Üleskutse – kasutage tasuta ühistransporti!

Alates selle aasta 1. juulist saab enamikes maakondades üle Eesti maakondlikus ühistranspordis ilma piletita sõita. Kutsume üles kõiki sõitma prii ühistranspordiga ja sellest Facebooki pilte laadima või muul moel sellest märku andma. 

Alates 1. juulist saab tasuta sõita üheteistkümnes maakonnas: Valgamaal, Põlvamaal, Võrumaal, Ida-Virumaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Viljandimaal, Läänemaal, Tartumaal, Saaremaal ja Hiiumaal.

Kutsume üles kõiki nende maakondade inimesi minema juba esimesel nädalal tasuta sõitu katsetama. Prii sõit ei ole sissekirjutuspõhine. See tähendab, et kõik reisijad saavad tasuta sõita kõikides maakondades, kus piletita sõit on kehtestatud. Tuleb vaid soetada ühiskaart, mida saab ka bussist endast ja sõit võib alata. Ühes maakonnas soetatud ühiskaart toimib ja kehtib ka teistes. Kindlasti tuleb sõit ka valideerida, sest vaid nii on keskustel olemas info selle kohta, kas liini kasutatakse ning millises mahus. Kogutav info aitab graafikuid parandada.

Seega tehke enda vajalikud sõidud sellel nädalal tasuta ühistranspordiga ja saatke meile ( ja ka Facebooki) pilte ning emotsioone enda esimesest tasuta sõidust!

Meil on ka soovitus nende maakondade inimestele, kelle kodupiirkonnas kahjuks tasuta sõit veel ei rakendu. 

Need neli maakonda, kes on otsustanud tasuta sõidu võimalusest loobuda, pidid enda otsust esmalt põhjendama Maanteeametile, kuid peame vajalikuks, et otsuste tagamaid selgitataks ka kohalikele inimestele. Minge sõitke ka enda maakonnas ühistranspordiga ning saatke meile ja ka kohalikule omavalitsusele info selle kohta, kui palju te endiselt enda pileti eest maksma peate. Nõudke kohalikelt juhtidelt vastuseid, miks ei seistud kohalikus ühistranspordikeskuses teie huvide eest ja loobuti tasuta sõidu võimalusest. Tänane otsus on võimalik üle vaadata ja aja möödudes siiski tasuta sõidu kasuks ümber otsustada. Selleks tuleb aga kohalikel enda õiguste eest seista.

Kesknädal

11 kommentaari
  1. Reisisell 6 aastat ago
    Reply

    Aitäh!
    Raplamaal sõitsid täna 40 ja 16 liinil kamp pensionäre . Raplamaa oli sunnitud siiski lõpuks pensionäridele üle 62 a ja kuni 20 a noortele tasuta sõitu pakkuma.
    Sõitsin ka ise ühes neist bussidest ja peatuses küsisin eakatelt, et kas nad teavad, et täna saab muidu sõita.
    Nad polnud kuulnudki ega uskunud mind. Naersid välja. Siiski läks neis bussides kõik libedalt, pakkusin juhile ID kaarti
    vanuse tuvastamiseks ,ka pensionitunnistust. Õhevil eakad tegid mulle järele ja naersid rõõmsalt terve tee, et etskae! Kui tagasi tõi ka tasuta buss ,siis jatkus lusti pikemakski.
    Küllap nad alateadlikult võtsid seda ka tunnustusena neile. Ja see on hea. Eestis pole kombeks kunagi kedagi siiralt tunnustada, kiita, imetleda kordaläinut. Kui see juhtubki, on ikka taga kellegi tugevama meele järele toimimine. , “käsi peseb kätt” vahekorra vormistamine. Tegijast vaadatakse üle, head teod peidetakse, varjatakse, summutatakse. Kiitust ei kunagi. Tasuta bussisõit on küll Viletuse leevendamisel pisiasi, kuid abiks seegi ja neid, kes seda hädasti vajavad ,on väga palju. Tasuta sõit võimaldas küpsisekoti mõnelegi maiustajale
    täna, enne pensionipäeva, rahakoti surmaeelsel hetkel.
    Tunnustan, kiidan ja ütlen Aitüma!! tegijatele.

  2. teet 6 aastat ago
    Reply

    Kas poleks korrektsem termin “Tasutud ühistransport”. Maksavad selle kinni ju kõik maksumaksjad. Nii maksab mõne rikkuri pileti eest näiteks keegi viie lapse ema, kes ise tänu oma elukohale seda transporti iial ei kasuta? Lihtsalt vähe utreeritud näide…

    • Pigem 6 aastat ago

      on tegu sotsialistliku ühisveoga. Jääb üle oodata traktorit, mis kõigile teki peale tõmbab.

  3. kriibu 6 aastat ago
    Reply

    Kahjuks peate nüüd sellest 100 eurosest pensionitõusust loobuma, sest Simsoni poliitiline tahe raha bussirataste alla visata oli teie jaoks ülimuslik.
    Kui te refi maha võtsite, oli mul päris hea meel, et ehk tõesti uuenenud Keskerakond on väärt valitsuses olema ja hoolib. Paraku alustasite sellega, et lohisesite kaasa sotside utoopiatega ja lasksite Kadril süüdimatult oma transpordimantrat taguda.
    Nüüd on riik nii pees kui olla saab, raha voolab välja ja selle, mis välja ei voola, laristate mõtlematult ise maha.
    Tuleks need valimised juba kiiremini, saaks teist lahti.

    • Ega 6 aastat ago

      see 100€ ole samuti 100€, sest kui 2 aastaga Jurka kasvatab majandust 7,6%, siis jääb järele ainult 30€, ülejäänu tuleb raha väärtusetustumisest.

  4. Kahjuks 6 aastat ago
    Reply

    kõlab see loodung sisuliselt: Aidake ellu viia Lenini-Sralini sotsialism!

  5. to Teet 6 aastat ago
    Reply

    Kas see ema ei sõidagi üldse kunagi bussiga? Kui ta nii rikas, et autoga kimab, siis pole ju häda midagi.
    (rikas vale sõna – jõukas . Auto ise maksab, tema parandamine maksab, benss maksab. )
    Rumal utreerimine ja vastandamine ongi madala intelligentsiga siin kommenteerijate relv ja stiil.

  6. to Kahjuks Kriibu Ega Teet 6 aastat ago
    Reply

    POLIITILISED SÜGELISED on kolinud kommentaariumi.
    Teades väga hästi, et TASUTA TRANSPORT EI TAKISTA PENSIONITÕUSU ja Kadri EI TEINUD SEDA OMAVOLILISELT – vaid PARTEISISESE KOKKULEPPEL – SEEGA OLI KÕIK VÄLJA ARVESTATUD JA KOKKU RÄÄGITUD.
    VASTASJÕUD, ÄRGE AJAGE p….ka , NII LOLLI JUTTU EI USU ÜKSKI PENSIONÄR EGA MITTE PENSIONÄR.
    SAITE IKKA KÕVA LATAKA SARVEDE VAHELE, KIIBITSEJAD.!!!
    TEIE EI TEE IIALGI PENSIONITÕUSU. Isegi ei mõtle sellele.

  7. to kahjuks 6 aastat ago
    Reply

    Omas ajas oli Lenini-Stalini sotsialism areng , edasiminek.
    Vaatasin filmi “Tuulepealne tee” Wabariiigi elust. Silma jäi kogu selle ” harmoonia” ja materiaalse healu juures
    et vana inimene ,sobinuks pereprouale emaks, pidi teda teenima teenijannana. Ja tema täisealisi lapsi.
    Pensione ju polnud. Kui oma teenijapalgast ei kogunud raha, enne lahti lasti kui ära suri, ja eks mõni lootis perrahva armuleivale viletsana , lootus on lootus ja armuand pole pension, kui need ära langesid jäi üle vaestemaja.
    Kas need ongi te poliitilised unistused ?

  8. Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    Kriibu ajab ikka endist refimeelset kiidulaulu – laarlased-ansiplased olid need, kes kukutasid meid elatustasemelt, miinimumpalgalt, astmelise tulumaksu mittetunnustamiselt, pensionide mittetõstmiselt Euroliidu punaseks laternaks. Keskerakond on see, kes kasvõi väikeste meetmetega püüab meid sellest häbiväärsest ühest Euroliidu viimasest kohast säästa, aga Kriibu kiidab ikka vaid reffe.

  9. to Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    KRIIBUL ON SÜGELISED !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.