Üle-eestiline kodanikuühiskonna nädal tuleb taas

Maakondlike Arenduskeskuste võrgustiku (MAK) eestvõttel tuleb taas suurim üle-eestiline kodanikuühiskonna nädal – Ühisnädal.

MAK kutsub üles kõiki ühendusi, kogukondi, ettevõtteid ja aktiivseid kodanikke korraldama erinevaid sündmusi, et haarata tegevustesse kõik Eestimaa kodanikud ja seeläbi tähistada kodanikuühiskonna sajandat tegutsemisaastat.

Maakondlike arenduskeskuste turunduse projektijuht Riina Nõupuu märkis, et põhjust on uhkust tunda, sest juba kuuendat korda toimuv Ühisnädal on sellel aastal pühendatud aktiivsele kodanikule ja kodanikuühiskonna arengule üldiselt viimase saja aasta jooksul.

“Soovime näidata, kuhu on inimeste koostöö ja hoolivus meie ühiskonna viinud,” ütles Nõupuu.

Ühisnädala keskne teema on 100 aastat kodanikuühiskonda Eestis seoses 26. novembril 1918. aastal Maanõukogu poolt vastu võetud määrusega Eesti kodakondsuse kohta, ehkki seltsiliikumise ajalugu ulatub lausa 18. sajandisse.

Ühisnädalal toimub üle Eesti palju põnevaid sündmusi, kus tutvustatakse inimeste omaalgatuslikke ettevõtmisi ja räägitakse kodanikuühiskonna tähtsusest ja rollist riigi arengus.“Tegemist on meie kõigi suure pidupäevaga, mida tähistame terve nädala vältel, seetõttu ootame ka kõiki: vabaühendusi, ettevõtjaid, kodanikke esitama sündmusi Ühisnädala kavasse!” ütles Nõupuu.

Enda sündmustest on võimalik anda märku kuni 11. novembrini Ühisnädala veebiaadressil http://uhisnadal.ee/esita-enda-sundmus/

Ühisnädal on kodanikualgatust ja kodanikuühiskonda tutvustav nädal, mida korraldab Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik koostöös partneritega. Sellel aastal toimub Ühisnädal juba kuuendat korda ja leiab aset 26. novembrist kuni 2. detsembrini, kodanikupäeva lähistel üle Eesti.

Ühisnädala toimumist toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja EV100 toimkond.

BNS/Kesknädal

1 Kommentaar
  1. Millisest 3 aastat ago
    Reply

    kodanikeühiskonnast saab olla jutt, kui kodanikest ehk ühiskonnast sõidetakse täiskäiguga üle? Rehvid, isamaareeturid ja peded mõtlesid välja inimesinöökivad kavad ja nüüd viib Ratta Jurka oma bandega need ülima usinusega ellu.
    Tehke neid kodanikeühiskonna etendusi palju tahate, ega sellepärast rahvas õigust saa.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.