Keskerakond reastas oma kandidaadid Euroopa Parlamendi valimisteks

Euroopa Parlamendi valimisnimekirja esikolmikus on praegune Europarlamendi saadik Yana Toom ning Riigikogu liikmed Enn Eesmaa ja Aadu Must. Nimekirjas järgnevad neile Vadim Belobrovtsev, Anneli Ott, Erki Savisaar, Andrei Korobeinik, Igor Gräzin ja Taavi Aas. Kaheksa neist seisid laupäeval reas volikogu ees ning said tugeva aplausi.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles oma sõnavõtus, et järgmiste nädalate oluline eesmärk on teha võimalikult tugev tulemus Euroopa Parlamendi valimistel, kus erakonna nimekirjas kandideerivad nii kaks eurosaadikut kui ka Riigikogu liikmed ja omavalitsustegelased. „Tugeva tulemuse tegemiseks on vajalik kogu erakonna töö ja panus. Keskerakond on saavutanud senistel valimistel esimese või teise koha ning 1-2 mandaati. Sama eesmärgiga läheme valimistele ka seekord,“ lisas ta.

Keskerakonna Euroopa Parlamendi valimisplatvormis öeldakse, et Euroopa Liit peab toimima struktuurina, mis soosib liikmesriikide koondumist kõrgeimale võimalikule inimarengu tasemele, toetades parimaid praktikaid töötajate kaitse, kättesaadava tervishoiu ja hariduse, keskkonnakaitse jt valdkondades, mis tagavad igale inimesele võimalikult kõrge elukvaliteedi.

Põhiprintsiipidena toetatakse Euroopa Liidu digitaalse siseturu lõpuni arendamist, mis tõstab inimeste elukvaliteeti ja ettevõtete kasumlikkust, sh on juba langetanud sidekulusid ja rändlushindu. Oluliseks peetakse Eesti riigi innovaatilise maine kujundamise jätkamist nii Euroopas kui ka laiemalt. Toetatakse Eesti ettevõtjaid, ametnikke, diplomaate jt valdkondade esindajaid Eesti digitaalsete saavutuste tutvustamisel ja piiriülese koostöö tihendamisel.  Samuti toetatakse kõigiti tõhusat rahvusvahelist koostööd keskkonna ja iseäranis kliimapoliitika valdkonnas. „Peame oluliseks kliimamuutuste kontrolli alla saamist ning nende tagajärgedega toime tulemisega seotud küsimuste kõrget prioriteetsust rahvusvaheliste institutsioonide töös ning liidrite töölaual,“ seisab platvormis.

Selles toetatakse ka aktiivse dialoogi pidamist kõigi Eesti naaberriikidega. „Tähtsustame võrdõiguslike, heanaaberlike ja igakülgselt avarduvate suhete arendamist Eesti naaberriikidega Läänemere ääres… Toetame üliõpilaste vahetamise programmi “Erasmus+” laiendamist tõhustamaks integreeritust liikmesriikide kõrgharidussüsteemide vahel. Igal üliõpilasel peaks olema reaalne võimalus õppida vähemalt pool aastat mõnes välismaa kõrgkoolis. Toetame Eesti põllumeeste konkurentsivõime tõstmist Euroopa Liidu otsetoetuste võrdsustamise ning sihipärasema kasutamise kaudu,“ märgitakse erakonna suunistes Europarlamendi valimisteks.

Aivar Jarne

3 kommentaari
  1. Väga 5 aastat ago
    Reply

    õnnetu valik. Üks hullem kui teine. Esimene eestlusevihkaja on muidugi Jaana, kuid ega teisedki punaseks laternaks jää.
    Kriisatakse küll, et vot Igor on see õige mees aga mida te seal teeb? Tema panuseks on ainult teha lühikesi salvavaid lõike eurototrustest TTV-s ja kõik. Vast tema aksuteguriks jääb siiski üle ligi tuhandiku, asi seegi. Kas ta aga tahab ja suudab Jaanat hoiduda eemale lollustest, selles küll kahtlen. Jaanal ikkagi koostööleping Voovaga täita ja seljatagune on tal tugevam kui EL-i kaitsejõud.
    Nende vahel tegelinskid on hall mass, neist pole mõtetki räusata. Nende ülesandeks on korjata neile 2-le eelnimetatule hääli. Ongi tõenäoline, et 1 koha saab keskbande kindlasti (Jaana), kuid kui häältejääk on sobiv, siis jõuab oma unistuste kohale ka Igor. Teised lakkugu panni!

    • Eks 5 aastat ago

      ta üks küüditajate ja koputajate nimekiri olegi. Kui Brüssel käsib, siis JESS MASSA!

  2. Igor Gräzin on kurjategija sest ta varjab korgijoogi abil vägistajaid.
    Valimiste asemel peatagem Venemaa nuumamine…Millal peatatakse Venemaa nuumamine Eestimaa pinnal asuvate tanklate ja gaasitorude kaudu ? 2009 aastal Jarmo Tuisk kirjutas sedasi :”
    Eestis kulub igal aastal autokütusele umbes 10 miljardit krooni, mis teeb 7500 krooni iga inimese kohta (rinnalapsest raugani). „See raha läheb naftašeikide taskusse. Milleks me neile seda kümnist maksame, kui nutika planeerimise abil saaksime kõik oma sõidud tehtud kodumaal toodetud energiaga?” püstitab Tuisk küsimuse.”

    Ricardo Azevedo ja Stan Meyersi eeskujul paigalda oma auto mootorile vesiniku genekas ja siis tanklasse pole asja sest paaki valad vett.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.