Maaeluministeerium toetab toidusektori ekspordivõimaluste edendamist

FOTO: MARKO SAARM/SCANPIX

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas toidu ekspordivõimaluste edendamise määruse, millega toidu käitlejad saavad taotleda toetust ekspordi sihtturgudel uute ärikontaktide leidmiseks ja toodete tutvustamiseks.

„Tegevuste eesmärk on võimaldada Eesti toidusektori ettevõtjatel leida või laiendada olemasolevaid ekspordivõimalusi uutel sihtturgudel,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Ekspordi edendamine on meie toidusektori jätkusuutlikkuse tagamiseks oluline ja seetõttu püüame ministeeriumis leida erinevaid võimalusi sektori toetamiseks.“

Määruses nimetatud tegevustes osalemine võimaldab Eesti toidusektoril kasvatada ekspordivõimekust, arendada ettevõtjate ekspordikompetentsi, kasvatada teadlikkust sihtturgudest ning rahvusvahelise kontaktibaasi laiendamist.

Nimetatud tegevusteks võivad olla nt ekspordi sihtturgu tutvustava seminari korraldamine, ekspordi sihtturul tegutseva ettevõtjaga uute ärikontaktide leidmiseks kohtumise korraldamine, ekspordi sihtturul ekspordipotentsiaaliga toote tutvustamine, ettevõtte külastuse korraldamine.

Määrusega sätestatud tegevustes saavad osaleda ettevõtjad, kelle põhitegevusala on toidu käitlemine. Toetusmeetme rakendamist rahastatakse Eesti riigieelarvest.

Kesknädal.ee

2 kommentaari
  1. Me 6 aastat ago
    Reply

    saaks oma toitu käidelda ja tarbida ka siin, kui Tarmo oma kambaga kehtestaks vastutoime tolli, millega maksustataks samal määral neid meil tööstuslikult toodetavaid toitaineid, millele mujal makstakse turuvallutamiseks peale. Kartul, kapsas, porgand, liha, kala, mesi on meie tooted ning neid meil ka tööstuslikul määral toodetakse. Kuid banaanid, arbuusid, apelsinid jmt meil vabalt ei kasva, neile ei tohiks ka mingit maksu peale panna. Oma inimene peab ikka tooted saama võimalikult odavalt.
    Samuti võiks Tarmo mõelda selle üle, et iga sissetoodavat toiduainet, milles on mürke ja väetisi, tuleks maksustada 3-5 kordse maksuga. Et selle siiavedu muutuks mõttetuks. Las teised mürgitavad end, meie järgiks mahetoitumis epõhimõtet.

  2. vale asi 6 aastat ago
    Reply

    Siis teeb ta VALESID ASJU !
    Eesti ON TILLUKE MAA ja PÕLLUMAJANDUS ON SAASTAV ja HÄVITAV. ERITI LOOMAKASVATUS ja MONOKULTUURID .Metsale, vetele – maa all ja maa peal ,
    mullale ,sellisel kujul nagu ta on kõigi oma mürkide ja väetistega / haarates järjest suuremaid alasid looduse ja loomade käest, saastates inimeste toitu ja vett ja õhku, tappes putukad ,mesilased jt.tolmlejad, kelleta kaovad taimeliigid. Tappes ka inimesed, aga ajapikku, ilma et nad enestele aru annaksid aru saaksid, kust see surm tuli./põllumaj.mürkide vähkitekitav toime ja levi õhu kaudu ja mitte ainult pritsimise päeval jm/

    Saades VÄLISTURU haarab ahnusest hullunud suurmaaomanik VEEL ja IKKA VEEL ja talitab sellega nagu kirjeldatud.
    INIMENE EI PEA SÖÖMA MITTE LIHA, TERAVILJA , VAID KÖÖGIVILJA, MARJU, SEENI /viimastes on kõik valgud / KUI ta tahab TERVE olla ja kaua elada.Ka teraviljal kasvatatud loomade liha on saatanast – lisaks sellele, et liha on seda nagunii.
    EESTI PEAKS TOOTMA PERMAKULTUURI KRUTSKITEGA JA VÄIKEROBOTITE ABIL köögivilju,marju,seeni, seemneid, pähkleid. Mitte sööma koletul hulgal liha, piimatooteid, üleloomulikult magustatud ja sõltuvusainetega, muude E ainetega solgitud asju.
    Eestimaa rahvas peab suutma vabalt osta PUHAST ja ODAVAT OMAMAIST TOITU, MITTE SEDA VÄLJA VEDAMA, kui kaubamajad nuruvad pidevalt näljastele annetusi !!!

    KUI AVANEB VÄLISTURG, ERITI LÕPUTU HIINA, SIIS KAOB SEE TILLUKE EESTI TÜKKIS OMA MULDADE, METSADE, AHNUSEGA kui krokodilli kõhtu. Hiina pole meid otsinud, meie “tublid” kaubanduskodalased on teda otsinud ja leidnud õnnetuseks kõigile.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.