Kert Kingo materdamine peavoolumeedias

Kert Kingo

Aastaid tagasi ebaõnnestunud Rahvaliidu paremiku üles korjanud Mart Helme asus uut erakonda EKRE-t looma. Algul küll üle kivide-kändude, kuid tänu toona opositsioonis olnud Keskerakonna  loodud Tallinna Televisioonile ja selle saatele „Vaba mõtte klubi” (hiljem „Otse kümnesse”) tuli ka tuntus.

Esialgu küll tänu pisut räigetele väljaütlemistele, aga populaarsus kasvas. Rahvale öeldi otse välja, millised on Reformierakonna sihid ja teod rikastele veelgi parema elu loomisel. Keskerakond oli aga keskklassi esindaja, ja see ei meeldinud ei reformlastele ega ka toonasele presidendile. Miks muidu jäeti Keskerakond valimisvõidu puhul kahel korral riigitüürist eemale? Pikapeale süvenes rahval pettumus nende suurema osa eiramisest ja üha rohkem vaadati Keskerakonna poole.

Pärast Reformierakonna läbipõlemist tuli võimule Keskerakonna poolt loodud koalitsioon. Täpsemalt, Reformierakond kõrvaldati valitsemiselt. Need paar aastat polnud kerged. Peavoolumeedia siunas oma sisseharjutatud rada pidi Keskerakonda edasi.

Viimased valimised tõid EKRE-le suure häältesaagi. Jüri Ratas tegi õige otsuse ja moodustas valitsuse enim hääli saanud partneritega. Kohe avati turmtuli ekrelasest IT-ministri pihta ja kodurahu huvides see mees ka loobus ametist. Aga sellest ei piisanud.

Kui jälgida EKRE liikmest väliskaubanduse ja IT-ministri Kert Kingo materdamist Reformierakonnale orienteeritud väljaannetes, siis on kohe selge, et tule all pole mitte konkreetne inimene, vaid kindel ametikoht. Hirm on ka põhjendatud – digivalimisprogramm läheb kontrollimisele.

Aga selleks, et aru saada tänastest ebaõnnestujatest peavoolumeedias, tsiteerigem „Pealinnast” Linnar Priimäge: „Marju Lauristin kurtis ühel ilusal päeval, et meie armas ajakirjandus kolletab nagu rakvere raibe. Ei suutnud tädike ohjata ajakirjanike kooli- ega südameharidust, alla jäi ajastu raharullile, loobus võitlemast. Nüüd on tulemused näha, ühiskond on ajakirjanduse vastu tagajalgadel. Mingid ekred ning objektiivid sütitavad rahvast rääkima muud kui ajakirjanikud tahavad ja tagatipuks veel süüdistama ajakirjandust tallalakkumises.”

EKRE on valitsuse liige ja nüüd on aeg anda neile atra seada. Siis paistavad ka tulemused.

Kn

17 kommentaari
  1. no kuulge 5 aastat ago
    Reply

    Kas eilasest Mart Helme kallal vingumisest veel vähe oli?
    Nüüd on hambus teine minister.
    No pangu rutem Digihääletus läbi paistma!
    Siis enam ei vingu.

  2. kas valitsus ikka vaikib? 5 aastat ago
    Reply

    Kust tuleb vihkamine? Praegu ja juba tükk aega manipuleerib meie põhiväärtuste ja uskumistega meedia, mis mängib meie aju nõrkadele kohtadele, kasutades ära primitiivset vastandamist “meie ja nemad”. Koht, mille nõrkust ära saab kasutada, on aju kõige ürgsemas osas paiknev ellujäämisinstinkt, millel on vaid kolm kiiret reaktsiooni – vihka ja võitle, tunne hirmu ja põgene või püüa jääda märkamatuks teeseldes surnut kui puudub võimalus rünnata või põgeneda. Seega on vihkamine loodud mobiliseerimaks meid võitluseks ähvardava ohuga.

  3. Milles Ekre süüdi on? 5 aastat ago
    Reply

    Kui küsitakse lisa matuseteenustele, kontsertidele, etendustele jne. Kaotati hambaravi hüvitis, tõsteti haigla voodipäeva tasu,, kes tõstis õlle aktsiise, siis just? Reformierakond tõstis aina ja korduvalt aktsiise küttele, kütusele, maagaasile, elektrile, alkoholile – lugematuid kordi. Kui me küsisime tol ajal, miks tõstate bensiini aktsiisi, mis tekitab hinnaralli, vastas Andrus Ansip, et miks te ei taha siis alkoholi hinda tõsta, see ju laostab rahva tervist. See oli tabu vastus. Oi kui mitu korda tõsteti ka riigilõive ja trahve!
    Näiteks arstiabi kättesaadavus ja järjekordade pikkus ongi Reformierakonna poolt viidud neil aastaid seisu, et täna polegi enam võimalik sealt august välja tulla, sest pea 17 aastat järjest tõmmati ravijuhte koomale!
    Tuletan meelde, kuidas tõsteti käibemaksu ravimite ja tehniliste abivahendite, samuti käibemaksu, raamatutele, perioodika, kärbiti haigushüvitisi, tõsteti töötuskindlustusmaksu. Kergitati üldist käibemaksu. Suleti sajad postkontorid ja pangakontorid jne jne. Sisuliselt kärpisime oma majanduse .surnuks. Teenuseid vähendati, riik kärbiti õhukeseks. Kõik need maksutõusud põlistatigi

  4. Kas 5 aastat ago
    Reply

    te siis pole aru saanud, et kedagi ON VAJA peksta? Ning selleks on valitud kes tahes sellest seltskonnast, kes ei meeldi Luige Hansule ja Linnamäe Margusele. Kord võetakse ette üks, siis teine. Sest pikalt ja pidevalt ainult ühe peksmine hakkab töötama tolle kasuks. Nimelt tekib vastuhakk juba kõrvaltvaatajates endis. See on aidanud ka pekstavatele lisahääli saada. On ju alati mingi osa, kes on kahevahel ja vahel osutuvad otsustavaks just nende hääled.
    Nüüd on Hans ja Margus oma sopapildujatega valinud uue taktika – peksta üksikult lühemaajaliselt aga sellevõrra tihedamalt. Ning ikka siduda vastiku bande ja võimutseva valitsusega.
    Sisuliselt pole nende sopalobjakate toodetel turgu, tuleb vaid rahulikult kõrvalt naeru pidada. Peagi on suvi ja siis on vaikus majas, sest pole vastukaja. Sügisel loomulikult algab kõik taas ning lähevad käiku uued relvad. On ju ka valitsusliikmed inimesed ning üks teeb teise järel vigu, asuvad vales kohas ja ütlevad valesid asju. Sest tunnistada tuleb, et ega nende valitsejate haritus just tipptasemel ole. Nii annavad nad ise teistele süüa.
    Kerdiga on aga lugu lihtne – ta on ise oma hädades süüdi. Kõigepealt tema jobud väljaütlemised ja seisukohad, mida saavad Hansu ja Marguse sopalobjakad võimendada kus suunas vaja. On isegi imelik, et paberitega nagu haritud inimene teeb nii lapsikuid vigu. See sunnib isegi kahtlema tema senises elukäigus. Kuna ta leiti suure otsimise järel, siis järelikult polnud ta eelmist seltsimeest küünevõrdki väärt, vaja oli vaid kedagi kohale sokutada. Taolisest veast oleks saanud konservandid aga pääseda, kui oleks valinud kellegi asjaliku, kasvõi erapooletu ning mittepolitikaani. Võimalik, et see veel juhtubki. Juba IT ja väliskaubandus tahavad teineteist välistada, see on sama nagu baleriin ja seatalitaja. On selge, et rõhk on ühele, mitte mõlemale valdkonnale.

  5. peksjate häbikoht! 5 aastat ago
    Reply

    Riigikogus on NSVL relvajõudude kindralid!
    Kellele nemad oma vande andsid?
    Vaat siis, juleksolemise risk!

    • Kus oli riigikogu? 5 aastat ago

      Kriminaalasja tõendite hulgas on läbiotsimisel ära võetud salapärane skeem, mis kujutab mõnede politseinike, ärimeeste ja poliitikute vahelisi väidetavaid suhteid. Skeemi foto ilmus tänavu jaanuaris rahvusringhäälingu veebiküljel. “On kirjas, justkui ma juhiks allilma,” kommenteeris skeemi endine siseminister Andres Anvelt.

  6. maali maalt 5 aastat ago
    Reply

    Vaatasin Skorpionis J.Väli usutlemist K.Kingoga. Kingo vastused olid väga adekvaatsed ja sirgjoonelised, ei mingit keerutamist. Asjalik naine paistis. Sõidab ainult sinna, mis omab tähtsust. Ei kavatse aega raisata šoppamis- ja päevitamisreisidele. Minister ei pea teadma kõiki keeli ja kõiki aineid valdama. Selleks on tal abid ja tõlgid. Šampuse klaaside tõstmisel võib english olla ka kodukootud.

  7. Jane 5 aastat ago
    Reply

    Vähemalt ekrelased oskavad end kaitsta kuigi võiks rohkem kasutada reformierakondlaste vastu samu meetodeid mida nemad kasutavad. No muidugi on need väga alatud ja neid jäljendada läheks raskeks. Aga keskerakondlased on lasknud end peksta ja pole kedagi kaitsnud. ega pole vastanud reformistidele samaga. See on naeruväärne, alatu, teiste tervist rikkuv, labane tegevus reformierakondlaste poolt et inimeste meeli mürgitada end valima. Ja näe imet see toimibki ehkki neil töötulemusi polnud. Hääli tuleb. Osa nende poolt hääletajatest on veel rikkurid kes kardavad et mõni euro jääb nende kukrust vähemaks vaesemate inimeste kasuks. Ilma Reformierakonnata oleks meie elu palju parem, sõbralikum, edukam. Reformierakondlased võtavad järjest ette urgitsemisi ausate inimeste eluddes. laimates ja koostades valestsenaariume. Aga kui palju materjali saaks kui urgitseda regormierakondlaste eludes ja see poleks laim vaid tõsi. Aga keskerakondlased ei tee seda ja neil pole aegagi sest nad saavad hääli aususe ja tubli töö eest. Reformierakond on osanud endale allutada peavoolumeedia kes aitab neil materdada ausaid inimesi ja ei kirjuta mis tegelikult meie riigis toimub.

  8. Pask 5 aastat ago
    Reply

    Tundub, et siin kommenteerib kogu EKRE valijaskond? Aga Pasale meenus pildike 90 aastast, kui külameestega sai raha kokku panna ja sat-süsteem hangitud, sai tehtud talgud ja paigaldatud kaabel, et kõik “kolkoosnikud” imelistest piltidest osa saaksid(praegused EKRE juhtfiguurid seda aega ei tea, nemad vaatasid tooaeg alles andunult Vremjat). Ja mis imet siis nägime? Pro siibenit, RTli ja Sat ainsi…küll oli ikka kihvt! Ja mis veel kihvtim- saksa seksfilme. baieri kaabudes vennikesed jooksid lõtvade lingamitega ringi ja tegid coitust. miks ma seda meenutan- igatahes meenutab praegune valitsus noid samu pehmete peenistega tegelasi, kes seal suurt pornokunsti etendasid!
    helmed, kus on päästjate, politseinike, õpetajate PALGATÕUS? Seda te lubasite! Piirivalvet lubasite? Kus on? Aga pidurdamatu mölapeetusega kuulsust kogunud tegelased ei vasta… Koleso Jura samuti…
    Eesti elu!

  9. Pask 5 aastat ago
    Reply

    Lisandusi Pasalt! EKRET valis ligikaudu 90 tuhat inimest! Nende seas oli ca 40 tuhhi neid, kes naiivselt tõesti arvasid, et tuleb muutus, tuleb elu eesti inimestele, kuid nüüdseks on nad pettunud, ja EKRE on nende jaoks järjekordne saamameest punt. Niisiis, allesjäänud olendite arvu kohta saame öelda, et just niipalju on eesti riigis debiilikuid, poe taga ajud maha joonud kõnts ja lisame veel paar Savisaare andunut perselakkujat, on meil EKRE toetajaskond arvuliselt selge!

  10. Pask 5 aastat ago
    Reply

    JANELE-ELELE-PELELE-OTILE. Pask EI OLE reffide toetaja ja ammu mitte pedesotside ega mingi kahtlase 200 grammi toetaja. Omaaegset Isamaad ka enam ei ole, nii et täiesti A poliitiline!

  11. veera voll 5 aastat ago
    Reply

    Tere.
    Ajalehes Kesknädal kirjutati mitte kaua aega tagasi.
    Et Lasnamäelised kõik valisid Raimond Kaliulaidi poolt suure häälte enamusega,
    Raimond Kaljulaid lubas Brüsselis olles pooleoma palgast vaestele venelastele anda.
    Yana Toom sai ka kõik oma hääled Lasnamäelt,saagu .
    aga miks käib meil üks sõda venemeelne .Raimond Kaljulaid võib kõik teha,kõva poiss.Hur-hur-hurra.

  12. ... 5 aastat ago
    Reply

    Pask on sisestanud tegelikult väga mõtlemapanevad argumendid. EKRE lubadused olid tõesti meeliülendavad ja tekitasid lootuse, et asjad muutuvad, elu läheb inimlikumaks, aga, valimised said läbi ja lubadused jäid lubadusteks, nagu alati. EKRE üks suur viga on see, et Riigikokku ei pääsenud targad ja kogenud inimesed, kes said küll suured häältesaagid, aga Perekond otsustas teisiti- näiteks Tartus, kus esinduskokku sai üks poisike!
    Aga veel üks asi- Turkus selgitas mulle üks soomlane seda käemärki, millest nii palju kära! Tuleb välja, kui uskuda teda, ei ole see mingi “valgete ülemvõimu” ega “hea tuju ” sümbol, vaid…passivsete pedede märguanne aktiivsetele!! Nii et “urruaugu “märk! Kui veel on EKREs tarku inimesi, võiks sellele poisikesele asjad selgeks teha!

  13. oleme võitnud! 5 aastat ago
    Reply

    Riigikohus leiab, et maksu- ja tolliamet vabastas Kert Kingo ametist õigusevastaselt. Kingole tuleb maksta suur hüvitis.
    Meie poiste võit!

    • õiglus hakkab võimutsema! 5 aastat ago

      Riigikohtu otsus kohustas maksu- ja tolliametit maksma Kert Kingole välja kolme kuu keskmise palga suuruse hüvitise teenistusest õigusvastase vabastamise eest ja teenistusest õigusvastase kõrvaldamise tõttu saamata jäänud palga.

    • Haledad 5 aastat ago

      klounid, mida te võitsite? Tegelane tööd ju ikka ei teinud, lugege Riigikohtu lahend lõpuni. Tagatipuks ei leidnud kinnitust, et tegelast oleks keegi kiusanud. Tuld kaabulottide trollid, andke tuld!

  14. armastusega teie 5 aastat ago
    Reply

    Kas sul on juhtunud, et kohtud mõne inimesega ja tunned silmapilkselt, et sa ei suuda teda taluda, ja seda ilma igasuguse loogilise põhjuseta? Või oled ehk kohtunud kellegagi, kes tundub nii oma juba esimestest hetkedest alates? Millel need emotsioonid põhinevad?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.