Kihnu saarel avati uus päästehoone

Lemsi küla, Kihnu vald, 4. juuni – Kihnu saarel avati täna pidulikult kauaoodatud uus päästehoone, milles leiavad kaasaegsed puhke-, õppe- ja olmeruumid Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet ning vabatahtlikud merepäästjad. Projekti koguinvesteeringuks oli 1,7 miljonit eurot.

Peaminister Jüri Ratas väljendas päästekomando avamisel lootust, et uus hoone annab hea tõuke kutseliste ja vabatahtlike päästjate ühisele tegutsemisele, aga ka koostööle politseiametnike ning teistega.

Ratase sõnul ei saa elu väikesaartel rajaneda ainult kohalike elanike entusiasmil, vaid riigil on kohustus tagada püsielanikele vajalikud teenused ja taristu. „Elu Eestis peab võrdselt hästi arenema kõikides Eestimaa paikades. Jah, riik ei saa olla kõik ja kõikjal, kuid kohalike kogukondade arengut peab riik kindlasti jõudumööda toetama. Olen rõõmus, et Kihnus oleme seda teha ka saanud,“ lausus Ratas.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu kutsus kihnlasi üles kutselise komando juures vabatahtlikeks päästjateks hakkama. „Turvalisus algab meist igaühest endast. Vabatahtlike päästjate võrgustiku loomisega suureneb saarel turvalisus ja kui on oskused ja teadmised, saab igaüks veelgi paremini iseenda ja oma lähedaste ohutuse eest hoolitseda,“ sõnas Tammearu. Päästeameti peadirektor kinnitas, et kutseline päästekomando jääb igal juhul Kihnu alles. „Päästeamet on inimesega koos ja tema kõrval, alati valmis aitama nõu ja abiga, ja uus päästehoone Kihnus on selle tõestus,“ lisas Tammearu.

Kihnu vallavanem Ingvar Saare ütles, et varem on vald toetanud Kihnu kutselist komandot ajutiste ruumide rekonstrueerimisega ning aidanud päästjatel vahendeid soetada. „Täna aga on siiralt hea meel, et koostöös Vabariigi Valitsusega saame lugeda ennast osaliseks taolise kingituse üleandmisel. Kihnu päästjad väärivad tasemel töötingimusi,“ ütles Saare.

Peaministri sõnul on väikesaartel käies alati nakatav näha inimeste valmisolekut oma kogukonda panustada. „Kihnu on hea näide, kuidas kohalikud päästjad on seda turvatunnet enam kui 18 aastat hoidnud. Täna avatav Kihnu uus päästehoone on kinnitus, et see jätkub nii ka tulevikus.“

1 Kommentaar
  1. Nüüd 5 aastat ago
    Reply

    hakatakse siis Kihnut päästma!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.