Ratas kõrgematel riigikaitsekursustel: siseriiklik turvatunne ja rahvusvaheline julgeolek toetuvad

Roosta, 14. oktoober 2018 – Peaminister Jüri Ratas ütles täna Roostal XXXIX kõrgemaid riigikaitsekursusi avades, et julgeoleku ja turvalisuse tagamiseks tuleb tähtsustada nii siseriiklikku kui rahvusvahelist tegevust.

„Eestit peab täna turvaliseks riigiks 94% elanikest, mis on kinnitus paljude inimeste, aga kindlasti ka siseturvalisuse eest vastutavate asutuste aastatepikkusest pingutusest,“ sõnas peaminister. Ratas rõhutas, et eestimaalaste turvatunde hoidmiseks tuleb tagada politsei- ja päästeametnikele väärikas palk. 2019. aasta riigieelarve eelnõus on Politsei- ja Piirivalveameti palgatõusuks ette nähtud 12,9 miljonit eurot ja Päästeameti palgafondi kasvuks 7,9 miljonit eurot.

Rahvusvaheliselt on oluline aktiivne panustamine nii NATO, Euroopa Liidu, ÜRO kui bilateraalsetes raamides. „Globaalsete ohtudega toimetulemiseks ja oma heade liitlaste Suurbritannia ning Prantsusmaa otseseks toetamiseks suurendasime suvel oma panust nii Malis kui Afganistanis,“ ütles Ratas. Saheli piirkonda panustades aitame kaasa piirkonnas stabiilsuse ja julgeoleku tagamisele, et terrorism ei saaks vohada ning teistesse piirkondadesse laieneda, lisas peaminister.

Kõrgemaid riigikaitsekursusi korraldatakse alates 1999. aasta novembrist. Kursuste eesmärk on anda ülevaade Eesti julgeoleku-, välis- ja kaitsepoliitikast ning riigikaitse laiapõhjalisest käsitusest, et suurendada koostööd ja ühiskondlikku sidusust riigikaitses. Sellest võtavad osa arvamusliidrid, poliitikud, ettevõtjad, riigiametnikud, kaitseväelased, ajakirjanikud jt. Kursusi on praegusel kujul korraldatud alates 1999. aasta novembrist.

Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.