Rosimannus haigete hooldamise jahil

Keila hooldushaigla. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Eesti Päevaleht on paaril viimasel nädalal kirjutanud sellest, kuidas endised Reformierakonna ühed juhtfiguurid Rain Rosimannus ja Martin Kukk üritavad hämaraid teid ning kurikuulsa Anders Tsahkna eeskuju kasutades siseneda Keila haigla kaudu õendusabi-ärisse.

„Keila haigla ehk PJV Hooldusravi SA on üleöö suurtest võlgadest vabanemas ja võib, hoolimata saneerimisest ja kriminaalasjast, riisuda kuue miljoni euroselt haigekassa õendusabihankelt koore. Kelle huvides?“ küsib EPL.

Hiiu ravikeskuse juhi Kaidi Vainola sõnul on ekspoliitik Rain Rosimannus tundnud huvi PJV Hooldusravi ostmiseks. Haigekassa soosivat PJV Hooldusravi hanketingimusi, neid parajaks väänates, ja selle taga võivat olla Keila haiglat oma õe kaudu juhtiva Anders Tsahkna tutvused. Endine reformierakondlane Tsahkna töötas aastate eest toonase sotsiaalministri Hanno Pevkuri nõunikuna.

Teiseks võimalikuks põhjuseks, miks PJV Hooldusravi võidakse soosida, peeti asjaolu, et Keila haigla rekonstrueerimiseks kasutati 3,9 miljon eurot eurotoetust, mille Eesti peaks haigla põhjaminemisel EL-ile tagasi maksma. EPL viitab aga, et Tsahkna ei pruugigi olla Keila haigla pinnaleupitamises peategelane. PJV Hooldusravi uueks omanikuks võib saada Südamekodud OÜ, mille omanikeringi kuuluvad nii Rosimannus kui ka Kukk. Firma majandab praegu küll kolme hooldekodu, ent ettevõtte juhid on käinud maad kuulamas paljudes hooldekodudes. PJV Hooldusravi ja Südamekodude juba praegu nähtavale seosele viitab ka tõsiasi, et PJV Hooldusravi nõukogu liige on Erki Siitan, kes on Rosimannuse koolivend ja pikaaegne äripartner.

Ent see seos pole ainult teoreetiline. Haigekassa hankel PJV Hooldusraviga konkureeriva Hiiu ravikeskuse juht Kaidi Vainola ütles EPL-ile, et viimasel kevadtalvel kinnitas Rosimannus talle oma huvi PJV Hooldusravi vastu. Vainolal ja Südamekodude omanikel olid aasta alguses läbirääkimised, sest viimased tundsid huvi Hiiu ravikeskuse äraostmise vastu.

Ehkki nii Rosimannus kui ka Kukk eitavad konkreetseid plaane hooldusravi valdkonda sisenemiseks, lõid need mehed äsja uue sihtasutuse Südamekodude Ravilad, mille tegevusalaks on märgitud haiglaraviteenused. Milleks uus ettevõte, kui neil konkreetseid plaane pole?

„Kuna planeerime oma tegevusi pikemalt ette, siis sihtasutuse lõime selleks, kui peaks kunagi tulevikus tekkima mõni sobiv projekt sellesse valdkonda sisenemiseks,” vastas Kukk. Tegevuslubade taotlemine ja muude vajalike tingimuste täitmine võtvat Kuke sõnul aega ja selleks on muu hulgas ka tarvilik, et neil oleks olemas eraldi sihtasutus või aktsiaselts.

Seni on Haigekassa hanke tingimuste näiliselt PJV Hooldusravi kasuks muutmise asjus kahtlustusi saadetud terve Haigekassa suunas. Lehele on usaldusväärsetest allikatest mõista antud, et hanketingimuste muutmisel on mänginud suurt, ja võimalik, et isegi oma pädevusi ületavat rolli hoopis Haigekassa nõukogu.

Kesknädal

2 kommentaari
  1. Lubamatu 6 aastat ago
    Reply

    JUBE ! Sellistest asjadest EI TOHI SAADA ÄRI !!! Nii EETIKAVAESES ühiskonnas kui meil.
    EETIKAMEELE PUUDUMINE ONGI PÕHJUS NOORTEKAMPADE MÄSSAMISEL, KOOLIKIUSAMISEL, LOOMADE HALVAL KOHTLEMISEL, KÕIKVÕIMALIKUL OMAVOLIL NÕRGEMATE ÜLE, LOODUSE RÜÜSTAMISEL , AHNUSE VÄIKLUSEL , jne. jne.jne. = SEE, MILLE PÄRAST SIIT ÄRA MINNAKSE .SEE, MILLE PÄRAST lõpuks hääbub kõik.
    Miks siis POLE ÜLE EESTILIST KODUTEENINDUS-JA PÕETUSVÕRGUSTIKKU TEKITATUD ? Kas meeldimishimust
    äraostjatele ???
    Hooldusasutus on koht, mis peab olema riigi alluvuses ja TIHEDA KONTROLLI ALL mimg see peab jääma ÄÄRMISEKS ABINÕUKS. SEE PEAB OLEMA ASUTUS, KUST SAAB KA ÄRA TULLA, OMA KOJU, ILMA ET SEE OLEKS ÄRA MÜÜDUD. KUST SAAB ÄRA TULLA NII PARANEJA KUI SURIJA.
    Miks ma kardan, et selliste asutustega v’õib kuidagi hakata haakuma elundidoonorlus…
    KUS on nüüd SOTSID ? nende valdkond ju.KUS HAUKANÕMM VABAERAK:? istub RIIGIKOGU SOTS. KOMISJONI ESIMEHE TOOLIL ? Ega ma auametit ja parteisid segi ajanud?

  2. TOSCANA PÄIKESE ALL 6 aastat ago
    Reply

    SOOVITAN KÕIGIL VAADATA ” TOSCANA PÄIKESE ALL ” SAADET ITAALIA EAKATE ELUST.
    VÄGA SOOVITAN.
    JA MÕELDA SIIS, MIKS MEIE INIMESED TEISTSUGUSED ON.
    MIKS MEIL ARENGUSUUNAD VILTU VEAVAD.
    MIKS PUUDUB HOOLIVUS, SÕBRALIKKUS, LAHKUS. ITAALIAS EI JÄÄ KEEGI ÜKSINDA. SEAL EI ARUTATA ESMASENA, KUIDAS KEDAGI PISTA KUHUGI ASUTUSSE, VÕIMUTSEDA TEMA ÜLE, VAID MIDA TA VAJAB .

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.