Mailis Reps: kool on eeskätt uute teadmiste, kogemuste ja avastuste paik

Foto: Teadus ja haridusministeerium

Täna kell 15 kuulutab haridus- ja teadusminister Mailis Reps Pärnus Rüütli platsil välja Koolirahu.

„Igaüks mõistab ja mõtestab Koolirahu tähendust enda jaoks pisut isemoodi, kuid usun, et kõigi jaoks tähendab Koolirahu esmajoones rahu – et koolitee oleks turvaline ja kool ise rahulik, sõbralik ja toetav paik. Paik, kuhu nii õpilane kui õpetaja tulevad hea ja kindla tundega. Soovin, et koolirõõm, mis paistab esimesse klassi minejate silmis, peegelduks seal ka kõigil järgnevatel kooliaastatel,“ sõnas minister.

„Soovin, et iga koolipere liige armastaks õppimist ja õpetamist ja saaks seda teha igapäevases rahulikus ja toetavas keskkonnas. Kui mõtleme koolile, peaksid esmajoones meenuma uued avastused, teadmised ja kogemused. Teeme üheskoos kõik selleks, et nii tänased kui homsed koolijütsid saaksid aastate pärast oma kooliaega hea sõnaga meenutada,“ lisas Reps.

Koolirahu lepingu sõlmivad igal aastal MTÜ Lastekaitse Liit, haridus- ja teadusminister, Koolirahu linna esindaja, Eesti Õpilasesinduste Liit ja MTÜ NÜ Tore.

Koolirahu eesmärk on saavutada üheskoos turvaline ja sõbralik keskkond õpilastele, õpetajatele, koolipersonalile, lastevanematele ja erinevatele kooliga seotud huvigruppidele.

Kesknädal.ee

2 kommentaari
  1. Kui 6 aastat ago
    Reply

    rääkida armastusest õppimise vastu, siis selleks peaks olema väikeste klassidega väikekoolid. Klassis ei tohiks olla üle 15 õpilase, siis suudaks õps igaühele eraldi läheneda. On aga 30 ning kõik toimub loengupidamise õhkkonnas. Mahajäänumad aega selgituseks ei saa ning istuvad nagu tukunuid või näpivad oma nutikat, peaasi, et vait on.
    Maakohtades oleks vaja tubakoole. Koolis 1.-5. klass, kuni 5 õpilast. Õpse 1, kuid kord nädalas oleks sõit linna suuremasse kooli ühistegevuseks ainetes, milleks oleks vaja eriõpsi – laulmine+näitlemine, tööõpetus+majandusõpe, kunst+käsitöö. Siis saaks lapsed ka kodukohas õppida ega pea kaugel linnas molutama 3-4 tundi, millal buss ka vanemad küüditatud õpilased koju viib. 6. klass tubakooli enam ei sobi, siis tekivad juba sugudevahelised erihuvid.
    Siis läheks lapsed tõesti rõõmsalt kooli. Ja õps saaks koolielu korraldada nagu olukord nõuab ja lubab.
    Meie väikekoolide mõrvamine seniste harimatusministrite poolt on kuritegu eestluse vastu! Klikki huvitab vaid tööjõu ühik, mis talle suuremat kasu tooks. Ent rahulolu elust on isegi vähem kui vastikus ENSV-s.

  2. Kesknädal 6 aastat ago
    Reply

    ja Mailis väldib lähemalt selgitamist, miks tuleb kaotada põhikoolis testid. Sisuliselt kukub välja, et käid koolis või ei käi, lõpuks kingitakse sulle tunnistus ikkagi. Kas ei tule tuttav ette? ENSV-s oli ju samuti kord, et kui ennast tööle vedasid, siis oli kõik korras. Kui ka liigutasid midagi, said preemiat.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.