Reps: Eesti väga head õpetajad tulevad ühiskondlike muutustega toime

Reps: Eesti väga head õpetajad tulevad ühiskondlike muutustega toime Foto: THM

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps arutles täna Viljandis toimuval kongressil hariduse ja kultuuri vahekorra üle. Üheskoos kultuuriminister Indrek Saarega räägiti tulevikuväljakutsetest, digiühiskonnast, rahastamisest. Reps kinnitas, et tulevikuühiskonna üks alustala ongi Eesti väga head ning kohanemisvõimelised õpetajad.

“Tahan õpetajatele ühelt poolt öelda, et jätkake samas vaimus, sest meil on tegelikult kõik hästi. Kuid teisalt on ühiskondlikud muutused paratamatud ja pidevad ning meie suurepärases korras haridussüsteem peab praeguse seisu hoidmiseks pidevalt kohanema. Seega tuleb hoolikalt läbi mõelda, milliseid muutusi me tulevikus vajame, et praegune hea seis saaks jätkuda.” ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps. „Meie õpetajad alustavad ju laste kasvatustööga maast madalast. Näiteks on meil õpetajale pedagoogilise kõrghariduse nõue juba lasteaias, mis on maailmas erakordne.”

Ministrid rääkisid ka hariduse ja kultuuri rollist Eesti riigi jätkusuutlikkuse hoidmisel. “Uhkus, eristumine, identiteet. Meie rahvus on nii jõuliselt seotud meie rahvuskultuuri ja keelega. See on see, mis meid ühendab,” ütles Reps.

Eesti Kultuuri Koja, Eesti Teaduste Akadeemia ja Eesti Haridusfoorumi korraldatav Kultuuri ja Hariduse Kongress 2018 „Inimese areng ja õppimine Eesti kultuuris“ toimub 23.-25. novembril Tallinnas ja Viljandis.

Täna räägiti kongressil mitmest aspektist hariduse tulevikust ja uuest haridusstrateegiast. Üldharidusosakonna asejuhataja Pille Liblik andis ülevaate Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) projektist Haridus 2030. Paneelarutelus Eesti hariduse ja kultuuri kestlikkusest lokaalses ja globaalses võtmes osalevad haridusstrateegiat vedavad Marju Lauristin, Margit Sutrop ja Raul Eamets ning Tiit Aleksejev ja Ülle Matsin.

1 Kommentaar
  1. Kulla 6 aastat ago
    Reply

    Mailis, iga muutus pole haridusele kasulik. Seetõttu ei saa kohe nõuda, et kõik õpsid peaks mandumiskavaga kaasa minema, muidu pole nad head õpsid. Soovitan teha aprillis ette teatamata valikuliselt 5-s põhikoolis üle Eesti tasemetöö 6. ja 9, klassile, palju neist selle töö ära teevad 1969 aasta nõuete järgi? Siis saab ka teada, millise tasemeni me mandunud oleme.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.