Allikas: Merkel lahkub 2021. aastal kantsleri kohalt

Angela Merkel Xinhua/Kulumbegashvili Tamuna/Scanpix

BERLIIN, 29. oktoober, AFPBNS – Angela Merkel astub tagasi Saksamaa liidukantsleri kohalt niipea, kui tema mandaat 2021. aastal lõpeb, ütles tema partei allikas esmaspäeval pärast tervet rida poliitilisi kriise ja tagasilööke kohalikel valimistel.

Merkel ütles partei juhtkonnale, et 2021. aastani kestev mandaat saab olema tema viimane ametiaeg kantslerina, märkis allikas, lisades, et Merkel ei taotle vastupidiselt Brüsselis levima hakanud spekulatsioonidele pärast seda kohta Euroopa Komisjonis.

Saksa kantsler Angela Merkel ei kandideeri pärast järjestikuseid lüüasaamisi regionaalvalimistel paremtsentristliku Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) juhiks ja avab 18 aasta järel tee mantlipärijale, teatas parteiallikas esmaspäeval.

“Ta ei kandideeri detsembrikuisel kongressil erakonna esimeheks,” ütles Kristlik-Demokraatliku Liidu allikas päev pärast viletsat valimistulemust Hesseni liidumaal.

Saksa riikliku uudisteagentuuri DPA andmetel kavatseb Merkel ka pärast partei esimehe kohast loobumist liidukantslerina jätkata.

Merkel on juhtinud CDU-d 18 aastat ning väitnud siiani, et parteijuhikoht ja kantsleriamet käivad koos. Kolmteist aastat kantslerirollis olnud Merkeli positsioon on oluliselt nõrgenenud pärast mulluseid üldvalimisi, mis sundisid ta taas ebamugavasse koalitsiooni sotsiaaldemokraatidega.

Merkel annab esmaspäeval kell 13.00 kohaliku aja järgi pressikonverents

1 Kommentaar
  1. Kas 6 aastat ago
    Reply

    antakse kohtu alla või peab tagasi pioneerijuhiks minema.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.