Uuring: Reformierakonna reiting langeb, EKRE ja Keskerakond tõusevad

TALLINN, 14. juuni, BNS – Reformierakonna populaarsus langes teist kuud järjest, võrdsustudes sisuliselt Keskerakonnaga, mille reiting sarnaselt Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) juunis tõusis, selgub rahvusringhäälingu (ERR) tellimusel Turu-uuringute AS-i läbiviidud küsitlusest.

Kui aprillis toetas Reformierakonda 33 protsenti küsitletutest, siis mais oli toetus 30 protsenti ning juuniks oli see langenud 28 protsendi peale, teatas ERR.

Keskerakonna populaarsus kasvas juunis pärast kolm kuud 26 protsendi peal püsimist juunis 27 protsendini.

EKRE reiting on aga kasvanud aasta algusest saadik – jõudes jaanuari 12 protsendilt juunis 18 protsendini. Turu-uuringute AS-i küsitlustes ei ole EKRE reiting kunagi varem nii kõrge olnud, märkis ERR.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus püsis juunis 9 protsendi tasemel nagu see oli ka mais.

Eelmise kuuga sama oli juunis ka Isamaa reiting, mis püsib 5 protsendi peal.

Ühe protsendipunkti võrra on tõusnud Vabaerakonna reiting, kasvades kolmelt nelja protsendini.

Roheliste reiting on langenud maikuu neljalt protsendil juunis kahe protsendi peale.

Valitsuskoalitsiooni erakondade kogutoetus oli juunis 41 ja opositsiooniparteidel 50 protsenti, mis on veidi suurem vahe kui maikuus, siis toetas koalitsiooni 40 ja opositsiooni 48 protsenti, edastab ERR.

Turu-uuringute AS küsitles 29. maist 11. juunini ERR-i uudistetoimetuse tellimusel näost-näkku meetodil 1002 inimest nende kodudes. Uuringutulemustes on esitatud nende vastajate osakaal, kes omasid poliitilist eelistust. See muudab uuringutulemused võrreldavaks riigikogu valimiste olukorraga.

Nende kodanike osakaal, kes kas ei oska oma eelistust öelda, ei toeta mitte kedagi või keeldub oma eelistust avaldamast, oli juunis koguni 39 protsenti (mais 28). Tuhande inimese küsitlemisel ei ületa maksimaalne viga ±3,10 protsenti.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.