Ratas õnnitles Zelenskõid Ukraina presidendivalimiste võidu puhul

Zelensky võit Ukraina presidendivalimistel. Foto: Scanpix

Eesti peaminister Jüri Ratas õnnitles Volodõmõr Zelenskõid Ukraina presidendivalimiste võidu puhul.

“Õnnitlused Volodõmõr Zelenskõile ja Ukraina inimestele vabade ja õiglaste valimiste puhul,” kirjutas Ratas esmaspäeval Twitteris. Ta lisas, et Eesti toetab jätkuvalt Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja reforme.

Zelenskõi võitis pühapäeval olnud Ukraina presidendivalimised ülekaalukalt senise presidendi Petro Porošenko ees.

BNS

2 kommentaari
  1. Lõpetage 5 aastat ago
    Reply

    see õ-ga eputamine ukraina nimede edastamisel. On tõsi, et ukraina и pole puhas i nagu i, kuid tal pole ka niipalju õ-varjundit, et seda kohe edastada õ-na, meie jaoks on tegu mõlemal juhul i-ga. Kuulake ukraina raadio- ja telesaateid, veendute selles ka ise.
    Viga on EKI püüdes leida igale välistähele mingi omatäheline vaste ning nii pingutataksegi vint üle. Lugege vaid võõrnimede loetelusid ja näete milliste lisamärkidega neid püütakse edasi anda.
    Kasutage ikka eestilikku edastusviisi: Volodiimir Selenski. Ja asi mutt. Ärge alluge igale pahnale, mida mingid võhiklikud ja ülepüüdlikud ametnikud teile nagu soppa vastutamatult kaela valavad.

  2. maali maalt 5 aastat ago
    Reply

    Tegelikult Zelenski ei ole ainult näitleja, vaid ta on lõpetanud ülikooli õigisteaduskonna juristina. Putin on samuti lõpetanud juura.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.