Kongressi vastukajasid meedias

Toomas Sildam

ERR, Toomas Sildam

Keskerakonna laupäevane kongress Pärnus näitas veenvalt: Jüri Ratas on kahe aastaga selle partei enda kätte võtnud; valdav enamus erakonnast aktsepteerib teda ainsa liidrina ja ta on valinud turvalise valitsemise tee, kirjutab Toomas Sildam ERR-i nädalakommentaaris.

„Jüri Ratas, Eesti praeguse võimupartei esimees, pidas oluliseks, et Keskerakond on kahe viimase aastaga näidanud – riiki saab edukalt juhtida ilma Reformierakonnata. Praeguse valitsuse edukuse suhtes vaidleks opositsioon muidugi vastu. Aga Ratas jättis ütlemata midagi, millele ei saa keegi oponeerida. Ja nimelt: kaks viimast aastat on näidanud, et Keskerakonda saab edukalt juhtida ka ilma Edgar Savisaareta.“

Postimees, 14.10

Keskerakonna kongress võttis vastu põhikirja muutmise otsuse, mille kohaselt tähendab erakonna liikme kriminaalasjas jõustunud süüdimõistev kohtuotsus erakonnast välja arvamist. Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas, et Keskerakonnale on avalikkuse poolt seatud paljuski kõrgemad ootused kui teistele erakondadele ning et Keskerakond annab oma parima, et neid ootusi täita. „Praeguse ja loodetavasti tulevase peaministrierakonnana teeme otsuseid, mis annavad selgelt märku, millist Keskerakonda tänane juhtkond näha soovib ja millist mitte,“ selgitas Korb, et Keskerakonna jaoks on kõige olulisem inimeste usaldus.

Põhikirjale lisati punkt, mille kohaselt tuleb erakonna liikmel juhinduda oma tegevuses sel suvel vastu võetud Keskerakonna eetikakoodeksist. „Ka Keskerakonna eetikakoodeks on Eesti poliitilisel maastikul ainulaadne, kuid loodame jätkuvalt, et teisedki erakonnad poliitilise kultuuri parandamise esimeseks sammuks sellise dokumendini ühel hetkel jõuavad,“ rõhutas Korb.

EPL, 15.10, Villu Zirnask

Kui uskuda, et just tänu Keskerakonna juhtimisele on Eesti tõusnud edulainele, nagu peaminister Jüri Ratas laupäeval Keskerakonna kongressil teatas (majandus kasvab, Eestimaa elanike elujärg paraneb), tekib vähemalt üks küsimus. Miks partei küll tarbijahindadel nii kiiresti tõusta laseb? Septembri seisuga olid eluasemekulud aastaga suurenenud 6,8%, tervishoid 5,3%, transport 5,1%, bensiin kallinenud 13%, värske köögivili 23%, munad 21%! Saan muidugi aru, et Ratase valitsus kütuste maailmaturuhinda, ilmastikutingimusi jms eriti ei mõjuta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.