Tuuleenergia arendamisel on tähtis roll Eesti taastuvenergia eesmärgi täitmisel

Foto: Jürgen Randma (Riigikantselei)

Täna toimus Stenbocki majas kohtumine tuuleenergia- ja tehnoloogia esindusorganisatsioonidega, mille peaeesmärk oli arutada, kuidas saavutada aastaks 2030 seatud siht, et pool meie kasutatavast energiast tuleks taastuvatest allikatest.

Peaminister Jüri Ratase sõnul tuleb aastaks 2030 seatud taastuvenergia eesmärgi täitmiseks kindlasti investeerida erinevatesse taastuvenergiaallikatesse. „Kahtlemata on siin väga oluline roll ka tuuleenergial. Seatud eesmärgi saavutamiseks peavad riik ja ettevõtted tegema tuuleenergeetikasse uute investeeringute tegemiseks konstruktiivset koostööd,“ ütles peaminister.

Ratas lisas, et tuuleenergeetika valdkonna arendamisel tuleb tagada erinevate osapoolte – Eestimaa elanike, ettevõtjate, omavalitsuste, riigikaitse ja teiste – huvide tasakaal. „Lõpptarbija jaoks on kahtlemata kõige olulisemad mõistlik energiahind ning puhtam keskkond, kuid samavõrd tähtis on ka riigi julgeolek, arenduste negatiivsete keskkonnamõjude vähendamine ning mitmed muud aspektid. Järgmise valitsuse laual on keerulised, kuid olulised valikud. Töötavad lahendused saavad sündida vaid eri osapoolte koostöös, mille aluseks on soov seatud taastuvenergia eesmärke täita,“ märkis peaminister.

Kohtumisel osalesid valitsuse poolt peaminister Jüri Ratas, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist, justiitsminister Urmas Reinsalu, kaitseminister Jüri Luik, majandus- ja taristuminister Kadri Simson, ning rahandusminister Toomas Tõniste. Tuuletehnoloogia liidu esindajana osales kohtumisel Andres Sõnajalg ning Tuuleenergia Assotsiatsiooni esindajana Aavo Kärmas. Tuuletehnoloogia Liit koondab 35 ettevõtet ja Tuuleenergia Assotsiatsiooni 20 ettevõtet.

Kohtumisel ei käsitletud eri kohtuvaidlusi seoses tuuleparkide arendamisega.

3 kommentaari
  1. Aga 5 aastat ago
    Reply

    miks Jurka valitsus on pidevalt tuulemeestele kaikaid kodaratesse pildunud? Alles nüüd enne valimist on muutunud suurteks heategijateks. Küll ei tohi tuulikuid rajada sinna, siis tänna, siis ala riigistatakse, et eramehed ei tohiks odavamalt teha ja muud taolist jama. Ei usalda Jurka valitsust! Kui ta on petnud seni, siis petab ka edaspidi! Jurka valitsusele EI!

  2. Unustasin ära 5 aastat ago
    Reply

    TUULIKUD ON SAATANAST.!
    MIKS EI KASUTATA UUSIMAID TEHNOLOOGIAID? TUULEMEESTEL POLE KASULIK ,SEST SEE KALLIM -MÕTLEN SELLE ALL nn:TUULELOHESID, MIS TUULT OTSIVAD JA ENERGIA MAALE SUUNAVAD, MILLE VALMISTAMISEKS EI KULU PAIGALSEISVAID METALLJURAKAID= METALLI TÖÖTLEMINE jms.KESKKONNAKAHJULIK, MIS TUULETA VAKKA SEISAVAD., TUHANDEID LINDE HAKIVAD, LOOMADE JA INIMESTE TERVISELE LAASTAVALT MÕJUVAD.
    VALITSUS PEAKS EHK ERAPOOLETUMATE TEADLASTEGA NÕU PIDAMA ,SEDASI SAAKSID VALITSEJADKI TEADA,MIS MAAILMAS ÜLDSE OLEMAS ON, MITTE EI LASE ENNAST REHEPAPI KOMBEL KAVALATEL ANTSUDEL LOLLITADA.

  3. ??? 5 aastat ago
    Reply

    JA MISPÄRASTB LUBATE HANESID TAPPA.??? TEISED TULEVAD KODUMAALE – SEE ON NENDE KODUMAA KA JU- MITTE AINULT AHNETE PÕLLUMEESTE JA JAHIMEESTE MAA. (õnnetuseks )- TULEVAD, ET ARMASTADA, LAPSI SAADA…HANED, MUIDE VALIVAD PAARILISE TERVEKS ELUKS…KUI TOO SUREB, KANNATAB ÜKSINDA JÄÄNU SUURT DEPRESSIOONI =HINGEVALU. SAGELI ELU LÕPUNI.
    VÄIKLUS ON INTELLIGENTSUSE VASTAND JA VAEVAB VÄIKLAST INIMEST NAGU ALLERGIA, KES OMAKORDA
    VAEVAB KESKKONDA, MILLES ELAB.
    INIMENE EI OLE LOODUD MAAILMA TAPMA JA AHISTAMA, ET LAHENDADA PROBLEEME. NEED TULEB LAHENDADA TEISTELE ELUSOLENDITELE = KÕIKIDELE OSAPOOLTELE SOBIVALT. LEIDA,OTSIDA,LEIUTADA NEED VÕIMALUSED. VANASTI JA KA MUJAL KASUTATAKSE PRAAKSEEMNETEST MITTEKVALITEETSETE TAIMEDE JA VILJA KÜLVAMIST ENNE NEID PÄRISPÕLDE,KUHU LINNUD SÖÖMA TULEVAD. MÕELGE.OTSIGE.
    MÕISTLIK OLEKS EHK ÕPPIDA KÕIKI RESSURSSE TEISTE ELUSOLENDITEGA JAGAMA, MITTE KÕIKE ENDALE KRAHMAMA.
    HUVITAV, MIS PARTEIDEST VASTUTAVAD ISIKUD ON???

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.