Peaksime häbi pärast maa alla vajuma

Foto: Konstantin Sednev/Scanpix

Hiljuti ütles värske telekonkursi “Eesti otsib superstaari” teise koha omanik Sissi Nylia Benita, et saab väikestelt lastelt palju vihakirju: ”Issand, ma saan väga palju kaheksa- kuni kaheteistaastastelt tüdrukutelt selliseid sõnumeid, nagu „rooma tagasi Aafrikasse; ma vihkan sind, sa oled rõve neeger!“ Intervjuus Õhtulehele tõdeb lauljanna, kelle isa  on Dave Benton, mees, kes koos Tanel Padariga tõi Eestile võidu Eurovisioonilt, et tavaliselt tulevad teda tänaval sõimama vanemad inimesed, aga nüüd on lisandunud ka lapsed.

Lapsed räägivad seda, mida nende vanemad neile õpetavad. Milles Sissi süüdi on? Tema on ju sündinud Eestis, isa – Arubal.Kuidas saab olla nii palju vihkamist? Ja kõige kurvem selle juures on meie väikeste laste harimatus.

Aruba on väike, Hollandi Antillidesse kuuluv saar, 18 km kaugusel Lõuna-Ameerika rannikust. Asub Kariibi meres ja on Tuulealustest saartest kõige läänepoolsem. Mis on siin pistmist Aafrikaga, kuhu soovitatakse eesti tüdrukul kolida?

Vastust pole vaja kaugelt otsida. Kõige selle kurja juur on ilmselt just EKRE ja nende vaenupoliitika teiste rahvuste vastu. EKRE on nagu lakmus, mis näitab rahva lollitatavuse taset.

Oma viha Eestis esindatud vähemuste vastu ei ole EKRE kunagi varjanud. Peale valjuhäälse ja rumala jõmina pole EKRE-l seni midagi ette näidata. Rahvast võib küll lollitada igasuguste hirmujuttude ja vene kaardiga. Aga meenutagem kasvõi valimisi, kus Mart Helme sai vaid 16 omapere-häält! See oli tookordne rahva otsus. Pisar silmanurgas ja nutuvõru suu ümber, võttis ta selle teate alandlikult vastu. Praeguse pildi järgi on olukord kahjuks muutunud ja osa maarahvast kaldunud EKRE vaimu mõju alla, sest teised erakonnad on olnud pealinnast väljaspool üsna passiivsed. Seda kinnitavad ka mitmed küsitlused, kus EKRE on tõusujoonel. Kui kauaks, see on küsitav.

Tegelikult ei õnnestu vananenud neegri-juttudega enam pikalt profiiti lõigata. Samuti, nagu kadus kunagine EKRE lootus – Odini sõdalased. Eesti rahvas ei lähe enam ka Venemaaga hirmutamise ohvriks. Praegu näeme ja kuuleme, mis toimub Euroopas, kus otsitakse rahu ja sobilikke kaubandusvõimalusi. Merkel ei nõustu mingil juhul Vene poliitikaga, kuid Saksamaa kaubandus Venemaaga on tõusujoonel. Ka Ameerika Ühendriigid, meie julgeolekupartner, on avaldanud soovi taastada endine G-8. Väheneb sõjaoht Korea poolsaarel ning meilgi siin on aeg hakata austama ja hindama teisi rahvusi. Seda peame ka oma lastes kasvatama.

Kesknädal

9 kommentaari
 1. Triin 4 aastat ago
  Reply

  Kes siin valetab ja järjekordselt eestlasi mingiteks vihkajateks tembeldab. Sissi on elanud terve oma elu Eestis,kui ta mingi koolikiusamise all kannatas,siis kannatavad selle all väga paljud,ka eestlased (kuuldavasti on kiusamist aina vähemaks jäänud), vaevalt,et keegi teda spetsiaalselt tema pisut tumedama nahavärvi pärast türanniseeris. Nüüd sellest pärmina üleskergitatud “kiusamispätsist”—võisid olla mingid üksikjuhtumid,aga praegu tundub,et seda püütakse seostada talendisaatega ja võimendada,kes seda teeb,vaevalt,et Sissi ise . Sissi sai teise koha—mina hääletasin esimesele– järelikult paljud andsid just temale oma eelistuse. Kesknädala nupu autor peaks jah häbenema,et eestlasi aina mutta tahab tampida.

 2. maali maalt 4 aastat ago
  Reply

  Jube asi on see, et Edgari kangelastegusid enam ei kirjelfata. Aga Edgari abiga me olemas olemegi.

 3. Seltsimees 4 aastat ago
  Reply

  Kesknädal on leidnud mingi vana põhjuse, et nüüd saaks EKREt sõimata. Kuid kes kasvatab neid lapsi, kas EKRE, mis on võimust kaugel, või Keskbande koos isamaareeturite ja pededega, kes pidevalt võimutsenud Eestis ja Tallinnas?
  Arvan, et ega seda vihakirjutist oleks tulnudki, kui poleks leitud põhjust.

 4. Triinukese häbist rääkides 4 aastat ago
  Reply

  Kui Triinukene lehte Õhtuksleht loeks, saaks ta teada tõe. Aga niisama lahmida pole tarvis. Isegi mitte Kesknädalas. Kui laulust rääkida,siis saarlane on shewemann. Ja sobib sülti tegema väga hästi. Sissi on valmis artist imelise häälega. Seda ütlesid ka kõik haritud kohtunikud.
  Rahva hääletus-arvamus kattus artiklis kirjutatuga. Mine tagasi neegriks!
  Vaat see on meie häbiplekk ja ka sinu- Triinu oma.
  Õigesti on ajaleht oma hinnangu andnud. Eestlased ei tohi olla vihkaja rahvas, nagu süstib meisse EKRE! Aeg on saada eurooplaseks!

 5. mnjah 4 aastat ago
  Reply

  kõik algab lastetoast ja kui lapsed selliseid ähvardusi saadavad, siis järelikult on nad sellist sõimlemist ja suhtumist kuulnud ka oma vanematelt. Kust vanemad sellise suhtumise on saanud, eks kindlasti oma vanematelt, aga lisaks veel kindlasti ka EKRE-lt. Ei mäletagi et siin riigis oleks nii palju rahvuste vahelist vaenu õhutataud kui viimase 3 ja poole aasta jooksul, mil EKRE Riigikogusse pääses. Varem on Reformierakond ja IRL hirmutanud eestimaalasi venelastega ja seda tehakse siiamaani, millele on nüüd lisandunud EKRE hüsteeria.
  Kas mõni hüsteeria külvaja pole siis mujal maailmas ringi rännanud? Palun nimetage üksainus riik, kus elab 100% pärismaalasi. Mina sellist ei tea. Igal pool kus käinud olen, vaatab vastu palju kirevam seltskond, inimesed on sõbralikud ja jõuavad oma sõbralikkusega ka turiste kostitada. Miks eestlased nii õelad on? Mis teil viga on?

 6. Kartus Kesknädala suhtes on tõestatud 4 aastat ago
  Reply

  Lugedes neid komme saab selgeks, et Kesknädal on võitleja. Kahjuks küll lugesin seda Sissi muret juba nädal tagasi paberi päält. Miks ta siin nii hilja on? Vanasti oli igapäev ilmudes leht internetis.
  Kesknädal ütleb, et on poliitikaleht. See on aus ja selge ütlemine. Teised nii ei julge.
  Muidugi seda kardetakse ja paras neile!
  Eestlased on elanud koduses paguluses. Ei mõista ei oma venelasi, ei teisi rahvusi.
  See on suur häbi ja seda ei pese nii lihtsalt maha!
  Aeg on lõpetada hallid passid ja asuda euroopalikult elama! Venemaaga tuleb äri ajada.

 7. Häbi eelkõige enese ees 4 aastat ago
  Reply

  Kõige suurem häbi valdab koduvenelaste ees. Ei sobi nad koolis käima oma keeles,ei sobi lasteaedadsse.
  Siis alles tulevad teist värvi sõbrad,kes meiele appi ruttasid.
  Aeg on midagi ette võtta!

 8. Kus on siis uudised? 4 aastat ago
  Reply

  Juba ammu tahaks lugeda midagi uut Sissi edukatest kontsertidest. Lubasite anda värsket infot.
  Saaremaa poissi kodumaal vallaisad vastu ei võtnud. Oli palju muud tegemist! Külaelu.
  Sissi on muidugi hea laulja ja oli ka kogu selle palaganni võitja.
  Siin lihtsalt rumalad pbekad vahtisid suu ammuli endasugust.

 9. Äratus! 4 aastat ago
  Reply

  Teil on ikkagi veel 25. juuni. Ärgake ometi üles ja pakkuge värsket ajalehte!
  Kas juhtiv partei on nii laisaks läinud,et ei viitsi enam oma sõnumit edastada?
  Teie leheke on vanamoodne ja igav. Saage ometi aru, IGAV ja tühiselt tühine!
  Kas rahad läbi`?
  Tehke kerjandus,annetame nats.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.