Jõgeva keskerakondlased laulsid hümni Alo Mattiiseni kodutänaval

Jõgeva sotsiaalkeskusesse „Elukaar“ Roosi tänavas kogunes Keskerakonna liikmetest ja nende toetajatest loodud ansambel taasiseseisvumispäevaks erakonna Facebooki ja Youtubi-kanali jaoks vabariigi hümni laulma. Samas tänavas „Elukaare“ läheduses paikneb helilooja Alo Mattiiseni sünnimaja.

Kuuldes võimalusest Eesti taassünnipäevaks hümni laulda, tulid laulmist harrastavad Jõgeva keskerakondlased kiiresti kokku. Lasteaia „Karikakar“ õpetajatel Katrin Kriiskal ja Liisi Poomil ning muusikaõpetajal Merike Siirakul on selles valdkonnas pikaajalisi kogemusi. Erakonna sündmustel nii Jõgevamaal kui ka kaugemal on ikka muusikaliste etteastetega esinetud.

„Hümnilaulmiseks valisime sotsiaalkeskuse „Elukaar“ saali. On ju see maja koduks paljudele väärikas eas inimestele. Suuresti just tänu vanemale põlvkonnale sai okupatsiooniajal hoitud rahvuslikku vaimu ja valmistatud pinnast Eesti riigi taastamiseks. Roosi tänaval sirgus täismeheks ka tulevane helilooja ja isamaaliste laulude autor Alo Mattiisen,” ütles hümnilaulmise eestvedaja, aktiivne keskerakondlane Vello Lukk. Talle usaldati ka laulmise filmimine.

Hümnilaulmist saatis klaveril Merike Siirak. Tema soovitusel lauldi hümn läbi kahel korral, et kõik noodid ja sõnad perfektselt välja tuleks.

„Elukaare“ kollektiivist ühines ansambliga hooldaja Aile Tammiku.

„Tore oli tõdeda, et ansamblis olid ühest perest kolme põlvkonna esindajad: sotsiaalkeskuse „Elukaar“ juhataja Heli Raevald, tema ajaloolasest poeg Jens ja lapselaps, kes oli kodust kaasa võtnud sinimustvalge lipu. Hea, et on peresid, kus varakult kasvatatakse austust oma riigi vastu,“ märkis Vello Lukk.

See hümnilaulmine on Keskerakonna kingitus riigi 100. aastapäevaks.

Jaan Lukas

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.