Lugejakiri: Pettused, aina pettused…

Fotol: Money Amulet

Läbi Telia interneti potsatas kirjakasti teade, et „Raha tuleb… Sinu isiklik Money Amulet rikkuseks”. Järgnes reklaamiosa: „Olen ennustaja Vanaema Niina ning ma saan suunata sind eluni, mis on täis rikkust, õnne ja edu. Tõmbad raha enda juurde nagu magnet. Seda peetakse raskeks ülesandeks, kuid ma tean, kuidas seda teha. Täna õpetan ma teile seda!”

Ja siis juba traditsiooniline allahindlus tolle amuleti ostmiseks – € 78 on maha tõmmatud ja uus hind 39 € asemele pakutud. Ühesõnaga, selle amuleti ostu puhul lubatakse lisaks rahale elu- ja armastuseõnne. Allkirjaks: Angela Allik. Kõik see on paigutatud mitte Eestis olevasse serverisse. Seega sama põhimõte, nagu varasemate „kondiravimitega” (KN  22 – 27.08.int. „Solki silma ja kreemiga kondid sirgeks”).

Telia lubas  hakata tsenseerima soovimatut reklaami, aga ilmselt on rahaline kasum neile tähtsam. Lisaks internetireklaamile lastakse ikka veel telefonitsi selliseid ebaausaid pakkumisi teha.

Kes on nende petutoodete taga, mille reklaamid vabalt postkasti pääsevad?

Delfi „Kasulikule” rääkis oma loo üks naisterahvas, kes töötab Ukraina kõnekeskuses 404 Group, kus vahendatakse klientidele teiste ettevõtete tooteid. Kõnekeskus asub Lätis, peakontor on Ukrainas. Kliendid on üldiselt eestlased. Naine ise soovib anonüümsust, kuid lisab, et kauaks ta sellesse firmasse tööle jääda ei plaani. Päevas läheb just vanainimestele kaubaks ligi 200 petutoodet!

“Money Amulet valmistatakse rangelt individuaalselt konkreetse inimese jaoks, iga amuletiga tehakse ainuisikuline iidne rituaal – alates sellest hetkest on see ainult teie ese, mis hakkab teie energiaga liituma. Money Amulet toob tema omaniku eluteele raha,” jätkab reklaam.

Telefonimüüja sõnul on eelnimetatud lubadused täpselt samad, mida nemad peavad telefoni teel reklaamima. „Tellimuse saades võtame ühendust kliendiga ning peame valetama, et see on tõesti ime-amulett,” tõdeb ta. “Et firma saaks rohkem kasu, peame rääkima, et ühest amuletist ei piisa ning kolm oleks just teie õnnenumber ning kolm peabki inimene võtma. Kuidas inimesed on nii naiivsed! See ei ole spetsiaalselt neile tehtud amulett isikliku rituaaliga – see on masstoodang ja meil seisab neid laos tuhandeid!” lõpetab müüjatar.

Seda petureklaamide vohamist ei suuda Tarbijakaitseamet peatada. Ta vaid hoiatab, teatades, et petukauba eest makstud raha tagasi ei saa. Pöörduda võib politsei poole, aga ka see ei garanteeri loodetud tulemust. Parim kaitse on mitte langeda lõksu.

Kõige kurvem ja imekspandav on see, et Telia ei blokeeri selliseid saite ning lubab oma interneti- ja telefonivõrgus toimida pettureil.

Lembe Hendla

23 kommentaari
  1. tore, et hoiatasite! 6 aastat ago
    Reply

    See on uskumatu, milliseid vahendeid inimeste petmiseks kasutatakse!
    Kõige tobedam on see, et nüüd ka eesti ajalehed sellega tegelevad.
    Tuhat tänu, et hoiatate, sest vanad inimesed vajavad kaitset.
    Kesknädal on tore leht, et peale oma parteiasjade ka nii tähtsa asja selgeks rääkisite.
    Tänud teile!

    • Ha, haa 6 aastat ago

      Aga mida teeb televisiooni reklaamileht?
      Kes on omanik?
      Teleleht, Õhtulehe väljaanne! Teleleht on Eesti ajakirjade liidu liige.
      Ja mis nad kirjutavad-Tänu sellelekui ravi tulemused Sind ei rahulda , võtam ohjad spetsiaalselt enda kätte! Tema ülesanne on valida – või muuta – ravi nii, et saaksid soovitud tulemused niipea kui võimalik – ilma tarbetult närve kulutamata ja jõupingutusi tegemata.
      Kahjuks on kaasfinantseerimise saajate arv piiratud ja suure huvi tõttu väheneb kiiresti. Seega, kui soovid saada täiendav ravi suuremat pakendit ja spetsialisti tuge tegutse kohe.
      Jah, ma tahan ära kasutada kaasfinantseerimist ja saada 2 suurt pakendit ja 3 kuulise spetsialisti hoolduse 167 € 86 € >>>

  2. Ei 6 aastat ago
    Reply

    maksa lähtuda tunnetest. Ise pead olema arukas, et igasugu rämpsu ei osta. ja hea ongi, kui mõnikord taolise pettuse otsa satutakse, siis juba saadakse õppetund, et tulevikus taolistest ja palju kallimatest pettustest hoiduda.
    Ma pole seni aru saanud, miks muidu kõrgelt ja keskmiselt haritud inimesed taolisi lollusi teevad. Koolis on neile ju kõik selgeks tehtud ja seal paistab, et nad ka aru saavad. Järelikult on tegu hilisema ajunihestusega elusündmuste mõjul.
    Tuleb välja, et haridustõend küll saadakse, ent haritus jääb saamata. Ülikooliharidusega lolakaid on meil vapustavalt palju, eriti just naisi. Mis sest, et meil püütakse mehi ja naisi võrdsustada oma taseme ja annete poolest. Naine on lollim ja küllap lollimaks ka jääb.
    Pealegi pole meil petmine põhimõtteliselt keelatud ka põhiseadusega. Seda küll teatud piires. Näiteks politikaanid rahvast petta ja röövida võivad, seda näeme igapäev. Kuid tavaline inimene teist ainult kindlas piiris. Lähen tänaval ja pakun maast võetud kivi, et see on õnnekivi ja toob elus palju rõõmu ning küsin selle eest 10 eurot. Selge pettus aga kui keegi ostab, siis pole see mingi väärtegu ega kuritegu. Kehtib kirjutamata seadus: lollilt tulebki raha ära võtta, muidu võib sellega endale kahju teha.

    • Vaadake 6 aastat ago

      mõnd vene usupüha, kui inimesed kogunevad kirikute juurde. Need on ligi 90% naised. Ja vanemad, peaaegu surmaeelikud. Muidu elus nad virisevad iga asja pärast ja nõuavad abi, aga kiriku juurde ronivad oma haigetel jalgadel ja on seal tunde, et oma jumalat Putinit paluda Eestit vallutama tulema ja nend epõlve taas helgeks looma.
      Ja ega eestlaste kirikuskäimisega lugu parem ole. Minge tavaõhtul kirikusse, ikka on seal naised masendavas ülekaalus. Kui aga Tões ja õiguses kirjeldati kohtumisi Andruse ja Pearu vahel, siis toimus see ikka kõrtsis. Ja seal polnud naistest juttugi. Eks tolleaegsed taluperemehedki käinud kirikus rohkem moepärast ja et oma jõukusega ärbelda. Milline on tal hobune, regi või tõld, tekk, ja kas ohje hoidis ta ise või oli tal selleks eraldi kutsar palgal. Naised olid aga kirikus tundega. Palusid, et mees neid kodus vähem peksaks.
      Nii et mitte midagi me selles suhtes muuta ei saa. On petetud lolle varem, petetakse ka tulevikus. Ning kaevata oma rumaluse üle pole kellelegi mõtet. Tuleb vaid oma vigadest õppida.

    • Daddi Jaan 6 aastat ago

      Me pakume nn euroopa raha eest totraid asju ja täname, et Jaan Tatikat enam hinges ei ole. Meil maal asjad palju hullemad Jõelähtmes:
      Talu omanik on Ragna Oro-Vister, kes on Peterburi kõrgema osteopaatilise meditsiinikooli lõpetanud osteopaat. Koos abikaasa Erkiga korraldab ta Jõelähtme talus suure summa eest esoteerilisi rännakuid ja rituaale. Väidetavalt tõmbavad inimesed end seal erinevate ainete mõjul pilve ning hakkavad maailma teise pilguga nägema.

  3. Martin Hüvasoo 6 aastat ago
    Reply

    Kõik siin minu vastu kerjutajad on lipaundid.
    Ravides inimest, kasvatame temas tulevikulootuse paremale elule.
    Tasuta ei saa midagi.

  4. Asendab okset 6 aastat ago
    Reply

    “Nägu läks kuumaks ja hakkas õhetama, süda hakkas kloppima ja tekkis iiveldustunne. Ma ei oksendanud, kuigi teised, kes rohkem võtsid, oksendasid. Öeldakse, et see on raviv, teraapiline ning aitab peaaegu kõigi ihu- ja hingehädade vastu. Paraku ei täheldanud mina selle aine toime ajal ega hiljem erilisi raviefekte,” rääkis naine, et rohkem ei ole ta konnalima proovinud”.

    • Raha, ikka raha 6 aastat ago

      Kogu elu on seatud raha väljapetmisele.
      Nii riigi kui rahva poolt.
      Tööd teevad veel vaid obesed.

    • Narkoärevus 6 aastat ago

      Ärevus on keha äratuskell, see võib olla põhjendatud või mitte. Sel võib olla reaalne või kujuteldav põhjus. Ärevus tegelikult kaitseb inimest ja võib anda märku näiteks suhteprobleemidest juba enne seda, kui tõeline probleem esile kerkib.
      Inimeste tundemaailm on loodud erinevalt. Seda mõjutavad geenid, temperament, elukogemused ja hetkeseis. Mõnedel inimestel äratab ärevus alati nii võimsaid tundeid, nagu elu oleks ohus. Teiste tunded on nagu tefloniga kaitstud. Nad suudavad ärevuse kergesti endast eemale lükata. Ehk isegi liiga kergesti.

    • Meie aitame 6 aastat ago

      Kui tunned, et sinu sisemine häirekell ärkab, siis peatu hetkeks ja mõtle, missuguses kehaosas sa ärevust tunned. Kas südamepiirkonnas, õlgades, kätes, otsmikus?
      Vahel halvab paanika teovõime. Samad kasutud mõtted muudkui tiirlevad ja tiirlevad peas. Pane oma mustadele mõtetele piir, öeldes: “Nii, nüüd stopp! Need mõtted on täiesti kasutud. Ma üritan vaid anda oma parimat. Kui see ei õnnestu, siis ei kuku ka maailm kokku.”
      Mõni inimene hakkab vältima teatud olukordi ja tundeid. Ta jääb oma ärevuse vangi: kannatavad nii inimsuhted kui ka toimetulek. Kui märkad enda juures seda, siis otsi abi kas lähedaselt või spetsialistilt.

    • tegeliselt 6 aastat ago

      Tõesti – Eestis on oluline, et oleksid parem oma naabrist, endistest koolikaaslastest ja tagatipuks ka kogu suguvõsa edukaim haritlane ja karjäärihunt. Keegi ostis uuema auto? Peab ka uuemat vaatama hakkama. Pärast veel keegi mõtleb, et me ei suuda endale uuemat lubada. Käib pidev võistlus, kes on edukaim ning erinemine ei ole hinnas.

  5. aitab pettustest! 6 aastat ago
    Reply

    Kui kaua riik lubab petta?
    Politsei ei saa hakkama.
    Tarbijakaitse vaid laiutab käppsid ja jutustab…
    Miks selliseid vangi ei panneta?

    • petavad pätid 6 aastat ago

      Riigis petavad pätid ja riik ei karista neid.
      Nii selge see on.
      Et Õhtuleht seda teeb on kurb.
      Kas loodavad niimoodi saada lugejaid juurde?
      Vaevelt.

    • Kes 6 aastat ago

      peab inimestkaitsvaid seadusi vastu võtma? Riigikogu! kes peab riigikogule eelnõud ette valmistama? Valitsus! Kes on valitsuses? Keskbande! Nii et nüüd teate, kes on taoliste pettuste toetamises oma pohhuistliku tegevusetusega süüdi. Ikka need, kes loevad ennast suurimaks rahva eest seisjaks.

  6. uskmatu 6 aastat ago
    Reply

    See pole veel hull kui pakutakse midagi.Mulle tuli kiri kui kohe bitcoini arvele 700$ ei kanna hakkame sinu meiliaadressilt saatma sinu tuttavatele saatma simukirju !

  7. hädapätakatele 6 aastat ago
    Reply

    Need kirjad tulevad mailiaadressile ja tekitavad tüli. Kardad ju viirust ega julge avada, samas olles kirjavahetuses erinevate inimestega, kardad,et oled mõne nime unustanud ja soovides koostööd teha,ootad ta ettep. ja avamata ka ei taha jätta.
    KURADI HÄDAPÄTAKAD- TEHKE END OMA AMULETTIDEGA ISE RIKKAKS, SIIS POLE TARVIS TEISI TÜLITADA.

  8. elle 5 aastat ago
    Reply

    Kuugeldasin ja ei leidnud Professor Steven O

    ssmanni,ega ka Martin Hüvasood.

  9. Kas sa oled olemas? 5 aastat ago
    Reply

    Martin Hüvasoo

  10. nomaeitea 5 aastat ago
    Reply

    Tehke nii, et kui saad sisestada kommentaari, ja loed üle, oled küll veendunud, et tahad selle siia jätta teistele lugemiseks, aga midagi läheb viltu, et saab seda kommentaaari hiljem kas täiustada või ise ära kustutada.
    Või siis eemaldavad moderaatorid, kes seda asja siin juhivad.

  11. samateema 5 aastat ago
    Reply
  12. VEND VAHINDRA 4 aastat ago
    Reply

    SEE Härra Jaan Malleus on praegu 147 aastane. Kuidas saab ta üldse elus olla?

  13. Maxwell 2 aastat ago
    Reply

    Mind pettis mingi 26 000 dollari suurune ettevõte ja mu sõber tutvustab mulle seda uurimisgruppi ja nad aitavad mul raha tagasi saada võid proovida, kui sind on petetud, enne kui nad aitavad sul raha tagasi saada, see on nende veebisait ( w w w . gfrexperts .com )

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.