Raimond Kaljulaid astus Keskerakonna juhatusest välja

Raimond Kaljulaid

Raimond Kaljulaid astus Keskerakonna juhatusest välja, kuna ta ei nõustu erakonna juhatuse otsusega alustada kõnelusi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga.

“Andsin täna [teisipäeval] Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele teada, et astun välja Keskerakonna juhatusest – protestiks Keskerakonna juhatuse eilse [esmaspäevase] otsuse vastu EKRE-ga koalitsioonikõnelusi alustada,” teatas Kaljulaid.

Kaljulaid kirjutab oma blogis, et hääletas juhatuses EKRE ja Isamaaga kõneluste alustamise vastu.

“Keskerakonna juhatuse otsusega seoses on mul kaks valikut – aktsepteerida seda või astuda juhatusest välja. Ma ei saa seda otsust aktsepteerida ja seega astun juhatusest välja,” kirjutab Kaljulaid.

Kaljulaid kirjutab, et Keskerakond on olnud vene kogukonna huvide esindaja Keskerakond ja aidanud sellega hoida õrna tasakaalu Eesti ühiskonnas. “See tasakaal on nüüd rikutud,” kirjutab Kaljulaid.

“EKRE poliitikud on korduvalt pisendanud Hitleri kuritegusid. Üks nende poliitik on nimetanud lastetuid naisi “ühiskondlikult kahjulikuks elemendiks” ja teine teatanud riigikogu liikmena meie liitlasvägede sõduritele – kandke vormi, kui peksa ei taha saada!” kirjutab Kaljulaid.

“EKRE on oma valimiskampaania ajal kasutanud võtteid, mida ei tohi kasutada. Nende tulemus on saadud ebaausalt ja pettusega. Nende majandusprogramm on absurdne ja Eesti inimeste heaolu ja sissetulekuid selle ellu viimine kuidagi ei paranda. Sellel seltskonnal puudub vastutustunne riigi ees. Mis valitsusest me nendega räägime?” seisab Kaljulaiu postituses.

“Kui Keskerakond soovib tulevikus omada mingitki usaldust Eesti ühiskonnas, siis tuleb sellest kohutavast koalitsioonist loobuda veel enne kui see saab moodustatud,” seisab blogipostituses.

BNS

24 kommentaari
  1. Siin 5 aastat ago
    Reply

    on ilmselgelt mängus karvane käpp Kadriorust. Sest ainult nii loodab Kersti moodustatavat liitu lõhestada. Raimondo koht on ilmselgelt pedekeatest sotside juures, sinna varemgi peitu poetud.

  2. Üldse 5 aastat ago
    Reply

    tundub, et keskbande juhatus peaks tegema suure puhastuse oma massimõrvari Staalini pooldajate seas. Las lähevad tagasi sinna, kus seda massimõrvarit veel austatakse.

  3. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    selle liigutuse taga ei ole midagi muud kui EP valimised. Kahju, et veel enne kui millegi üle arutama hakatakse, tehakse selline samm. Kaljulaidi erakordne RE lembus üllatab mind. Ma võin mürki võtta, et enamik eestimaalastest ei taha tagasi võimule upitada RE, selleks on liiga palju roiskunud asju pinnale ujunud, mis kõik viivad RE juurde. Me ei saa ega tohi selle ees lihtsalt silmi sulgeda. Alustades miljarditesse ulatuvast rahapesust ja lõpetades dopingumaffiaga. Ei ole lihtsalt nii, et vahetame erakonna juhi välja ja seda kõike ei oleks nagu olnudki. T.Savi, N.Seli, Alaver, Smigun, Saarepuu…neid kõiki seob Reformierakond. Siin riigis peab midagi muutuma ja kui isegi ei jõuta ära oodata koalitsioonitulemuste tagajärgi ja juba paugutatakse uksi, siis on siin midagi valesti. Kaljulaidil ei ole õigust rääkida kogu KE valijate eest, sest ta lihtsalt ei tea neid seisukohti. Täna on ärevil kõigi kolme erakonna valijad ja seda teavad erakonna juhid ise ka ja selline Kaljulaidi käitumine ei ole kindlasti õige. Ootame ikka ära, mis sellest koalitsioonist saab ja ärme hakka siin juba uut parteid moodustama või vana lõhestama. Lõhestamine on pigem RE retoorika olnud kogu aeg ja see miskipärast Kaljulaidi ei häiri. Mina tean täna kõige rohkem seda, et RE ei tohi võimule lasta ja ma arvan et ma pole ainus ja selle kõige suuremaks põhjuseks on tagajärjed mis vaatavad vastu nende 17 aasta laastavast valitsemisest. Ei hakka kõike üles loetlema, aga mõned olulisemad: olematu regionaalpoliitika, jõukamate soosimine, üle 100 tuhande maksumaksja küüditamine, saamatus ja oskamatus majandust edendada ja venekaardiga vehklemine ja vastandamine ja välistamine, pluss veel see roiskuv ollus mis täna siin haiseb kohutavalt. Kui maapiirkondadega kohe tegelema ei hakata, siis haigutab seal varsti tühjus, kellele te neid internetiühendusi ehitate?

    • Arvad 5 aastat ago

      et Kaljulaid hüppab sotside asemel hoopis rehvide sekka? Et sealt siis edasi Brüsselisse karata? Äpusotsidega ju enam välja ei vea.

    • to Arvad 5 aastat ago

      asi selles ongi, et tal pole kusagile enam hüpata, seal Ansip, Rõivas juba ees. Kas kolmandaks või? Kaljulaid kunagi paotas mingi fraasi, millest sain aru et ta kandideerib EP valimistel ja ta tahab saada võimalikult head kohta KE nimekirjas. Jutt sellest et isegi RE ei ole langenud nii madalale kui EKRE……ei päde. Esiteks pole EKRE kunagi rünnanud KE nii palju kui seda RE on teinud. Küsimus on USALDUSES, mida eile Isamaa välja ütles, aga mitte üks ajakirjanik sellest rääkida ei taha. Kõik kirjutavad sellest milline õudne võimuiha on Ratasel(naera pooleks, tõesti või?), milline halb kaotaja ta on ja nutab ikka veel kaotusvalust(tõesti või, miks mina seda ei märka), jne, jne. Võtke meediast paus ja teeme paastuaja ja ei kommenteeri ei Delfis, EPL ega ka PM-s. Klikimeedia on täiesti arust ära läinud, selline tunne nagu nad oleks kuskile panustanud suure hulga raha ja see kipub nüüd käest libisema. KE liikmed võtku ka vabalt ja ärgu rapsigu Kaljulaidi kombel. Õnneks Toom on targem ja Kõlvart samuti.

    • Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago

      Kahju Jürist: omad vitsad peksavad.Ei hammustanud läbi, et homomehi ei saa usaldada.Nood ei ole ju mehed vaid rohkem nagu eided. Ja muutlik on naisemeel-nagu ütleb laulusalm. Emane tüüp kes õlitatud reetlikkusega müüs maha E.Savisaare müüb nüüd maha ka Jüri Ratta? Jüri peaks esimese liigutusena viskama selle eide erakonnast välja. Viivitamatult.

    • Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago

      Mitte voodielu ei pea seadustama: voodis müramiseks ja suguelu elamiseks ei pea olema abielu või kooselu registreeritud. Inimestel tekivad suhtes koos elades muud nt. õiguslikud probleemid mida on vaja reguleerida analoogiliselt perekonnaseadusega. Kooseluseadus püüab paarisuhteid reguleerida.

  4. Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago
    Reply

    Kuigi öeldakse, et maitse üle ei vaielda-siis sellest hoolimata on palju maitselagedaid inimesi…
    Raimondile ei meeldi see, et EKRE sai palju hääli valetades. Aga ka RE sai palju hääli valijatele näkku valetades(maksukaos!!! o,5 miljardit!!! saamata jäänud makse jne jne) et mitte öelda on alati saanud? Eksole?
    Ja siis veel need Külmkapi Taavi juurutet e-valimised mis on ju täiesti kontrollimatud.
    Ainuüksi selle põhiseadusliku kaose et mitte öelda -sigaduse eest koos sinna juurde kuuluva massiivse ajupesu läbiviimise eest peaks RE igavesti välistama. Aga Raimondile meeldib!!? Raimond uunustab need “pisiasjad ära?
    Pakun, et põhiline asi mis Raimondile meeldib RE juures on see et nood pooldavad kooseluseadust ning ei meeldi see, et EKRE ei poolda.
    Mina isiklikult ei ole kooseluseaduse vastu mul ei ole midagi homode kooselu reguleerimise vastu aga …eesti homomeeste häda on selles, et nad kõik tahavad olla peened homomehed kuid kui midagi teevad siis ikka nagu tavalised pederastid.

    • Miks 5 aastat ago

      peab iga pederastipaari voodielu seadustama, kui see võib vabalt toimida nagu on toimunud seni aastatuhandeid?

  5. Ei pidanud 5 aastat ago
    Reply

    Ei pidanud Ratasest eriti lugu, kuid nüüd jääb üle talle vaid tugevat närvi ja sirget selga soovida.Au talle, et ta reformipättidega kampa ei läinud.Nüüd peab ta vastu seisma vene-reformi jõugu survele ja vajadusel nad KE-st kõrvaldama-R.Kaljulaid tuleks oma partei laimamise pärast kindlasti erakonnast välja heita.
    Nüüd on ehk võimalik moodustada eestimeelne valitsus, kui kolm osapoolt suudavad kokku leppida.

  6. Kaljulaidile. 5 aastat ago
    Reply

    Võta võim üle ja erakond ei lagune. Reetur Ratas on pidevalt oma sõnu söönud ja valetanud. Reetis Savisaare ja reedab kõike neid, kes praegu ei ole temaga nõus. Ma olen kaua aastaid erakonnas ja valus vaadata, millega Ratas hakkama on saanud. Reeturist ei saa inimest. Tehku nemad uus erakond, Aadu Must koos oma saamatu tütrega, Ratas ja emalõvi Reps.
    Saaks ükskord rahu. Praeguseks erakonnast on lahkunuid palju ja lahkuvad veel paljud.

  7. Visake 5 aastat ago
    Reply

    see stalinist Kaljulaid teistele hoiatuseks välja, las kraaksub kremlimeelsetega oma eestlusevaenulikke loosungeid.

  8. Visakele. 5 aastat ago
    Reply

    Oled ikka rumal. Mis moodi Kaljulaid stalinlist oli ja on. Tema alles palju aastaid peale Stalini surma ronis isa kotikesest välja ja vabariigi tegemise ajal olnud ta ka punane. Ehk sündides verega koos. Sina aga tema sõimaja oled harimatu ja rumal.

    • Ega 5 aastat ago

      hilisem sündimine vabasta noori värvusest. Kui pojake on punameelne, siis on ta ka hingelt punane.

  9. unustasin 5 aastat ago
    Reply

    veel selle ütlemata et RE ja SDE-l on praegu 44 kohta ja hoidke oma erakonna Riigikokku valitus saadikutel silm peal, Kaljulaid võtab kõigepealt need ette, keda üles kruttima hakkab, lihtne matemaatika näitab et piisab 26-st 7-l pea segi ajada ja ongi kõik. Kainet meelt kõigile teile seal erakonnas. Kaljulaidi ukse paugutamine ei ole aksepteeritav.

  10. Eks 5 aastat ago
    Reply

    Kaljulaid arvanud, et tema ühine perenimi võltspresidendinnaga on midagi väärt ja massid tormavad kohe Toompeale toome, kõlvarteid, korbe ja teisi stalinistie kaitsma.

  11. See 5 aastat ago
    Reply

    kremli sitaratas Kaljulaid in endale leidnud huvitaval kombel palju toetajaidki: seltsimehed europarasiidid Paet ja Ansip räuskavad raevust, et need kuradi vassistid on kampa võetud, et meie armsakest Euroopa unistusteliitu lõhki ajada. Ja keegi on NLKP eeskujul kirjade saatmise nagu NLKP kunagi GRUPP SELTSIMEHI otsustama pani.
    No täielik SSSR!

  12. Vaagija 5 aastat ago
    Reply

    Kahju, kui nii läheb. Võtkem siiski rahulikult. Kui tavaliselt kehtib ütlemine, et valik on kahe halva vahel, siis seekord tuleb valik teha ju kolme mittehea valiku vahel, tähendab, vähemhalva kasuks.
    Selleks korraks läbirääkimised REFiga luhtusid.
    Teine variant on opositsiooni jääda, kuid kindel on see, et möödunud 17 aastat nägime, kui vähe on võimalik ükskõik millisel erakonnal opositsioonis olles midagi positiivset korda saata.
    Võimalus, et Riigikogus võib saada üks erakond ainuvalitsejaks, ei ole tõsiseltvõetav, kuigi EKRE seda lubab. Ikka ja alati on meil tulnud valitsus moodustada mitme erakonna vahel, seega läbi ühisosa leidmise läbirääkimistel. Läbirääkimiste kaudu tuleb igal erakonnal mõnest valimiseelsest lubadusest loobuda ja selle kaudu ka saavutada mõne teise lubaduse täitmise õiguse läbisurumise koalitsioonis. Kahju, et juba praegu, enne igasuguste konsultatsioonide algust, langetab mõni mees nii radikaalseid otsuseid, ootamata ära koalitsiooniläbirääkimiste tulemused. On loomulik, et ka EKRE-l tuleb teha koostöö nimel mitmeid mööndusi, ka väljaütlemiste ja käitumise tasandil. Kenasti ütles Siret Kotka: „Põhimõte, et iga Eesti inimene peab olema hoitud, on igal juhul kõige olulisem ning sellest ei saa taganeda.“

  13. maali maalt 5 aastat ago
    Reply

    See don Raimondo on üks libe sell. Omal ajal liibitses ja kiibitses meie Püha Edgari tütre ümber, Hundisilma õukonna soosikuna. Hiljem müüs see tüüp oma heategija ja patrooni silmagi pilgutamata maha, minnes kaitsepolitseiga kokkuleppele, et mitte trellide taha kukkuda. Häbematu nolk.

    • Nii see oli 5 aastat ago

      hiljem asus veel vahekorda Olga nimelise fotokaameraga. Ega Raimond oligi selline tehnikahuviline poiss.

  14. joosep toots 5 aastat ago
    Reply

    Jorhi koht ei olegi erakonnas, Kiir peaks jääma ikka oma peipsivenkude juurde.

    • Raimond 5 aastat ago

      pugegu Jota-Tarandi juurde, see samasugune ajudeta hüpiknukk.

  15. Rein Mark 5 aastat ago
    Reply

    Kaljulaid on oma ambitsioonidega täpne Vakra koopia.Ligi 100 tuh.EKRE valija eiramine ja sisuliselt nende liigitamine fashistideks on oma ette fenomen Eesti poliitikas.Eks EKRE sõsarparteidele on siis antud sama hinnang. Katrin Lusti poolt nähtu vanalinna kohvikus, kus Kaljulaid olevat enne ja pärast valimisi Siim Kallasega kohtunud – annab ainet järelemõtlemiseks. Ega sest polegi halba, kui poliitikud omavahel kohtuvad kui sellele ei järgneks ootamatusi.

  16. Ratta meeskonnale. 5 aastat ago
    Reply

    Ratas on reetur ja sellena ta sureb. Ratas jääb reeturiks ja vajadusel saate olla reedetud.
    Kahju teist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.