Reinsalu: Ratase ettepaneku stiil viis kõnelustega nõustumiseni

Urmas Reinsalu FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Isamaa liige, justiitsminister Urmas Reinsalu ütles, et Keskerakonna ja EKRE-ga koalitsioonikõneluste alustamise ettepaneku vastuvõtmisel oli oma osa stiilis, kuidas kutse esitati, vahendas rahvusringhääling.

Reinsalu rääkis “Ringvaates”, et erakonna eestseisus arutas Keskerakonna ettepanekut põhjalikult ning ühehäälsele otsusele jõuti pärast pikka debatti.

“Argumendid olid ennekõike seotud sellega, et nagu iga erakond soovib – ka nendest viiest erakonnast, kes täna parlamendis on – saada oma programmi realiseerima valitsuskoalitsiooni, nii on ka meie huvi see. Ja me usume, et meil on võimalik oma ideid realiseerida selles koalitsioonis, mille konsultatsioone me hakkame pidama,” rääkis ta.

“Kindlasti oli selles ka oma osa teatud stiilil. Jüri Ratase stiil või ka sõnum selle kohta, et niisuguste punaste liinide alusel läbirääkimisi ei peeta, vaid partnereid käsitletakse võrdselt, on kindlasti omaette argument,” lisas ta.

Reinsalu tunnistas, et ees seisvad koalitsioonikõnelused tulevad pingelised ning ka Keskerakonna ja EKRE-ga läbirääkimiste alustamise otsus polnud lihtne.

Tema sõnul arutas Isamaa eestseisus väga tõsiselt ka Reformierakonna ettepanekut, kuid selles küsimuses oli probleem Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna erimeelsused.

3 kommentaari
  1. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    On teada mis erimeelsused on isamaal ja sotsidel. kuid sotsid on palju etemad kui isamaalased.Keskerakonnal oleks nendega ühinemine olnud õigem, kuid sotsid ei saa läbi ekrelastega ja arvuliselt ei sobi liit sotsidega.Isamaa on olnud alati vaid kohatäiteks et arvu kokku saada, nende häälte saak on alati olnud väike. Ma ei looda sellelt liidult midagi head, aga ehk siiski on see etem kui liit reformierakonnaga. Kõige hullem on see, et EkRE-l jaIsamaal pole esikohal meie inimeste elatustaseme tõstmine vaid vihavaenu õhutamine Venemaa vastu kuigi praegune Venemaa pole meile migagi halba teinud. Esikohal peaks olema see, et iga meie maa inimene elaks inimväärsrt elu ja valitseks sõbralik suhtumine kõigi meie elanike vahel.

  2. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Keskerakonnal pole kellegagi ühineda. Kahjuks sotsidega ei saa aga EKRE ja Isamaa ei ole head kaaslased.

  3. Rein Mark 5 aastat ago
    Reply

    Ratase stiil on kogu aeg olnud partneritega , kui võrdne võrdse arvestamisega.Seepärast on teda oponentide poolt halvustavalt ka pehmoks nimetatud.Matchoks muutus ta üle öö siis, kui Kaja Kallasele korvi andis viimase ultimatiivse nõudmise järel, mis algavad koalitsioonikõnelused kohe lukku keeras

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.