Ratas Ämaris: Saksamaa panus Balti õhuruumi turvamisse on ülioluline

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, Tallinn, 2. november 2018. a. – Peaminister Jüri Ratas külastas Ämari lennubaasi, kus tervitas NATO Balti õhuturbemissiooni raames Eestis tegutsevat Saksamaa lennusalka. Samuti sai peaminister ülevaate uutest taristu objektidest, mille ehitamist rahastati Ameerika Ühendriikide Euroopa heidutusmeetmete programmist.

„Sakslaste panus Balti õhuruumi kaitsesse on muljetavaldav. Nad on seda teinud iga aasta, alates 2014 ning jätkavad oma missiooni Ämaris ka järgmise aasta alguses,“ lausus Ratas pärast kohtumist Saksamaa kontingendi ülema kolonelleitnant Swen Jacobiga. Peaminister lisas, et liitlaste toetus lennubaasi arendamisel aitab tulevikus tagada NATO üksustele paremaid tingimusi ja väljaõppevõimalusi. Kohtumisel, millest võttis osa ka õhuväe ülem kolonel Riivo Valge, arutati ka ohutusnõudeid, mis kehtivad sõjalennukitele ning nende relvastusele.

Augustist paikneb Eestis 160 Saksa õhuväelast ning viis Eurofighter lahinglennukit. Saksamaa õhuväelased on õhuturbemissioonil Ämaris juba neljandat korda.

Euroopa heidutusmeetmete programmist rahastati viimase kolme aasta jooksul nii Ämari baasi kui ka Tapa linnaku olulisi rajatisi.

1 Kommentaar
  1. Ohoo 6 aastat ago
    Reply

    Kurb, et Ratas on läinud kaasa sõjamängudega teades nagu on kohane tublile keskerakondlasele, et Venemaa ei kavatse meid rünnata vaid tahab hästi läbi saada. Pealegi on Venemaal sellised relvad, et NATO ei saa neist unistadagi. Ja keda kunagi on NATO kaitsnud. Kõik see sõjaks ettevalmistus on kellelegi kasulik, aga tavainimesele mitte. Üldiselt paneb imestama Venemaa kannatlikkus. Aga ehk ta võtab seda huumoriga. USA on olnud anastaja osas ja ehk ta tahab Euroopa riike majanduslikult endale allutada, et mängib kaasa neid Venemaa-vastaseid sõjamänge. Venemaa oli ainuke, kes vabastas suure osa Süüriast isislastest, NATO ei astunud välja isegi Euroopa riikide kaitseks kui seal toimusid isislaste poolt tapatalgud ja vaatas rahulikult pealt kui põgenikud saabusid minemata appi riikidele, kust tulid põgenikud. Peab ikka olema naiivne, et uskuda nagu NATO kohalolek Venemaa piiri äres muudaks midagi, aga siiski vihavaenu ta õhutab küll.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.