Venemaa tuleb hindama Eesti kalaettevõtete kõlblikkust nende turule

Foto RAIGO PAJULA/SCANPIX

Venemaa veterinaaramet Rosselhoznadzor on teavitanud veterinaar- ja toiduametit (VTA) soovist tulla inspekteerima Eesti kalaettevõtteid ja järelevalvesüsteemi.

VTA tegi jaanuaris Rosselhoznadzorile ettepaneku viia inspekteerimine läbi märtsis ning palunud ka täpsustavat infot, milliseid ettevõtteid soovitakse külastada, ütles ameti pressiesindaja BNS-ile.

Konkreetseid ettevõtteid ning ajavahemikku Venemaa pädev asutus pole nimetanud. Inspekteerimise tulemused selguvad pärast auditi toimumist.

Venemaa veterinaaramet Rosselhoznadzor eemaldas 2017. aasta detsembris Eesti ja Läti sprottide impordikeelu kahelt ettevõttelt, DGM Shipping AS-ilt ja SIA Karavelalt.

“Ülejäänud ettevõtetele kehtivate impordikeeldude võimalik eemaldamine tuleb kõne alla siis, kui Eesti ja Läti vastavad institutsioonid on esitanud piisavad tõendid, et tuvastatud rikkumised on kõrvaldatud,” ütles Rosselhoznadzori pressiesindaja toona.

Rosselhoznadzor keelas 2015. aasta suvel kalatoodete impordi Eestist ja Lätist, viidates veterinaar- ja ohutusnõuete rikkumistele.

8 kommentaari
  1. Kas 5 aastat ago
    Reply

    selline nuhkimine tähendab seda, et kui Venemaalt tuuakse sisse vedelkütust, siis on Eestil õigus tuhnida Venemaa õlitööstustes? Miks ma selles kahtlen?

  2. u. 5 aastat ago
    Reply

    Poliitikud peaks suutma avada venemaa turu Eesti majandustoodetele. Siis tõenäoliselt peatuks Eesti maa ja metsade müük ning hakkaks kasvama riigi- sh maapiirkondade majandus.
    Isamaarüüstajate pikaajalise tegevuse tulemusena on Eestist saanud maailma kirbuturg ja rahapesu keskus.

    • Jeruusalemma_troll 5 aastat ago

      Mitte mingil juhul ei tohi Venemaaga arendada kauplemist üle 5% tervikkaubandusest. Sest vankad vihkavad meid ja nende sõltuvusse sattudes hakkavad nad siin võimutsema. Keskbande, isamaareeturid ja pedesotsid on nende käsilasena olemas. Kui lisandub ka Эстония99, siis on kompott täiuslik. Sellepärast tulebki eelseisval võltsvalimisel saad aselline tulemus, et need 4 ei saaks kokku üle 50 koha Vargamäel.
      Kui meie kaubavahetus Venemaaga ei ületa valdkonniti 5%, siis nende sigadused ei mõjuta meid tuntavalt ning seda saab klattida.

    • u 5 aastat ago

      Kaubavahetus venemaa tootjatega oleks kohalikule Eesti väikeettevõtjale väga kasulik. . Meie kirbuturu operaatorid aga leiavad, et eestlane peab ostma võimalikult kallilt, sest siis on kasum suurem ja kuskil piiri taga asuv venega kauplev emafirma saab suurima tulu. Selle saavutamiseks püütakse võimalikult piirata otsekaubandust ning venevaenamine on selle lobitöö poliitika.
      Vaata Google Maps abiga venemaa linnades ringi, tanklates on hinnad näha – 50 senti/l.

  3. uskmatu toomas 5 aastat ago
    Reply

    “Sest vankad vihkavad meid”Sa Jeruusalemma_troll võiksid valgustada kes selles süüdi on ?
    Täna jänkid püüavad peale suruda meie tungival toetusel oma maagaasi mis kallim kui vene oma,Mikser nõuab mingite arusaamatute õigustustega sanktsioone jne.Keegi kuskil arvab midagi ja meile kui mõtlemisvõimetutele on see kohe raudne tõde ! Me oleme muutunud USA klähvivaks mopsiks aga mitte iseseisvaks riigiks.

    • Vankad 5 aastat ago

      vhkavad kõiki, kes on kunagi nende võimu all olnud aga nüüd on vabad või kummardavad teisi. Pole sellist mõistet nagu venelane, on ainult mõiste SUURvenelane. Vankad ei oskagi väikselt mõelda. Neil oli isegi maailma suurim mikroskeem!

  4. kas.... 5 aastat ago
    Reply

    …venelastel juba nälg majas, et äkki meie kalad teda huvitavad. Alles ei kõlvanud miski, kõik oli halb ja venelase peenele seedimisele vastuvõtmatu. Minu arust peaks selja sirgeks lööma ja neile mitte midagi andma.

  5. Aivar 5 aastat ago
    Reply

    Eelkommenteeria eksib natuke, kui väidab, et venelased meid vihkavad! See ei ole nii. Igasugused putinoidid ei ole enamuses venelased, kui neid Vene meedias pröökavaid indiviide vaadata, siis nende välimus ja pärisnimed( mis on muudedud paljudel venepäraseks, aga see oli juba revolutsiooni aegne trend) annavad selge rahvusliku eripära.
    kes meil “võitlesid” venelaste “õiguste2 eest? Kleski. reva, Linter… vene nimed või?
    Aga kui süveneda asjasse, siis paraku venemaal on ikka vana mure- ei suudeta oma rahvast kodumaisega ära toita! Puudub see heaoluühiskonnale nii vajalik omadus- töökus, tahe ja ratsionaalsus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.