Simson: Andrus Ansipi agressiivsed sõnavõtud tulenevad valimistest

Kadri Simson

Keskerakonna aseesimees, majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul püüab Andrus Ansip valimiste tõttu maalida riigi rahandust tumedates värvides, Rahandusministeeriumi soovitusi ja rahvusvahelisi agentuure eirates.

Simson sõnas, et Ansipi motiivid on ilmselgelt poliitilised ja soov on Euroopa Komisjoni asepresidendi ametis tuua kasu oma koduparteile valimistel ning seeläbi kindlustada enda jätkamist eurovolinikuna. „Paraku ei suuda Ansip jätkuvalt mõista oma kõrge ametiga kaasnevat rolli ning püüab Rahandusministeeriumi soovitusi ja rahvusvaheliste agentuuride positiivseid hinnanguid oma sõnavõttudes lihtsalt eirata. Oma poliitilistes avaldustes esineb Andrus Ansip jätkuvalt nagu Reformierakonna esimees, mitte apoliitiline Euroopa Komisjoni volinik,“ rääkis Simson.

Majandus- ja taristuminister tõi välja, et Rahandusministeerium on korduvalt rõhutanud, et finantsiliselt on mõistlik maksta tagasi laene, mitte suurendada reserve, sest reservide tootlus on madal või lausa negatiivne. „Oleme võimalikeks kriisideks valmis. Kindlasti teab seda ka Reformierakond, kuid see ei lähe nende narratiiviga kuidagi kokku. Nende mure mõjub seda õõnsamalt, et 2008. aastal keeldus peaminister Andrus Ansip ise viimase hetkeni ränka majanduskriisi nägemast ja tunnistamast,“ leidis Simson.

Ta lisas, et valitsus on riigieelarvet koostades lähtunud struktuurse tasakaalu printsiibist, nominaalselt on riigieelarve tulud suuremad kui kulud. „Alles hiljuti tõstis rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch Eesti riigireitingut, millele aitas kaasa Eesti paranenud võime seista vastu väliskeskkonna võimalikele negatiivsetele mõjudele, hea riigirahanduse olukord ning tugev majanduspoliitiline raamistik. Mõistan, et korras rahanduse ja Jüri Ratase valitsuse otsuste taustal, mis on toonud lisaraha enamikule Eesti inimestele, pakkunud kindlustunnet põllumeestele ja politseinikele-päästjatele, aga ka panustanud tugevalt tervishoidu, on keeruline välja tuua põhjendatud kriitikat, kuid endiselt peaministrilt ootaks sisulisemaid arusaamu rahandusest,“ tõdes Simson.

Kesknädal.ee

9 kommentaari
  1. ikka..... 6 aastat ago
    Reply

    …see vana, tüütuseni äraleierdatud laul—-meie andsime lisaraha, meie võtsime nagu Jõuluvana (Keskide puhul Näärivana) kilekotist eurosid ja puistasime peoga laiali, alustades “vähekindlustatutest—(huvitav, miks Simson vaesele rongipiletit ei kompenseeri, samas bussipileti ka neile, kellele seda almust vaja ei ole). Meie jagama “katuseraha” silmas pidades oma potensiaalsete valijate huve. Selle kahe võimuloldud aastaga on meie riik muudetud meile võõraks—-võõras mentaliteet (abituse sündroomi teadlik süvendamine ja sellega “kintsukaapijate” kasvatamine), võõras pealepressiv keel. (Muide Läti Seim võttis vastu seaduse, et tööandjal ei ole õigust lätlaselt nõuda tööle saamisel vene keele oskust—meil pressitakse seda aina rohkem peale). Selle “uue” riigi sümboliteks on vahtus suumulguga, grimasse tegev barrikaadil seisev Toom Yana ja vaikselt susiv (endine kriminaal, keda ilmselt Savisaarele “soojalt soovitas” Vene Saatkond) Kõlvart. Temale on tähtis, et Eesti Vabariik viiks oma pealinnas läbi ülemaailmset “Ryckii Diktanti!” /(huvitav, kas Agur teeb nüüd üksi punast kontserti või kaasab oma endised truud kommnoored GAG,ist), samas pole selle mehe käest kordagi kuulnud Eesti Põhiseadusele vastavate (eesti keele ja kultuuri kaitsmine) seadustele kaasaaitamist, mida ühelt Eesti Riigi kodanikult peaks nagu kuulma. Ka ei suutnud ta kuidagi eilses PBK saates “Vene küsimus”, välja öelda, et armastab Eestit, patriotismist rääkimata. Keerutas kui uss pahnas ja soigus võistlustel Eesti lipu all seismisest. Ebameeldiv inimene. Ratta poisil on aga nende puhul suu alati vett pilgeni täis, seega on ta ka ise samasugune ja pole vaja ei temast ega teistest keskerakondlastest teha Eesti patrioote–nad pole seda.

  2. Asi 6 aastat ago
    Reply

    pole ju Ansipis, vaid meie nõmedas rahanduses, mille keskbande on tõesti veelgi rohkem tuksi keeranud. Juba on tehislikult sisse viidud miinuseelarve, sest vaja on ju altkäemaksudega hääli osta. Kes selle augu pärast täidab? Jälle oodatakse masu, et siis oma käpardlikkus selle kaela ajada. Sest siis tõesti ei saa asjast enam sotti. Turud on täis, kaubast lahti ei saa, väljast tungib pealemakstav kaup meie kliki toel peale ja meie majanduses on veelgi suurem masu.
    Kuid selliseid asju ei maksa Katariinale rääkida, tema ajuke selliseid asju ei võta. Temal on ainult sotsialism ja sotsialism. Röövida ettevõtlikke ja üles osta laisku ja lolle.

    • to Asi 6 aastat ago

      ega jah, Ansipis pole kunagi asi olnud, seda juttu olete korrutanud juba 27 aastat ja jätkate praegugi. Alati on olnud teie hädades süüdi keskbande. Keskbande oli opositsioonis nii võimas, et peletas siit maalt minema üle 100 tuhande maksumaksja. Ikka keskbande, sest midagi muud te lihtsalt ei oskagi teha. Kas sa troll ikka seda aega veel mäletad kui Ansip ei saanud arugi et kriis kohal on ja oma ministeeriumides aasta lõpul ohtrasti kõiksugu preemiajaid jagas kuna eelarve raha oli vaja ära kulutada kuigi kriis oli juba kohal kõige võikamas vormis. EV majandus kukkus sellise kolinaga, aga Ansip väitis et kui see on kriis, siis sellises kriisis ma elada tahangi. Tema jaoks ei muutunudki midagi, ainult väga suur osa maksumaksjatest laskis siit riigist jalga ja seda auku lapitakse siiani. Ansip on taasiseseisvunud riigis kõige ülbem ja ka kõige rumalam peaminister olnud. Olukorras kus sinu valitsemise ajal on pestud üle 200 miljardi vene raha, tulla plõksima ja midagi ette heitma, näitab et reformikad on paanikas lähenevate valimiste eel. Kui ikka Valitsusse ei pääse, siis näeb Ansip oma voliniku kohta nagu oma kõrvu ja see teeb mehe äärmiselt ebakindlaks ja sunnib valetama.

  3. Ott 6 aastat ago
    Reply

    Ansipi loomuses ongi agressiivsus. Nõuka ajal olles kommunist ja töötades vastavates ametikohtades oli ta ka väga agressiivne inimeste suhtes, kes olid kommunismi-vastased. Peaministrina oli ta agressiivne paljude inimeste suhtes, sest vaesus aina kasvas. Töötulemusi tal pole olnud, siis püüab järjekordse agressiivsusega laimata Eestimaa parimaid inimesi. Kindlalt kuulub ta Reformi tagatuppa, kust tulev laim, vassimine ja valestsenaariumid koostamine on nende peamine tegevus. Mis sa hädaga teed, kui töötulemusi pole, aga kuidagi peab hääli saama ja saab ka. Keskerakond saab hääli tubli töö eest, nad ei laima kedagi ega otsi kunstlikult süüdistusi. Kurb, et meie riigis on mõned inimesed kes teisi laimavad, otsivad kunstlikult süüdistusi, rikuvad teiste tervist ja vaid selleks, et end võimule sokutada. Reforierakonna valijatest on ka raske aru saada. Kas tõesti tahetakse edasist vaesuse kasvu.

  4. Lea 6 aastat ago
    Reply

    Keskerakond püüab rahaasju korda seada, sest peale eelmisi valitsusi on see käest ära. Vaesus aina kasvas, kordagi ei tõstetud pensione ega abirahasid, arstiabisaamine likvideeriti ära kohapeal, tekkisid suured järjekorrad, aga tankide ostuks ja meist rikkamate riikidele rahalise abi saatmiseks raha jätkus.Ma ei mõista, mille eest saavad palka Reformierakonna tagatoa tegelased, nad ju ainult vassivad, laimavad ja koostavad valestsenaariume tublide inimeste suhtes rikkudes nende tervist ja segades nende tööd.Keskerakondlik valitsus on selle lühikese ajaga palju teinud meie rahva heaks ja parandanud eelmiste vigu, aga peavoolumeedia ei valgusta seda, vaid leiab kunstlikult vigu et aidata oravaid võimule upitada ilma töötulemusteta. Ja näe imet kergeusklikke leidub, sest hääli tuleb inimestelt kes ei tunne huvi töötulemuste suhtes. Nende arvates las vaesus kasvab. Ansipi valitsuse ajal seiskus majanduskasv, meie inimeste elatustase oli tagantpoolt kolmas, paljud lapsed olid näljas. Nüüd tekkis lootuskiir paremale elule.

    • Ja 6 aastat ago

      suurematele võlgadele.

  5. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Lea ja Ott on rääkinud, kohe panna kirja järgmised nimed ja -tuld!
    Kuulge, kremlitrollid, te ei mõju enam naljakalt ka lollakalt ja veel lollakamalt

  6. Ele 6 aastat ago
    Reply

    Harry on jõudnud jälle siia oma pika jutuga. nojah, Kesknädal on ainuke ajaleht, kuhu võivad kõik kirjutada. Teistes ajalehtedes kustutakse ära paljud õiglased kommentaarid, nendel pole aimugi demokraatiast, jäävad sageli vigased ja labased kommentaarid, peaasi et saab sõimata keskerakodlasi ja vihavaenu õhutada. Õige kriitika läbi ei lähe. Harril ma soovitan peavoolumeedias kommenteerida, nemad vajavad jumalasõna ja pattude andeksandmist.

    • Seal 6 aastat ago

      on pidev järelvalve, et midagi kahjulikku läbi ei lipsaks. Kohe kustutatakse ära ja võid saada ka kommimiskeelu, nt nädalaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.