piduliku õhtusöögi. Samuti on perekonnale puhkusepaketi välja pannud Pühajärve SPA.

Ürituse kordaminekule aitasid kaasa KENA-d Erna Podanjova, Gert Üprus- Sõnajalg, Tiia-Liis Jürgenson, Lylian Altmäe, Reet Trei, Marina Riisalu, Signe Tiitso, Greta Silberg-Käärik, Elena Sapp, Merike Tuhkanen, Kersti Männik ja Heli Raevald ning muidugi Ülle Juht, idee algataja.

Eha Võrk,

Naiskogu KENA president

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.