Artjom Suvorov mõisteti õigeks

Artjom Suvorov

Tartu maakohus mõistis esmaspäeval keskerakondlasest Tartu endise abilinnapea Artjom Suvorovi korduvas altkäemaksuvõtmises, altkäemaksu küsimises ja kelmusekatses õigeks süü tõendamatuse tõttu. Samuti mõistis kohus õigeks Kaido Sirge ja Ivan Zajatsi neile esitatud altkäemaksuandmise süüdistuses.

Prokuratuur süüdistas Suvorovit 2015. aasta novembris MTÜ Tartu Titans esindajalt Sirgelt 250 euro altkäemaksu võtmises vastutasuna mittetulundusühingule tegevustoetuse eraldamise eest. Kohus leidis, et süüdistus on tõendamata, kuna puuduvad täielikult tõendid selle kohta, et Sirge oleks Suvorovile üldse 250 eurot üle andnud.

Lisaks süüdistas prokuratuur Suvorovit selles, et ta küsis 2017. aasta esimeses pooles MTÜ Lõuna-Eesti Veteranide ja Pensionäride Liidu juhatuse liikmelt Zajatsilt altkäemaksu MTÜ-le Tartu Sotsiaalkapitali Arengukeskus. Kohus leidis, et Suvorovile etteheidetavat tegu ei nähtu ühestki tõendist. Altkäemaksu küsimise on oma ütlustes välistanud ka Zajats.

Samuti süüdistas prokuratuur Suvorovit selles, et ta püüdis Tartu linnavalitsuse eluasemekomisjoni liikmena 2016. aasta lõpul praeguseks 78-aastaselt naiselt petta välja 5000 eurot, lubades tagada kannatanule Tartu linnale kuuluva korteri võõrandamise. Kohus leidis, et tõendatud on vaid see, et Suvorovi kasutuses olnud telefonilt helistati kannatanule kahel korral. Kõnede sisu ei ole teada.

Pole tõendeid, mis seaks kahtluse alla Suvorovi ütlused, milles ta välistab raha nõudmise korteriprobleemi lahendamise eest. Seega on tegu „sõna sõna vastu“- olukorraga kannatanu ja süüdistatava ütlustes. Kuna seaduse järgi tuleb kõrvaldamata kahtlused tõlgendada süüdistatava kasuks, mõistis kohus Suvorovi ka selles episoodis õigeks.

Kesknädal

2 kommentaari
  1. Väga 5 aastat ago
    Reply

    tore uudis – nüüd on altkäemaksud ja kelmused igati seaduslikud!

  2. Oi 5 aastat ago
    Reply

    kuidas oleks vaja, et kohtunike ja kuritöödes kaasosaliste kaitsjate pead hakkaks lendama! Täna kirjutatakse, kuidas ka Tallinna võltslinnapea Aasa Taavi kuulutab, et linnavalitsemises ei saagi ilma altkäemaksudeta läbi ning kõik altkäemaksud tuleb seaduslikeks tunnistada. Tahad ehitada maja otse mere äärde või looduskaitsealale, anna Taavile patakas kätte ja ehita, mingit seaduserikkumist ei saa sellest välja lugeda.
    Muide, kõik need petised on keskbandiidid!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.