Taavi Aasa umbusaldamine kukkus läbi

Aasa umbusaldamise poolt hääletas 38 volinikku. Umbusalduse läbiminekuks olnuks 79-liikmelises volikogus vaja vähemalt 40 saadiku poolthäält. Keskfraktsioon teisipäevahommikusest volikogu istungist osa ei võtnud.

Umbusaldust vedanud reformierakondlane Kristen Michal ütles umbusaldusavaldust põhjendades, et Aas linnapeana vastutab linnas toimuva eest. Konkreetselt tõi ta välja hiljutise skandaali Tallinna Linnatranspordi AS-is.

Keskerakondlasest linnapea Aas ütles, et umbusaldushääletuse algatajatel puudub ettekujutus, kuidas Tallinna edasi juhtida. „Selleks, et juhtida linna, ei piisa vastuolemisest. Keskerakonnata seda linna juhtida on kas võimatu või võimalik väga ebaefektiivsel moel,“ ütles linnapea Aas, juhtides tähelepanu, et neljapealise moodustise kooshoidmine nõuaks üliinimlikku pingutust.

Aasa sõnul toimus umbusaldushääletus otsitud põhjustel. Linnamajandus on heas seisus, mida tõendavad rahvusvaheliste reitinguagentuuride hinnangud. Samuti on Tallinn jätkuvalt magnetiks, mida tõendab linna elanikkonna kasv viimase aasta jooksul 5100 elaniku võrra. „Negativism ja Tallinnast maapealse põrgu maalimine elu edasi ei vii,“ märkis ta. „Isegi ummikud, mida meile ette heidetakse, on tegelikult teetööde tagajärg ja linna arengu märk.“

Aasa meelest on linnas olnud ka vähem uhkeks tegevaid olukordi mõningate töötajate ebaaususe tõttu, kuid neile on reageeritud otsustavalt. „Ka parimates peredes võib mõni pereliige minna eksiteele,“ kahetses Aas Tallinna Linnatranspordi AS-is puhkenud skandaali. „Pigem kõnelevad need skandaalid, et tõmbetuul teeb õhu puhtamaks.“ Aas tänas kõiki, kes ei liitunud umbusaldusavaldusega. „See linn rajati positiivse lähenemisega ja sellega saab teda edasi viia ka tulevikus,“ sõnas ta.

 

Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.