Ülesklopitud hüsteeria lõhestab ühiskonda ja õõnestab Eesti riiki

Koalitsioonipartnerite kogunemine. EKRE, Isamaa, Keskerakond. Fotol vasakult Mart Helme, Jüri Ratas, Helir-Valdor Seeder Foto Tairo Lutter/Scanpix

Tiit Madisson

Mul on heameel, et poliitikalehe Kesknädal toimetus andis võimaluse oma seisukohtade avaldamiseks. Olen nimelt alternatiivmeedias ja ka Tallinna TV-s korduvalt kasutanud võimalust oma seisukohtade väljaütlemiseks. Väites, et sügavas eetilis-moraalses kriisis siplev Eesti ühiskond kukub esimese tõsisema vapustuse korral kokku kui kaardimajake.

Sest nn iseseisvuse paari viimase aastakümne jooksul on põhiseaduses rahvast kui kõrgema võimu kandjast sätestatu muudetud sisutühjaks fraasiks, mida võimumullis elav poliitiline eliit on suutnud oma tegevuse ja tegevusetusega naeruvääristada ja diskrediteerida.

Ringkaitselise Süsteemi ülesehitamine

Paari viimase aastakümne jooksul on üles ehitatud prokommunistlik-reformierakondlik  Süsteem, kus valitseb ringkaitse, kus mitte keegi mitte millegi eest ei vastuta. Nagu tõestasid kujukalt 17 aastat, kui Reformierakond oli võimul ja “suunas juga”, kui kujundlikult väljendada. Reformierakond on tuntud oma suuremahuliste rahaafääridega (Siim Kallase 10 miljoni dollari riigiraha “kaotamine”, VEB-fondi 32 miljoni dollarine vargus, Autorollo afäär, Tallinna sadama ning Eesti Energia Jordaania ja Iowa rahavarguse projektid jne, jne). Kui Süsteem ka samasuguse eduga edasi toimib, mätsitakse kinni ka mitmeid pankasid haaranud hiiglaslik, ca 250 miljardi suurune rahapesuafäär, kus teadjate arvates kuulus 1% “kontrollijate” suu pidamise ja silmade sulgemise tasuks.

Omal ajal kogetud karjuv ebaõiglus ei ole ununenud

Inimesed, kel säilinud individuaalne mõtlemisvõime, kellest ilmselt koosneb EKRE toetajaskond, saavad aru, et kui korrumpeerunud Süsteemi ei suudeta takistada, siis röövitakse Eesti järgmise nelja aasta jooksul purupaljaks ja Eestis sügavalt pettunud eestlaste väljaränne vaid suureneb, sest mingit lootust põhiseaduses sätestatud õiguse ja õigluse võimulepääsemiseks ei ole. Süsteemile on ilmselt jäänud märkamatuks, et Läände majanduskitsikuse eest põgenenute enamik eelistas anda oma hääle EKRE-le.

Niigi ei suudeta riigieelarvega ilma maksukoorma suurendamiseta hakkama saada, sest riigi välismajanduse defitsiit ulatub juba 2 miljardi euroni ja Eestis säilinud põllumajandus ei suuda elanikkonda äragi toita, ega suudeta EL-i sotsiaalhartat kehtima panna. Mistõttu maksustatakse lihtsamat rahvast, kelle turjal parasiteerib Süsteem, mille asjapulkade palganumbrid süstemaatiliselt suurenevad.

Pole mingi saladus, et Eesti on üks EL-i kõige kallimate toidu- ja tarbekaupadega osariik, aga tegelikult “vanade liidumaade” asumaa. Kus enamik pensionäre elab vaesusriskis (nagu siinkirjutajagi) ning vaesuses või vaesusriskis elutseb 25% elanikkonnast, millest suurt kiidulaulu (“eestlased ei ole kunagi nii hästi elanud”) pidevalt laulab peavoolumeedia ja president korrutab, kuid millest kartellimeedia kirjutada häbeneb. Mistõttu mina peangi “dissidendina” Eesti Vabariiki pelgalt vaid “eliidi ehk establishmendi hästi elamise projektiks.

Kuigi ma ei ole (seni veel) EKRE liige, hääletasin selle erakonna poolt, sest minu arvates just see rahvusriigi põhimõtete eest seisev partei kaitseb eestlaste huve olla vääriliseks peremeheks oma põlisel sünnimaal. Kuna olen aastate vältel alati avalikult seisnud nende eest, kellele on liiga tehtud: näiteks Pullapää jäägrid või kindral Aleksander Einselni alatu represseerimine. (Viimasel kulus kaheksa aastat oma õiguse taastamisele kohtute kaudu, millest ainuski ajaleht ei kirjutanud).

Osalesin aastaid tagasi Prokuratuuri ees endist Rahvarinde juhti Edgar Savisaart toetaval piketil, kus võtsin ka sõna. Kuigi ma 1990. aastate alguses kuulusin Eesti Kongressi liikmeskonda, olles opositsioonis Edgari juhitud Rahvarinde valitsusega, tunnistan  Savisaare teeneid Eesti riikluse taastamisel. Mistõttu oli invaliidistunud teeneka poliitiku represseerimine tülgastav ja karjuvalt ebaõiglane.

Mul on hästi meeles, et Savisaar oli ainuke poliitik, kes julges minu eest välja astuda, kui Süsteem 1996. aastal siinkirjutajale “ära tegi” ja mulle, kui justiitsmõrva ohvrile määrasid ekskommunistidest koosnevad kohtud 2-aastase vanglakaristuse.

Kuna poliitvangi olemasolu “Balti tiigrina” nimetatud Eestis takistas ilmselt ettevalmistusi Euroopa Liitu astumisel ja ma kategooriliselt keeldusin tollasele presidendile Lennart Merile armuandmispalve esitamisest, tuli Riigikogul vastu võtta amnestiaseadus – pääsesin Patareist viis kuud varem koju oma pere ja kahe eelkooliealise lapse juurde. (Lugeja loodetavasti vabandab mu kõrvalepõike peateemast.)

On olnud võimalusi kohtuda Süsteemi väga paljude hammasrataste vahele jäänutega, kes ilmselt kõik toetavad EKRE-t kui korrumpeerunud õigussüsteemi reformimise eest seisjat. Millele avaldab suurt vastupanu ülivõimas Süsteem. Olen pikki aastaid tegutsenud väikeettevõtjana ja olnud ka valitud Lihula vallavanemaks. Seega tunnen maakondades (kus EKRE populaarsus on vägagi suur!) valitsevaid probleeme läbi ja lõhki. Tean, kuidas väljaspool rahalembelist pealinna kotitakse oma äraelamise eest võitlevaid väikettevõtjaid, kelle turjal lasub Süsteemi äratoitmine ja  kellest väga paljud andsid oma hääle EKRE-le.

Süsteem lõhestab ühiskonda

Viimasel ajal Eesti ühiskonda tabanud massiivne EKRE-vastane hüsteeria ja meeletu laimukampaania pole muud, kui Süsteemis kandvat osa mängiva Reformierakonna katse uue võimaliku võimukoalitsiooni ühe osapoole demoniseerimise hinnaga ise võimule saada. Selleks ei põrgata tagasi isegi Eesti maine rahvusvahelisel tasandil kahjustamise ees, kujutades EKRE-t mingi fašistliku parteina, kes kohe-kohe hakkab seksuaalvähemusi, venelasi ja sisserändajaid represseerima.

Tunnistan, et juba ammu ma oma närvikava säilitamiseks peavoolumeediat ei jälgi, kuid nüüd, kui isegi ERR-i õhtune uudistesaade ei suutnud hoiduda kallutatusest ja otsesest laimust-sõimust, tuleb tarbida vaid netiportaalide „Objektiiv“ ja „Uued Uudised“ teavet ning Nõmme Raadios ja veel sõltumatuseriismed säilitanud Tallinna TV-s edastatavat infot. Netiavarustel puhkenud verbaalne sõda ja peavoolumeedia selgeltnähtav kallutatus vaid lõhestavad niigi elatustasemelt killustunud Eesti ühiskonda, kus Süsteem silmnähtavalt soosib vaid rikkurite huve. Millest andis selget kinnitust reformierakondlaste juhi Kaja Kallase poolt jultunult ja mõnitavalt lausutu, et EKRE valijaskond koosnevat “poetagustest bokivendadest”. Mis tekitas vaid viha EKRE üha suurenevas pooldajas- ja liikmeskonnas ning üldse vaesemates kodanikes.

Nüüd aga, kui tänu Süsteemi poliitikale on Eestist (kus väidetavalt lokkab fašism-natsism), saanud “vihase väikese natsiriigi” kuvand ka Läänes. Ega USA saatkond niisama lambist ei avaldanud (nagu Vene saatkondki) protesti Eestis toimuva puhul. Kus EKRE vägagi Iisraeli-meelset poliitikat püütakse kujutada antisemiitlikuna. Olen korduvalt korranud Muinas-Kreeka filosoofi Sokratese väljaöeldut:  “Rumaluse vastu on ka jumalad võimetud!” Mis meil Eestis on lausa valdav, kui Eesti ühiskonnas ja Süsteemis lokkavat rumalust kommenteerida!

“Ükskord lahvatab vimm, mis kogunend salaja!”

Novembrikuised meeleavaldused ja tõrvikrongkäik on kinnituseks, et kõikehõlmav hirm süvariigi ees hakkab kaduma ja ennustatakse isegi “uue ärkamisaja” saabumist. Sest Eestis on tagakiusatute ning majanduslikult üha suureneva maksukoorma ja bürokraatia kottimise all kannatava Teise Eesti kannatus katkemas. Kadumas on halvav hirm Eesti ühiskonna üle totaalselt nuhkiva meelsus- ehk kaitsepolitsei ees ning juletakse põhiseaduse kaitseks (kes jultunult põhiseadust hoopis rikub!) loodud struktuuri kritiseerida. Mis kümmekond aastat tagasi oli lausa suur julgustükk. Mida julges vaid Madissoni-taoline “äärmuslane” (keda hiljaaegu vasakliberaalist Vikerkaare toimetaja Postimehes “krüptofašistiks” sildistas) oma raamatuis ja väikese kuulajaskonnaga Nõmme Raadio saadetes kritiseerida.

Eliidivastased meeleolud valitsevad ka mujal Euroopas

Prantsusmaal puhkes establishmendi-vastane “kollaste vestide” rahvaliikumine, kus osalevad “eliidi” ja president Emmanuel Macroni vastased, lihtsad toimetulekuraskustesse sattunud inimesed. See liikumine sai alguse kütuseaktsiisi tõstmisest, millest nüüdseks on kujunenud eliidivastane väljaspool pealinna tekkinud radikaalne rahvaliikumine, mis levinud juba ka Saksamaale, Hollandisse ja mujalegi. Eesti peavoolumeedia tarbija teab sellest midagi vaid kallutatud ja vildaka informatsiooni järgi, mida jagab ajupesumeedia.

Eliidivastased  rahvuslikud meeleolud tungivad peale terves Euroopas, mida vaevalt et suudetakse ilma sõjaväe, soomukite ning vangikongideta maha suruda.Tuhandeaastase omariikluse traditsiooniga Ungari ja Poola annavad ka eestlastele julgust, et ilma Brüsseli rahvuslusevastalist ühendriiki moodustavate “peremeeste” ees pugemiseta saadakse väärikalt oma riikidega hakkama.

Koalitsiooni moodustamise läbirääkimised alles käivad; nende tulemus on ajal, kui neid ridu arvutisse löön, teadmata. Põnevad ja Süsteemile hirmutavad ajad ei ole enam mägede taga, arvan ma  ülirikaste elukogemustega (mis ei tapa, teeb vaid tugevamaks!) õigluse eest võitlejana, osates neid  ette ennustada. Kas praegu ühiskonnas ülesköetud hüsteeriast ja venelaste ülesässitamisest ei saa äkki tuuleiil, mis Eesti Vabariigi nimelise kaardimajakese laiali pühib? Aga elame, näeme…

9 kommentaari
  1. Mõtlesin 5 aastat ago
    Reply

    algul pikalt heietama hakata, kuid siis otsustasin pearõhu panna Tiidu enda sulustatud märkusele, et ta veel ei kuulu konservantide ridadesse. Miks? Võibolla pakun üle, kuid arvan, miks. Sest Tiit on põhimõtteline mees ega taha astuda sellesse hunnikusse, mis haiseb keskpärase poliitilise mandumise järele pärast võimule saamist. Sest kena oleks, kui Tiit ise tooks välja konservantide punased jooned ning siis võrdleks neid saavutatuga. Nagu SSSR-i enesekiitmustest maha kirjutatud! Juba praegu kaabud hõiskavad kui palju on saavutatud ja varsti on Jurka näoli porimülkas ja on oma elu päästmiseks valmis kõigi kaabude tingimustega. Loomulikult nii ei ole. Ei hakka neid nõudeid ja tuylemusi välja tooma, need saab Tiit ise paari päevaga või vähemalt selle nädalaga 1:1 vastavusse panna. Ja siis peaks Tiit peeglisse vaatama, kas temasugune tõesti hakkab omakasu nimel nüüd äkki valetama või valelugu kirjutama.
    Tiit võtku ka teadmiseks, et kui ta astub nende reeturite ehk poliitiliste ärikatega ühte, siis vaevalt kõik seda tema vanadusnõtruse ilminguks peavad. Põhimõtteline Eesti mees peab jääma põhimõtteliseks SURMANI! Siis pole vaja karta, et tänaval keegi vastu tulles talle näkku sülitab.

  2. Vale mees vales kohas 5 aastat ago
    Reply

    See poliitiline kahe valitsuse järeljooksik pole mees siin kirjutama!
    Keskerakonda pole vaja õpetada ja lugejaid demoraliseerida.
    Kasi tagasi oma uberikku Hispaanias!
    Meil on siin hää elu ja läheb paremaks ka veel…

  3. Maali Maalt 5 aastat ago
    Reply

    Alati on huvitav lugeda T.Madissoni kirjutisi. Eile kuulasin ka prof. Gräzini juttu, kuidas Ratas pidi aru andma EL-s Danske pangas toimunust. Ratasest sai peaminister pärast pangas rahapesu toimunust. Brüsselis oleks pidanud auditooriumi ees seisma tolleaegne rahandusminister Ligi, kes samuti sai suu kinnipidamise eest oma 1%. See Danske Panga toiduahel koosnes ju Reformierakonnast, Prokuratuurist, Eesti Panga tegelastest ja Danske Panga juhtkonnast. Praegu on taas alustatud uurimist sellest, et on kinni peetud tellereid, koristajad jne s.t. madalama ešeloni inimesi.

    • Väga 5 aastat ago

      õige! Sest koristajad ju tassisidki oma mustade prügikottidega miljoneid välja. Mõned koristajad tõmbasid isegi selja ära, nii palju pandi kotti.

  4. Brasiilias samasugune projekt tammub paigal juba 50 aastat. Maksumaksjate raha tambitakse sisse aga ehitatud pole midagi,paar kilomeetrit vaid.
    Maksumaksjate raha varastamise projekt.
    Rahvale lubati ehitada raudtee mis ulatub Brasiilia põhja osast Brasiilia lõuna piirkonda.
    Raudtee asemel saab kasutada tsepeliine mis ei tarvita kütust,veavad kaupu tonnide viisi ja ei vaja maandumisrada. Suurtele on vaja staadiumi suurust platsi,pisemad saavad maanduda katusele. New Yorgi pilvelõhkujate katustele maanduvad tsepeliinid.
    Tsepeliinid mis ei tarvita kütust :
    http://www.solarship.com

  5. Kulla 5 aastat ago
    Reply

    Tiidu, ära veel sita sisse astu. Oota ära, milles kokku lepitakse, siis võrdle EKRE lubadusi ja tegelikkust. Kui pole tühistatud koostööleping 4,7% meie alasid okupeeriva riigi juhtbandega, kui pole tühistatud samasooliste türaimemise ja vitulakkumise riiklikuks elunormiks kehtestav seadus, kui ei lõpetata rahvale ülikahjuliku Reilpeldiku ehitamist senisel kujul jne jne, siis see bande pole sinu bande! Sa astud sealt peagi suure lärmiga välja või saad kaabudelt kinga.
    Kordan: ÄRA ASTU SITA SISSE!

  6. Jeruusalemma_troll 5 aastat ago
    Reply

    Teen väikese testiga samuti katse Tiidul endas selgusele jõuda.
    1) Kas pead 17.06.1940. NSVL-i poolt toimepandu oli agressioon Eesti vastu või Eesti vallutati ja liideti NSVL-i külge seaduslikult eesti rahva vabal tahtel?
    2) Kas Iisraeli-poolne Filastiini/Palestiina alade vallutamine alates aastast 1947 vastas riikidevahelisele õigusele?
    3) Kas Golani kõrgustiku vallutamine ja annekteerimine Iisraeli poolt vastas riikidevahelisele õigusele?
    4) Kas Irõstoni ja Apsnõ vabanemine ja vabastamine Sakartvelo võimu alt vastas ÜRO põhikirjale (selle sätetele enesemääramisõiguse kohta), millele on alla kirjutanud ka Venemaa, USA ja Eesti, sõltumata meie suhtumisest nende vabastamisele kaasaaitajasse?
    5) Kas rahvused peavad enesemääramisõiguse alusel alati tingimata verd valama või peab riikidevaheline õigus ja ÜRO põhikiri tagama ka veretu iseseisvumise mis tahes teise rahvuse ülemvõimu alt?

    Ja nüüd võrdle oma vastuseid EKRE ninameeste seisukohtadega (filastiinid tapetagu maha, elagu Suur-Iisrael!; Elagu Golani kõrgustiku vallutamine ja annekteerimine!; Elagu lepingutevastaselt Iisraeli pealinn Jeruusalemm!), Palju on teil kokkupuuteid? Kui kõiges, siis KES OLED SA ISE? Ja mida oled sa üldse väärt?
    Ja kui loed ühe kallaletungi ÕIGLASEKS, siis miks teise korral sa endale näkku sülitad?

  7. Jurka 5 aastat ago
    Reply

    just kuulutas, et Mart lakkugu oma … . Et Reilpeldik TULEB, türaimemine ja vitulakkumine JÄÄB, sotsialismiehitamine JÄÄB ja palju muud. Olgu õnnelikud, et üldse laua äärde kutsuti ja pakuti rahva rahaga laamendama hakata.
    Eks me peagi kuule, kuidas Mart ja Martin hakkavad duetti kõõritama, et kõik on perses, kõik on perses, aga ministritena oleme ajalukku sisse kirjutatud.
    Kas sellist PASAbandet me tahtsimegi!

  8. Juss 5 aastat ago
    Reply

    Ansipi comback. Lemmik- hääletorust tuleb üle kahelehepoogna Ansipi pilte, Ansipi süüdistusi , halvakspanu, demagoogiat Ratase ja EKRE pihta. Üks ja ainuke ennasttäis tõemonopol on jälle meedias sildistamas – märatsemas. Tunnen – seda meest ei taha küll enam näha ega kuulda. Seda kõike on olnud liiga kaua ja liiga palju .Nagu oleks nõuka aeg jälle tagasi. Ansipil ei tule mõttessegi peeglisse vaadata. Sest pole vaja süüdistada võimukaotuses Ratast, EKRE-t või isegi oma parteikaaslasi, et nad võimu maha mängisid. Liiga püüdlikud õpilased on oma suurelt juhilt usinasti õppinud ülbust , üleolevat halvustavat käitumist, pori loopimist nii oma rahva kui teiste parteide suhtes. Ansipi rahvas on “Lumpen , pööbel “ ja jms . Ja ei mitte keegi ei vabanda. Rahvast sõidame lihtsalt üle. Sest e-valimised on ju kõikvõimsad, meil mingit muret pole.Aga ükskord see ülbuse ja valede süsteem annab oma peremeestele valusa tagaKABJAlöögi. Ja keegi enam ei taha oravapartei liivakastimänge mängida. Ansip on minevikumees.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.