Toivo Tootsen: EKRE püüab ksenofoobiat rahvuslipu sisse mähkida

Toivo Tootsen FOTO: SANDER ILVEST/SCANPIX

Tallinna Linnavolikogu aseesimees Toivo Tootsen sõnas, et EKRE liige Mart Saarso on langenud reformierakondlase Kristen Michali valesid uskuma ning valimisnimekirjas kõrgel oleva kandidaadi räiged hinnangud näitavad tema sobimatust osaleda riigi juhtimises.

Tootsen sõnas, et Mart Saarso püüab ksenofoobiat rahvuslipu sisse mähkida ning just see on Eesti Vabariigi sümboli solvav ja kohatu kasutamine. „Kui sellisest inimesest saab EKRE teine number valimisnimekirjas, siis paneb see küsima, kas rahvuskonservatiivid on valmis juhtima riiki, kus elab ca 200 rahvusvähemust,“ sõnas Tootsen, kes on ka Keskerakonna fraktsiooni aseesimees linnavolikogus.

Tootsen lisas, et Saarso sõnu lugedes peab EKRElane migrantideks vähemalt poolt Tallinna elanikest, kes räägivad teises emakeeles või pole aaria rassist. „Kuigi valimised on lähedal, on selline poliitika tegemine mitte ainult vale, vaid ka ohtlik. Väga piinlik ja kahju, et erakonna esimees Mart Helme oma erakonnakaaslase hukkamõistu asemel ta kaitseks hoopis välja astus,“ leidis Linnavolikogu aseesimees.

Tootsen selgitas taaskord, et Eesti lipp on Reformierakonna poolt viidud valimisvõitlusesse ning püütakse näidata, justkui Mihhail Kõlvart ei soovi sini-must-valget lippu enda juhitavasse linnavolikogusse. „Ometi on linnavolikogu esimehe laual rahvuslipp ning medaleid on ta toonud just meie sini-must-valge all ja eest sportides. Seega jutt, et Kõlvart ei soovi saali lippu, näitab lihtsalt rumalust ja on reformierakondlaste mängimine nn vene kaardile,“ selgitas Tootsen.

Linnavolikogu aseesimees soovitas veel kord lugeda volikogu istungite saali kujundusprojekti autori Siiri Nõva eksperthinnangut, mille kohaselt on riigilipu paigutamise võimalusi analüüsides selgunud, et sobivaim lähim asukoht on kolmanda korruse fuajee klaasvitraažiga seina keskosas. „Eksperdi hinnangu võttis linnavolikogu kantselei ka arvesse, kuid paraku ei läinud eksperthinnang poliitiliste oponentide süüdistusega kuidagi kokku ja Eesti lipu väärkasutamine jätkub,“ tõdes Tootsen.

Vt. ka https://www.err.ee/868239/ekre-liige-saarso-nimetas-kolvartit-sobimatuks-asiaadiks

Kesknädal.ee

5 kommentaari
  1. Jube 6 aastat ago
    Reply

    sellist möga lugeda, ise tahab veel Võromaalt olla.
    Kes on meil ikkagi aarjaa rassist? Tuleb välja, et kõige lähemad sellele on ROOMAD! Siis on ka arusaadav, miks neid vihkavad juudid ega luba holokausti teiste ohvrite kohta kasutadagi.
    Mis vahe on arvul ehk mis vahe on sel, kas eestis elab 20 või 200 erineva rahvuse esindajat? Ja miks Toits ei räägi midagi võrokate enesemääramisõigusest? Kas iseseisev Võromaa on vastukarva, sest siis ei saa rahvast niipalju lüpsta? On ju majanduslikult arusaadav, et suuremalt elanikkonnalt saab suurema noosi. Oigasid ju meiegi ärikad, kui pidime SRÜ-st suu puhtaks pühkima, sest tänased miljonärid oleks siis olnud miljardärid. Aga seda täna salatakse.
    Miks Toits ei selgita, mis seos on eesti lipul ja vene kaardil? Ega Toits pea ometi silmas Narvataguse ja Petseirmaa alasid, mida Toits ise on kohe valmis südame rahuga maha ärima, st annetama? Ja üldse ei tea Toits vist neid paarisada ruutkilti meie veealal Soome lahest Pihkva järveni, mis samuti maha sahkerdatakse ja sedagi Toitsi heakskiidul.
    Ei saa üldse aru sellisest mögast kuid kui ülemus käsib, siis tuleb teda ka teenida. Tibla vaim on niivõrd ihus ja hinges, et teisiti lihtsalt ei saa.

    • mnjah 6 aastat ago

      ega EKRE valijal ongi raskusi loetust arusaamisega. See ei ole ammu enam üllatus. Ikka samas stiilis nagu EKRE poliitikud ees, nii nende valijad järgi.
      Võiks ju öelda, et issanda loomaaed on kirju ja kõik peavad siia päikese alla ära mahtuma, aga kodumaa pinda sellisega küll jagada ei taha.

  2. Mnjahhhhhhhhhhh..... 6 aastat ago
    Reply

    ….tahab meeleldi Kodumaa pinda jagada Yana Toomiga—kes ootab mõnuga,kuna venelased ka eesti keele välja suretavad, jagab meeleldi M.Kõlvartiga,kes võitleb umbkeelsuse kestmise eest—-(samas see lipu “austaja” ei tunne vähimatki huvi,kuidas saavad koolis hakkama teised rahvused,kellede emakeel ei ole ei eesti ega vene). Kumb Tootsenitest valetas tervele maailmale——, kes ikka ehitas CCCP, is “lööktööobjekte”—tema rääkis õhinal ,et komsomol, tegelikult näljast nõrkevad vangid, kes surid kui kärbsed ja visati lihtsalt raudteetammilt alla võssa. Nüüd on kisa lahti, et keegi julges Kõlvartit asiaadiks nimetada—-kas asiaat on nüüd sõimusõna—tõesti ei teadnudki. Ta ju ongi seda ja see,et endist suurekaliibrilist (ei olnud ju tavaline moosivaras) suli ebaseaduslikud immigrandid (kõigi rahvusvaheliste seaduste järgi nad seda on) valivad—ei tee temast iialgi “meie” inimeseks.

  3. Jane 6 aastat ago
    Reply

    Tänu valedele on Reformierakond oma hääled saanud, töötulemusi ju polnud sest vaesus aina kasvas. Paistab et EKRE võtab eeskuju nendelt kuidas hääli saada inimestelt kes ei austa teisi, alaväärtuslikelt inimestelt kes on kõverdunud vihkamisest vene keelt emakeelena kõnelevate inimeste suhtes. iga rahvuse seas on igasuguseid inimesi ja need vihkajad on hullemate seast. Eestis elab väga palju teisest rahvusest inimesi ja kõik nad peavad Eestit oma kodumaaks. Reform saab oma hääled vassides, valetades, laimates, õhutades vihavaenu ja eks EKRE on aru saanud, et nii on võimalik hääli saada, õiglaselt tegutsedes võib nendest ilma jääda. Vaid Keskerakond saab hääli tubli töö eest hoolides ka kõige vaesemast inimesest ilma laimu ja vassimiseta. Peavoolumeedia ei valgusta seda positiivset mida on juba tehtud vaid otsib vigu. Eelmised 2 valitsust tegid nii palju vigu, et neid on ka vaja parandada. Keskerakonda valivad Eestimaa parimad inimesed kes hoolivad inimeste heaolust ja ei lähe valede, vassimiste ja vihavaenu õhutamise õnge.

    • Asi 6 aastat ago

      pole lihtsalt venekeelsetes inimestes, vaid nende mutukate vihas eestluse ja eesti keele vastu. Elada Eestis 1940.a-st peale ja mitte tahta õppida kohalike keelt on omaette inimsusevastase kuriteo liik.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.