EESTI KESKERAKONNA VOLIKOGU AVALDUS: Eesti vajab koalitsiooni, kus puudub Reformierakonna hävitav mõju

Reformierakonnast on saanud Eesti riigi Achilleuse kand! Tänaseks on selge, et Reformierakond ei suuda majanduskasvu ja ka julgeolekut strateegiliselt juhtida ning operatiivselt probleeme lahendada. Kaja Kallase juhitud erakond, mis on tugevat majandust ja julgeolekut pidanud aastakümnete vältel oma trumbiks, on tänaseks osutunud riigi Achilleuse kannaks ning viinud meid mitmesse kriisi sh väga kriitilisse julgeolekukriisi.

Olukorras, kus oleme Euroopas sõjas, ei ole meil operatiivset ega pikaajalist plaani, pole pikaajalist majanduse arenguvisiooni. Enam kui kaks aastat kestnud sõda Ukrainas näitab, et sõjategevus võib osutuda pikaks ja kurnavaks. Ainuüksi kaitsekulutustest ei piisa pikemaks vastupanuks ega toimetulekuks, selleks on vaja eelkõige jätkusuutlikku ja tugevat majandust. Julgeolekukriis riigis on tekkinud mitte seetõttu, et meil ei ole laskemoona, vaid seepärast, et meil on valelik valitsus, mis on juhtinud riigi sügavasse majanduskriisi. Eesti vajab koalitsiooni, kus puudub Reformierakonna hävitav mõju.

Julgeolekukriis on pikaajaline, mis nõuab otsustavaid meetmeid. Eelarveaukude lappimiseks maksutõusude kaudu riigieelarvesse raha hankimine ei aita kuidagi kaasa riigi majanduskasvule. Julgeoleku kindlustamiseks tuleb riigil võtta nüüd ja praegu laenu, investeerida majandusse ning toetada ettevõtlust ja soetada laskemoona. Maksuküüru kaotamise varjus tehtava tulumaksureformi asemel tuleks kehtestada pangamaks, rakendada digimaks ja loobuda maksuküüru kaotamisest.

Nn tasakaalukalt aetud rahanduspoliitika on andnud tänaseks hävitava hoobi Eesti majandusele ja seeläbi ka riigi julgeolekule. Riigi ja rahva julgeolek on olulisim kõigist valdkondadest. Siinkohal peab aga tunnistama, et Reformierakonna juhitav valitsus on teovõimetu ja muutunud julgeolekuriskiks meie riigile ja rahvale.

Eesti Keskerakond kutsub üles kõiki parlamendierakondi koostööks, et leida alternatiiv Reformierakonna valitsusele, mis on tekitanud mitte ainult majanduskriisi vaid ka julgeolekukriisi.

Peame koheselt astuma välja Eesti majanduse ja julgeoleku tugevdamise eest ja peatama kriiside süvenemise.

1 Kommentaar
  1. Nojah 3 kuud ago
    Reply

    Reformieralonda on koondunud kõige viletsamad poliitiku kes ei taha ega oska meie rahv heaks midagi teha. Ainuke poliitik keda ma hindan sellest kambast on Siim Kallas tänu sellele et ta peale väga rasket meie rahva jaoks Laari valitsemisaega kutsus valitsusse Edgar Savisaare ja kõik läks õlesmäge, isegi pensioni t
    steti 30 protsenti. kaks tarka meest suudavad palju. Siis tuli võimule Ansip ja kõik veeres allamäge.kurb et S. Kallas ei osanud oma tütart kasvatada õigesti ja nüüd tehakse valitsuses kõik valesti. ei tea ühtegi õiget otsust. Imelik et peaminister ja tema kaaskond ei mõista et valitsus on selleks et oma rahvast toetada ja oma riiki arendada.Tuleb jätta ässitamine et sõda ei purustaks meie riiki. See abi mis saadetakse teistele riikidele on nagu tilk merre aga meie ise vajame praegu abi sest kõik läheb vaesuse suunas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.