Tallinna Linnatranspordi AS-i juhiks saab Deniss Boroditš

Deniss Boroditš. Foto: LIIS TREIMANN/SCANPIX

Tallinna Linnatranspordi AS-i uueks juhiks saab reformierakondlasest riigikogu liige Deniss Boroditš, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

“Komisjon valis nelja tugeva kandidaadi seast välja ühe kandidaadi. Komisjon valis siis nõukogule esitamiseks Deniss Boroditši,” ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ERR-ile. Klandorf  lisas, et komisjoni otsuse peab kinnitama veel nõukogu, mis koguneb juuli teises pooles. Klandorfi sõnul sai valikul Boroditši kasuks määravaks muu hulgas kohaliku omavalitsuse juhtimise kogemus.

TLT juhatuse esimehe koht vabanes, kuna senine kauaaegne juht Enno Tamm esitas kevadel ettevõttes lahvatanud korruptsiooniskandaali tõttu tagasiastumispalve. Uue juhi konkursile laekus kokku 18 avaldust. Valikukomisjon valis neist välja neli, kes pääsesid vestlusvooru.

Deniss Boroditši sõnul on ta valmis Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) juhtimiseks riigikogust lahkuma, kuid ta pole veel otsustanud Tallinna linnavolikogus jätkamist.

“Vastab tõele, et osalesin TLT juhatus esimehe konkursil. Sain äsja teada, et komisjon teeb TLT nõukogule ettepaneku nimetada mind juhatus esimeheks. Seega ootan nõukogu otsust ning nõukogu poolt kinnitamine eeldab minu riigikogust lahkumist. Olen selleks valmis,” ütles Boroditš pressiteate vahendusel.

“Mis puutub Tallinna volikogusse, siis hetkel on minu mandaat peatatud. Kas ma selle taastan või mitte näitab aeg. Nõukogu positiivse otsuse korral kavatsen pühenduda täielikult oma uuele tööle, sest see on minu prioriteet,” lisas Boroditš.

Tänavu mais peatas Boroditš kolmeks kuuks oma volitused Tallinna volikogus. Tema asemel sai volikogusse Ants Leemets. Boroditš kuulus aastatel 2004-2012 Keskerakonda. Reformierakonda astus ta 2013. aastal. Aastatel 2007-2011 oli Boroditš Tallinna abilinnapea.

BNS/Kesknädal

1 Kommentaar
  1. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Boroditš on mees, kes armastab teistele tünga teha. Mina seda meest küll ei usaldaks. Omal ajal ta ju osavalt mängis kokku KAPO-ga, kui käidi kirikule raha küsimus. Küllap ta nüüdki leiab, kuidas Linnavalitsusele pommi alla panna reformikate meeleheaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.