Peaminister Ratas politsei 100. aastapäeval: Eesti elanike kõrge usaldus politsei vastu on suur tunnustus

Politsei 100 aasta juubeli tähistamine. Foto: Scanpix

„Eestis elamine on muutunud aasta-aastalt turvalisemaks ning see on suuresti just politsei- ja piirivalveameti tublide inimeste pikaajalise töö tulemus,“ sõnas peaminister Jüri Ratas Eesti politsei 100. aastapäeva tervituskõnes.

Peaminister märkis, et taasiseseisvumise järel on Eesti politsei võimekus igakülgselt paranenud. „Politsei- ja piirivalveamet on kaasaegne organisatsioon, mida tunnustavad partnerid nii kodumaal, rahvusvahelistes organisatsioonides kui ka teistes riikides. Kõige olulisemaks pean aga seda, et Eesti inimeste usaldus ameti vastu on väga kõrge, mis annab tunnistust kogu ühiskonda kaasavast tööst,“ sõnas Ratas.

„Politsei- ja piirivalveamet on selle kõige saavutamiseks pidanud aastate jooksul väga palju muutuma ning ka muutustel on oma hind. Loodan, et tulevikus keskenduvad arutelud sellele, kuidas häid inimesi ametis hoida, uusi teenistujaid leida ning igaühte neist väärtustada ja julgustada,“ ütles peaminister.

Eesti politsei asutati 12. novembril 1918. 1940. aasta suveks oli Eestis üheksa prefektuuri: Tallinna-Harju, Tartu-Valga, Viljandi-Pärnu, Petseri-Võru, Saare, Lääne, Viru-Järva, Narva, Raudteede prefektuur. Eesti politsei taasloomise protsess algas nõukogude okupatsiooni ajal. 1. märtsil 1991 asus taas Eestis tööle politsei. Politsei- ja Piirivalveametis töötab praegu meie kõigi turvalisuse tagamise nimel ligi 5000 inimest.

1 Kommentaar
  1. Varsti 6 aastat ago
    Reply

    tuleb rääkida juba ainsuses, sest peagi jääb järele ainult 1 politseinik! Temagi säilitatakse moepärast, et oleks võimalik 100-le ametnikule palka kantida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.