Valitsus arutab ministrite arvu vähendamist

Stenbocki maja ILVEST/SCANPIX

Täiendatud!

Valitsus annab neljapäeval arvamuse valitsuse seaduse muutmise eelnõule, millega soovitakse alandada valitsuse liikmete ülempiiri praeguselt 15-lt 12-le ning liita keskkonnaministeerium ja maaeluministeerium.

Eelnõu järgi tuleks muuta valitsuse seaduses valitsuse liikmete arvu ülempiiri, tetas valitsuse pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile. Muudatuse tulemusena oleks valitsuse liikmete arvu ülempiiriks 12, kehtiva seaduse kohaselt on ülempiiriks 15.

Seletuskirja kohaselt on eelnõu eesmärk riigi valitsemise kulude kokkuhoid seoses valitsuse liikmete ja nende nõunike arvu vähendamisega. Samuti ministeeriumide juhtimise selgemaks muutmine, jättes igasse ministeeriumisse ühe ministri ametikoha. Samuti soovitatakse eelnõus liita keskkonnaministeerium ja maaeluministeerium.

Justiitsministeerium teeb ettepaneku eelnõu mitte toetada. Ministeerium märgib, et valitsuse koosseisu arvulises piiramises ja kolme ministri palga säästmises seisnev muutmis ettepanek on formaalse iseloomuga ja ei kaalu üles sisuliselt töövõimelise valitsuse moodustamise vajadust. Oluline ei ole valitsuse liikmete arv, vaid et valitsus oleks ühtne ja töövõimeline.

Täiendatud!

Valitsus ei toetanud neljapäeval valitsuse seaduse muutmise eelnõu, millega sooviti alandada valitsuse liikmete ülempiiri praeguselt 15-lt 12-le ning liita keskkonnaministeerium ja maaeluministeerium.

Eelnõu järgi tulnuks muuta valitsuse seaduses valitsuse liikmete arvu ülempiiri ja muudatuse tulemusena oleks valitsuse liikmete arvu ülempiir 12, kehtiva seaduse järgi on ülempiir 15.

Seletuskirja kohaselt on eelnõu eesmärk riigi valitsemise kulude kokkuhoid seoses valitsuse liikmete ja nende nõunike arvu vähendamisega. Samuti ministeeriumide juhtimise selgemaks muutmine, jättes igasse ministeeriumisse ühe ministri ametikoha. Samuti soovitatakse eelnõus liita keskkonnaministeerium ja maaeluministeerium.

Justiitsministeerium tegi ettepaneku eelnõu mitte toetada. Ministeerium märkis, et valitsuse koosseisu arvulises piiramises ja kolme ministri palga säästmises seisnev muutmis ettepanek on formaalse iseloomuga ja ei kaalu üles sisuliselt töövõimelise valitsuse moodustamise vajadust. Oluline ei ole valitsuse liikmete arv, vaid et valitsus oleks ühtne ja töövõimeline.

BNS/Kesknädal

1 Kommentaar
 1. Teel vaesuse poole 3 aastat ago
  Reply

  Valijate ründamine maksuterroriga on praeguse Eesti valitsuse ülbus, puhtalt.
  Praegune Eesti valitsus on moodustatud ebademokraatlikult ja EV valijate tahte üle irvitades.
  Nüüd on valijate tahte vastselt haaranud võimu Eestis kekserakonna juhitav valitus sotside algatatud riigipöörde tulemusena, milles puudub igasugune soov arvestada EV valijate tahtega.
  Keskerakond jätkab E. savisaare taskuerakonnana nii kui selle loomisel E. savisaare poolt.
  Madala palga saajad ja töötavad penskarid aga said omal nahal tunda, mis tähendab riigi mõistes õiglane maksustamine. Ikka kirvega teie rahakoti kallale. Riik ei adu isegi seda, et maal pole enamikul juhtudel reaalselt võimalik rohkem teenida, see on lihtsalt müstika nende jaoks. Aga valijaid jätkub, kesikute slõuganid töötavad nende peades edasi. Pidage vastu, jobud!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.