Simson: Runö saab uue peamasina

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson sõnul ostab riik katamaraanparvlaevale Runö uue peamasina, et ruhnulaste jaoks võimalikult kiiresti korralik laevaühendus taastada.

Senikaua kuni Runö peamasin vajab remonti, soetame uue peamasina, et normaaalne olukord võimalikult kiiresti taastada, ütles Simson valitsuse pressikonverentsil.

Seejuures jääb praegu remondis olev peamasin pärast remonti tagavaraks, et tulevikus sarnastel juhtudel oleks võimalik probleem kiiresti lahendada.

Simsoni sõnul kaardistatakse praegu ära ka kõik kahjud, mis Runö järjekordse rikke tõttu korraliku laevaühenduseta jäänud ruhnulastele tekkisid.

“Me teeme kõik, et see olukord kestaks võimalikult vähe,” lisas minister.

Runö peamasin läks rikki jaanipühade ajal ning nüüd on ainus võimalus Ruhnule pääseda läbi Saaremaa reisilaevaga Amalia. Laev võiks Urveti sõnul korda saada 8. juuliks. Runö ehitas 2012. aastal käibemaksuta 3,2 miljoni euro eest Saaremaa ettevõte Baltic Workboats AS.

Kuna Amalia pole niivõrd võimas laev kui Runö, siis võib halbade ilmastikuolude korral nädalavahetusel laevaliiklus Ruhnuga täielikult katkeda.

BNS/Kesknädal

3 kommentaari
  1. Vanasti 6 aastat ago
    Reply

    ajasid paadid kõik asjad ära, nüüd on vaja ei tea mida. Muide, suvel võiks Liivi lahel vabalt sõita samasugused parvlaevad nagu Norra fjordides. Seal jääd pole, nii sõidavad nad aasta läbi. Meil tuleb jääle lõivu maksta, seega saaks selliseid kergeid parvlaevu kasutada vaid jäävabal ajal. Et Katariina asjast tuhkagi ei jaga, on teada lugu, kuid tal ju kari igasugu kõrgepalgalisi nõunikke, miks need sobivaid suveparvlaevu ei muretse?

  2. to teada lugu Irene 6 aastat ago
    Reply

    Ehteestlaslik halvustamine… (kinderstube nicht)
    Ei ole rentaabel muretseda laevu, mis sõidavad vaid suvel.
    Eriti kui eestlase ja norralase elatustaseme vahe on nagu on.

  3. Jäist 6 aastat ago
    Reply

    aega on meil 2-3 kuud, mõnel aastal pole sedagi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.