Kõik teed viivad valimisteni

Andre Hanimägi,

Keskerakonna pressipealik

Sel suvel soovib iga erakond laulda kõval häälel üheksakümnendate hittviisi „Sellest saab meie suvi“. Suvepuhkusel viibijad ümisevad vastu Toivo Nikopensiuse lauldud refrääni: „Jälle algab kõik, algab uuesti…“ Valimised on 9 kuu kaugusel, kuid suvepuhkuse asemel ootab erakondi ja poliitikuid, vähemalt neid, kes soovivad valimistel olla edukad, tõsine tööperiood.

Kõige olulisem, lisaks headele otsustele, on muidugi kommunikatsioon. Nii on hetkel käes hoitava Kesknädala kõrvale kerkimas järjest enam poliitikat selgitavaid ja poliitikuid tutvustavaid portaale. Viimane selles kasvavas rivis on Isamaa uudiseportaal. Kuigi seda otsust võib kritiseerida ja tõdeda, et avaldatud lood pole nn suur ajakirjandus, on need lugejale info leidmiseks ja hoiakute kujundamiseks siiski kasulikud.

Suurde meediasse jõuab ju enamjaolt pisuke infokild, sest pooletunnine uudistesaade või pool ajalehekülge ei võimalda kõike maailmas toimuvat kokku võtta. Kui valijal on võimalus pikemalt tutvuda erakondade põhimõtete ja arvamustega eri valdkondades, on see inimesele valimiskasti juures või arvutiekraani ees otsust tehes igati kasulik. Informeeritud ja teadlik valija on demokraatia eduka toimimise aluseks.

Kindlasti ei saa ka öelda, et mõnel väljaandel on tänapäeval võim lugejate aju ohjeldamatult loputada. Meedia mõju on süstitegemisest keerulisem ning meedia tarbimise valikuid on rohkesti. Pigem sunnibki valikute rohkus kõiki väljaandeid järjest enam pingutama. Ka Kesknädal on uuendanud oma ajalehe ja portaali väljanägemist ning sisu. Kes seda juba vaadata pole jõudnud, sel tasub veebilehitsejasse trükkida www.kesknadal.ee, seda lugeda ja miks mitte sinna ka ise kirjutada.

Pingutada tuleb aga ka meediatarbijal, sest poliitiline retoorika võib kergesti üle pea kasvada. Nii on Tallinna linnavalitsus jätkuvalt tegelemas aktiivselt nii korruptsiooni kui ka opositsiooni süüdistuste tõrjumisega. Ükskõik mida teed, on ikka halvasti ja valesti. Lood korruptsiooniga võitlemise programmi, kuid üks tekkinud lisahääl sunnib oponente ikka ütlema, et tööd ei tehta. Parandad suvel teid, rikud sõitjate ja kohalike elanike närve ning ettevõtete kasumeid. Jätad teed parandamata, on linn lohakas ja kahjunõuded aukudes ekselnud autojuhtidelt laual.

1 Kommentaar
  1. Pole 6 aastat ago
    Reply

    mõtet kommida,s est keskbande tsensor kustutab tõesed kommid kohe ära.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.