Karilaid: Jürgen Ligi on Kaja Kallaselt tooli Reformierakonnas alt ära tõmbamas

Jaanus Karilaid Foto: Scanpix

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et Reformierakonna esitatud ettepanekud ränderaamistiku avaldusse tähendavad sisuliselt Reformierakonna loobumist avalduse toetamisest ning Riigikogu rolli püütakse pisendada.

Karilaid sõnas, et Reformierakond on alati rõhutanud oma teadmisi välispoliitikas ning on seda valijatele hävituslennukite saatel ka korduvalt meelde tuletanud. „Need ettepanekud tähendavad aga, et igasugune vastutus soovitakse endalt maha lükata ja saata vähimgi kaasa rääkimise võimalus Riigikogust kiiresti minema. See pole riigimehelik käitumine isegi Reformierakonna standardite järgi,“ rõhutas Karilaid.

Ta meenutas, et nii president Kersti Kaljulaid, erinevad ühendused kui ka varasemalt Reformierakond ise on toetanud parlamendi rolli ränderaamistiku küsimuses. „Vandeadvokaat Jüri Raidla ütles täna selgelt, et Eesti on parlamentaarne riik. Kui mingi küsimuse arutelu läheb riigikogule, pole see kriis, vaid parlamentarismi võidukäik. Reformierakonna vabandused, et riigikogul ei tohi siin oma arvamust olla, pole tõsiseltvõetavad,“ tõi ta välja.

Karilaid ütles, et kui Reformierakonna esimees Kaja Kallas on algusest peale olnud ränderaamistikuga liitumise poolt, siis fraktsiooni juht Jürgen Ligi on ÜRO dokumenti kritiseerinud.  „Peale on jäämas Jürgen Ligi arvamus. See tähendab, et erakonna juhiks on küll Brüsselist tulnud Kallas, kuid sisuliseks juhiks hoopistükkis Jürgen Ligi.  Oma erakonna juhi õõnestamine läheb ka kokku tagatoa mehe Kristen Michali senise käitumismustriga. Sai ju ka eelmine juht Hanno Pevkur tema sepitsuste toel sule sappa,“ rääkis Keskerakonna aseesimees.

Karilaid sõnas, et õiguskantsler on korduvalt viidanud, et ränderaamistik pole siduv ega ohusta meie suveräänsust. „Avalduses on selgesõnaliselt välja toodud, et otsustame ise keda riiki lubame ning rõhutame üle, et jääb meie otsustada, kuidas rändeküsimusi meie riigis lahendada. Kahju, et Reformierakond kardab väga konkreetsele ja Eestile vajalikule avaldusele toetust näitamast,“ tõdes Karilaid.

5 kommentaari
  1. Jannukene 6 aastat ago
    Reply

    teeb kõik, et rehvibandet seestpoolt urgitseda ja omavahel kisklema ajada. Vist on Jurka Jannukesele lubanud paar kohta kõrgema paigutuse. Loll on ju püüdlik!

  2. Põrgupõhjalt 6 aastat ago
    Reply

    See ka veel.
    Nagunii juba ümberrigi õudne küll!
    Issand,ole armuline, päästa paharettidest.

  3. Karilaid..... 6 aastat ago
    Reply

    Kui ei ole SIDUV, siis miks venestajad tõmblevad? Sellisel “mitte midagi taotleval” dokumendil on siis meie allkiri või mitte, mis tähtsust sellel siis on? Keskerakonnale on aga see vägagi tähtis, Venemaa on sellega ühinenud ja selle lepingu alusel on piirid Venemaa ja Eesti Riigi vahel praktiliselt kadunud—lõpetage siis piirile raha kulutamine, parem valmistuge uute Lasnamägede ehituseks. See rõõmustab teiesuguseid eestlaste väljasuretajaid ju kindlasti väga. Saate aina hääli juurde ja varsti istub see õudne Toomi-mutt presidendi toolil. Eestlastele võite aga kohe hakata matuseid korraldama.Toom ja Kõlvart saavad siis ,koos veel eesti keelt mäletajatega, meie haudadel tantsu lüüa. Suurim oht tuleb ju idast, mitte Aasiast, Aafrikast. Isu eestlaste hävimise järgi on nii suur, et ei mingeid parandusi, soovitusi, kahtlusi—võtame vastu ja alustame kohe täitmisega.

  4. Lugege.... 6 aastat ago
    Reply

    …”MK Estoni!” —artikkel “Miks venelane armastab Stalinit”, kus ajaloolane, publitsist Aleksander Tšipko analüüsib nn. “vene hinge” fenomeni, kus vaatamata miljonitele omaenda rahvuskaaslaste laipadele, ülistatakse endiselt Stalinit või vähemalt ei mõisteta hukka ega häbeneta . Kui inimene pole võimeline vahet tegema heal ja kurjal, pole ta ka võimeline normaalseks mõtlemiseks ega elamiseks. (Eurooplastele arusaamatu jõhker, vinguv, rahulolematu, nõudev, pealepressiv ,ähvardav jne). venelaste käitumine kõikides teiste rahvaste kodumaades. Venelane käib kummardamas “Pronkssõdurit” –tähistab sellega kahtlase väärtusega “võitu”,( mitte ei mälesta hukkunuid) , mis tõi kaasa miljonitele kannatusi, kuid ei mälesta Stalini ohvreid. Venelaste meelest on ikka väga suur vahe Stalini mõrvarite poolt surnuks külmutatud lastel teel Siberisse (saadeti teele tormi ja tuisku, külmakraadide juures, mida isegi linnud ei talunud, suunas, kus polnud kilomeetrite kaupa ühtegi küla –kindlalt surema) Hitleri gaasikambrites hukkunud lastel. Kui venelane suudaks olla normaalne, mitte orjamentaliteediga jõu ees roomaja, siis oleksid nad ju normaalsed naabrid, kuid nad pole seda, vaadake või olukorda Ukrainas ja kas arvate, et nad siin teisiti käituksid? Vot just sellepärast ei talugi me neid, sest näeme, mis igal aastal toimub Filtri teel ja Bussijaama juures. Rõve, eemaletõukav , lausa vastik soviettide prasdnik, mis leinast valgusaastate kaugusel. Muide, seda artklit hoiduvad venelased kommeneerimast, täpselt nagu Putini kojukutseid. Seda enam on ebameeldiv eestlastest keskerakondlaste ja eestlastest toetajate jutud , kui “süütud” venelased ikka on. Neid süütuid on käputäis ja need ei ole ka selle erakonna liikmed.

    • On 6 aastat ago

      mõeldamatu teha vankale selgeks et laip = laip. Tema jaoks on tähtis, kas laip on NAŠ või mitteNAŠ. Ja kas selle tekitasid NAŠI või mitteNAŠI.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.