Riigikogu andis Jüri Ratasele volituse valitsuse moodustamiseks

Jüri Ratas

Riigikogu andis kolmapäeval ettearvatult Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele volituse valitsuse moodustamiseks.

Ratasele volituste andmise poolt hääletas 55 saadikut, vastu oli 44 saadikut.

Ratasele volituste andmise vastu hääletasid Reformierakonna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikud, Isamaa saadik Viktoria Ladõnskaja-Kubits ning sõltumatu saadik Raimond Kaljulaid.

Riigikogu istungist võttis osa 99 saadikut ning puudus kaks saadikut.

1 Kommentaar
  1. Almar 5 aastat ago
    Reply

    Raimond K puhul oli reeturlikkuse sisseprogrammitus selge juba Ratase 1. valitsuse Riigikogus sisseõnnistamise ajaks, kui mängiti koos KAPO-ga maha, justkui Edgari asjas oleks tal kõvasti näpud sahtli vahele pigistatud.

    Ikka väga pikaksveninud näoga vaatas mind Riigikogu ees, kui ma talle seda meelde tuletasin.

    Ladõnskajast on üldse väga keeruline aru saada, miks ta end nii näidata tahab. Vaadake kasvõi 2017 aasta KOV valimiste paraadfotot. 18 aastat tagasi tegi TV-s teine üsna tasemel eesti+vene ühiskonna vastuolude sots-lahkamise saateid.

    Aga muidugi on väga naiivne oodata, et Meelis Kubits, kelle firmamärk on olnud eestlaste pähe rabironge nii Odessasse kui Põhja-Vene Odessa Jaani kirikusse vedada ja kes on olnud tegelikkuses koguaeg väga vähetõenäoliselt midagi muud, kui oravvaraste PR, ei tahaks vaest naist maha jätta, kui too IRL-i millehipärast (peale Est Airi, Eleringi, Elroni, lehmakatkuaegse eurotoetuste pralle jms) tiksuma jäänud tahvuslastele „patsi lööma” hakkab.

    Pakun, et suvepoole läheb jälle 1 pikem rong Kubitsa korraldatavale Odessa tänaval raamatute ettelugemise festile ja selleks ajaks pakutakse nii KESKi, IRLi kui ka EKRE tegijatele sinna väga aktiivselt tasuta tuusikuid. Ikka peaasi, ERR juudiuudiste Kuused saaksid vargsi akna taga pedaale sõtkuda ja komprat koguda, mida hiljem suure kisaga Eesti avalikkusele esitada.

    Olgu see valimiste mehhanism nii korrumpeerunud kui tahes, see on end lolliks teha laskvate valijate endi asi, et saada kiirelt toimima usaldamatute valitavate tagasikutsumise mehhanism. Kui EKRE kuulutab end ainsaks rahvusmeelseks ausaks erakonnaks, siis ta seda tagasikutsumismehhanismi ka kohe rahastab. Ja kui RSR kuulutab (st KESK koos Karilaiu ja muude Edgari maha müünutega) siis rahastab ise. Selles suhtes peame me neile võistluse korraldama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.