Kust tuleb ametnike ülbus?

„Kuuuurija” on mitmeid kordi paljastanud ametnike ülbust. Võtame näiteks Kiili valimisloo. Vanaproua läks hääletama, aga sedelit talle ei antud, sest ta olevat juba elektrooniliselt valinud. Saatja sekkus ja pika arutelu peale anti valijale valimissedel ja tema kodanikukohus sai täidetud.

Vallavalitsuses asja uurimisel ei andnud asjast teadja esialgu ennast näole. Saatis enda asemele alama ametiisiku. See luges ette postulaate seadusest ega süüvinud asjasse mitte sugugi. Lõpuks tuli kohale ikkagi tol korral valimisjaoskonnas olnud ametnik ja hakkas samuti kõigepealt hämama, et tema teada polevat olnud mingeid intsidente. Aga kaamera salvestas kõik selle ja ametimehel üsna varsti „tuli meelde”, et just tema oligi see, kes vanaprouale käskis siiski valimissedeli anda. Valetamisele pani lõpu kõrgelt püünelt käratav vallavanem, kes nõudis, et TV-grupp koheselt lahkuks! Huvitav, kuidas sellesse suhtuvad Kiili vallavanema valijad?

Meenub ka juhtum Märjamaa valla kohalikelt valimistelt, kus valimiskomisjoni liige soovis saada WIFI-ühendust ja paroolid anti alles pärast eriloa saamist  tänaseks juba tagandatud vallavanema poolt.

Nagu ikka, ei suutnud ametnikud  kohe kell 20:00 tulemusi avalikustada. Mis tingis ligi kolmveerandtunnise hilinemise? Kas seekord on võimalik järelkontroll või hävitatakse jällegi kiiruga kõik valimistulemustega kõvakettad?

Brüsselist võtab sõna Andrus Ansip ja halvustab Jüri Ratase juhitavaid kõnelusi, nimetades neid vastuolevaks rahva ootustele, ja räägib lõhestamisest.

Esiteks, midagi pole veel kokku lepitud ja sellesse räige vahelesegamine on vaid näide jätkuvast ametnike ülbusest. Seda kahjuks nii madalal kui ka kõrgel tasandil.

16 kommentaari
  1. Mis 5 aastat ago
    Reply

    tahes valimine, mille eesmärk on petta inimest, peaks olema keskkorraldaja silma all ning ainult tema esindaja TOHIB ja PEAB täitma 100% eeskirja. Sellisel juhul pole vallavanemal mingit õigust sekkuda, see möku tuleks politsei abil viia kindlasse kohta ja teistele hirmutamiseks 6-ks kuuks vähemalt, koos järgneva poliitikas tegutsemiskeeluga vähemalt 5 aastat. Ning iga üleastumist tuleks avalikult käsitleda, et iga ahv väriseks ja teeks juba mõttest sekkuda oma püksid täis.
    Kuid tõsi on ka see, et valimisseadus ja korraldusseadus peavad olema ÜHESELT mõistetavad kõigile. Ei saa nii, et täna valin raalitsi ja homme jalutan ise kohale ja paberil. Ja kui on hääletamiseks määratud kindel kuupäev, siis ei tule enam eile ega homme kõne allagi.
    Loomulikult peab valimine olema AVALIK. Iga inimene saaks vabalt veebist näha, kelle poolt see turakas hääletas. Siis kaoks ka igasugune kahtlus nagu praegu salastatuse tingimuses.

  2. MATSMÜHAKAS 5 aastat ago
    Reply

    MATSLUSEST !
    OLEMATUST KODUSEST KASVATUSEST, KUNA VANEMAD ISE ON MATSLIKUD- KAS SIIS OTSESELT KUI MAHTRAMATS VÕI KAUDSELT KANTSELIITI JA VALGETE KRAEDE PEENESSE RAFINEER:MATSLIKKUSSE PEIDETUNA.
    KESKKONNAST.
    INIMKVALITEEDIST.

  3. asi paraneb ikka 5 aastat ago
    Reply

    Saade on kõvasti paremaks läinud.
    Paistab olema tugev seljatagune. Nüüd hakkavad ka pead veerema.
    Uus valitsus nõuab korda!

  4. ei põhiseadusele 5 aastat ago
    Reply

    Seni, kui valimised on ebaseaduslikud, pole ka ausust oodata.
    Tuleb täita vaid põhiseadust.
    Ei rohkemat.

  5. ülbust küllaga 5 aastat ago
    Reply

    Ammatinikud arvavad olemaks jupijumalad.
    Vaadake, pallu saab palka see Elektrinärija!
    17.500 rutsi igakuiselt puhtana kätte!
    Riik annab 600 rutsi 1. aprill veel juurde.
    Ja teie tahate neilt inimlikkust?

  6. tapjad arstid 5 aastat ago
    Reply

    Arst, kooliõpetaja ülikoolis lõikab sisse jämesoolele ja see pole mitte med.viga!
    See on loomulik, sest ta on Ülikooli õppejõud.
    Tema jätab kusetorud neeru ja see on loomulik!
    Patsient võtku ise välja, kui tahab.
    Keha haigel las mädaneb.
    Sitatoru toome õuele…
    Ja salatseme ka, sest äkki on jällegi reformiparteilane!

  7. Lust on julge naine 5 aastat ago
    Reply

    Ainult niimoodi saab jagu riigi ülbikutest.
    Mikker kurku ja anna vastust!

  8. kui ka kallas paika panna 5 aastat ago
    Reply

    Kallased tuleks mõlemad paika panna.
    Aitab nende hegemooniast ja rikkuri ülbusest!

  9. jane õige otsus 5 aastat ago
    Reply

    Jane Paberit tegi õige otsuse.
    Reformiga kokku ei ela.
    Läheb Issanda juurde.

  10. vallad on vallatud 5 aastat ago
    Reply

    Aetakse raha taskusse ja peetakse mõttetuid ametnikke palgal.
    Neil on hää.
    Rahval mitte.

    • raha pärast 5 aastat ago

      Muisid mõtteid neil polegi.
      Iks raha!

  11. ekre nõuab õiglust 5 aastat ago
    Reply

    Kogu maa tuleb tuultega elekrtifitseerida!
    Ekre tuleb tuult tooma.
    Panniga pardalt vehkides, talupojalikult teisi sõimates.

  12. Ülbuse 5 aastat ago
    Reply

    lähtepunkt on omavalitsustes ja Tallinas ka linnaosade valitsustes. Sokutage mingi nolk sinna juhtima ja andke talle piiramatu õigus, kohe on uued kaljulaiud valmis.

  13. ekre teeb puhta töö 5 aastat ago
    Reply

    Peksab kõik loodrid minema. Saadab maale tööle.

  14. TV-3 ülbitseb 5 aastat ago
    Reply

    Saates esitatud laul nimetas Vooglaiu naist “sünnitusorjaks”, keda mees keldris kinni hoiab. Samuti olid laulus sõnad “parem negatiivne iive kui Varrol lapsi seitse”, sellised sõnumid tundusid vaatajatele nii solvavad, et lugu saadeti edasi ka saates osalenud Vooglaiule.
    Saade läheb kohtu alla!

    • Mina 5 aastat ago

      nii tundlik pole. Mitte ei taha kaasa minna ameerikaliku eputamisega, et iga asja eest kohe kohtusse ja miljoneid välja pressima. kaitsjad lepivad omavahel kokku ja peavad peenikest naeru.
      Mina kaotaks üldse solvangu mõiste ära. Las igaüks ütleb teisele mida arvab. Kui aga keegi kellelegi kallale läheb, siis peab rünnataval olema piiramatu voli ennast kaitsta, vahendeid valimata. Kui 10000 maha lüüakse, võtavad ülejäänud juba õppust.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.