Lauri Laats: ajutine linnavalitsus on oma likvideerimise hoogtöö raames jõudnud ka Mustamäe bussiliikluse kallale

Lauri Laats

Tallinna abilinnapea Kristjan Järvan tutvustas rahvakohtumisel Mustamäe elanikega piirkonnas kavandatavaid ühistranspordi liinivõrgu muudatusi. Kodanike algatatud petitsiooni ja üle 2500 kogutud allkirja tulemusel otsustas linn aga loobuda muudatustest liinil number 24.

Mustamäe endise linnaosa vanema Lauri Laatsi sõnul on viimastel päevadel tema poole pöördunud abi ja nõu küsimiseks paljud mustamäelased, keda jahmatas linnavalitsuse plaan sulgeda bussiliin number 24. „Pean tunnistama, et ka mind jahmatas see kavandatav plaan. Kauaaegse Mustamäe linnaosa vanemana ei leidnud ma ühtegi asjakohast põhjust, miks sellised otsuseid soovitakse ellu viia ning seetõttu tundus, et ajutise linnavalitsuse eesmärgiks oli lihtsalt lõhkuda kõik hea ja toimiv,“ ütles Laats ning lisas, et tal on hea meel, et tänu aktiivsetele mustamäelastele õnnestus sellele plaanile siiski pidurit tõmmata.

„Ajal, mil töötasin Mustamäe linnaosa vanemana, arutasime samuti ühistranspordi liinide kasutatavust ja marsruute, kuid kordagi ei tekkinud küsimust, kas liini nr 24 on vaja. Piisab piirkonna elanike arvule peale vaatamisest mõistmiseks, et seda on väga vaja,“ rääkis Laats ning  tänas kõiki aktiivseid mustamäelasi, kes panustasid petitsiooni loomisesse, andsid oma allkirja või jagasid tagasisidet linnavalitsusele – just tänu teie toetusele jääb liin number 24 muutmata ning oluline ühendus Mustamäe elanikele säilib.

Lisaks liinile number 24, mille muudatused lubati ära jätta, kavandab linn muudatusi ka liinidel number 26 ja 61. „Selle asemel, et likvideerida ja lõhkuda, tuleb linnavalitsusel hoopis bussigraafikuid tihendada ning juurde lisada uusi liine. Ühistranspordiga liiklemine peab olema kasutajasõbralik. Teisel juhul me vaid soodustame autodega liiklemist,“ jätkas Laats ning lisas, et pealinnas kavandatavate muudatustega aga hoopis vähendatakse ühistranspordi atraktiivsust ning see toob omakorda paratamatult kaasa autoliikluse suurenemise ja liikluskoormuse kasvu.

Lauri Laatsi sõnul, kes ka ise Mustamäe rahvakohtumisest osa võttis, jättis linnavalitsuse ja abilinnapea Järvani püüe elanikke kaasata, vastuolulise mulje. „Inimesed tulevad kohtumisele, soovivad saada selgitusi ja ootavad vastuseid oma küsimustele, aga linna esindajad ei lase küsida ning lõpetavad kohtumise enne, kui kõik küsimused on vastatud. Samas aga kiirustatakse liinimuudatuste elluviimisega, süüvimata linlaste tegelikkesse soovidesse ja vajadustesse, sest otsused ühistranspordi liinivõrgu osas lubati langetada juba 1. oktoobriks. Sellises olukorras ei saa me tõsiselt rääkida elanike kaasamisest,“ ütles Laats, lisades, et tegelik kaasamine nõuab piisavalt aega kõikide esile kerkinud küsimuste käsitlemiseks.

Rahvaalgatusele „Nõuame bussiliini number 24 säilimist Mäepealse-Kadaka-Rehe asumi marsruudil“ on antud vähem kui kahe nädalaga üle 2500 allkirja. Toetusallkirju saab anda kuni 19. septembrini 2024 rahvaalgatus.ee veebilehel https://rahvaalgatus.ee/initiatives/1219.

2 kommentaari
  1. Mustamäelane 1 tund ago
    Reply

    Miks valitseva koalitsiooni poliitikud tahavad kõik halvemaks muuta kohe otsivad selleks võimalusi. Mina sõidan iga päev bussiga nr.24 ja olen selle marsruudiga rahul. Endine Mustamäe linnaosa vanem L.Laats tegi kõik mis võimalik Mustamäe elanike heaks ja me olime väga rahul. kõlvart oli tubli linnapea ja kõik oleks olnud jätkuvalt selline inimeste heaolu avestav. Aga selle valitsuse ajal pole midagi head loota.

  2. Eve 1 tund ago
    Reply

    Mina elan Mustamäel ja meil oli parim linnaosa vanem Lauri Laats. Minu meelest on ta näide sellest milline peab olema meie poliitik. Võib ette kujutada kui hea oleks elu Eestimaal kui sellised poliitikud nagu tema oleksid valitsuses. Lauri Laats on õiglane, tark ja hooliv.Kui raske on keskerakondlastel vaadata pealt mis toimub meie riigis sest nad teavad kuidas olukorda parandada aga neil ei lasta seda teha. Palju on neid kes pooldavad seadusi mis teevad meie inimesi vaesemaks ja vajutades nupule täidavad oma taskuiid. Kahju er hoolivaid ja meie rahva heaolu tõsta tahtvaid poliitikuid on vähem. Ja nii võetakse vastu otsuseid mis teevad halba meie rahvale. AGA VALITSUS PEAKS OLEMA SELLEKS ET OMA RAHVA HEAOLU TÕSTA MITTE VASTUPIDI.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.